Iată care a fost, de fapt, cea mai dificilă parte la filmările serialului Downton Abbey

de Marina Florea în 10 Mai 2021
Serialul a declanşat o revoluţie, generând interesul publicului pentru drame TV de epocă, precum Bridgerton

Downton Abbey are o cohortă de fani loiali care îndrăgesc serialul pentru cadrul opulent de epocă şi pentru subiectul siropos. Având deja la activ şase sezoane şi un film, serialul impunându-se de mult ca un reper cultural care a captivat lumea şi care a ţinut publicul în faţa micilor ecrane, atenţi şi pe faza la fiecare şoaptă a lui Violet Crawley (Maggie Smith). Aşa cum era de aşteptat, serialul a declanşat o revoluţie, generând interesul publicului pentru drame TV, precum Bridgerton şi altele, care îi datorează existenţa. Ceea ce este cu adevărat surprinzător este ce anume generat cele mai mari bătăi de cap la filmări.

O părere generală este că cea mai dificilă parte a fost disimularea detaliilor lumii contemporane din cadru - fără semne de circulaţie, aşa cum au surprins, de exemplu, fanii Bridgerton. Însă cele mai mari probleme stau chiar sub ochii spectatorilor. Totul ţine de aparenţe.

Aşa cum scrie Screen Rant, cea mai dificilă parte din filmările la Downton Abbey a fost îmbrăcarea starurilor masculine ale serialului. Pentru a îi face domnii din Abbey să arate ca în epocă, aşa cum relatează Alastair Bruce (consultantul pe teme istorice al producţiei) într-un interviu în Metro UK, scenografii aveau un impediment. Bărbaţii din epocă nu erau de obicei bine clădiţi, or actorii serialului erau solizi, ceea ce îi făcea să sară din gulerele şi pardesiele strâmte.

„Obişnuiam să deplâng faptul că tinerii actori pierdeau mult timp la sală dezvoltându-şi corpurile ca să impresioneze, pentru că pur şi simplu aşa ceva nu se întâmpla pe atunci. Numeroşi bărbaţi de pe atunci erau discreţi cu masculinitatea lor. Nu doreau să epateze prin corpurile lor”, relata Bruce pentru Metro UK.

„Îmbrăcămintea de epocă nu era concepută pentru a acoperi pectorali mari şi muşchi impresionanţi”, continua el, concluzionând: „nu aratău ca bărbaţii de pe atunci”.

Exploreaza subiecte similare:

Downton Abbey, Maggie Smith, Bridgerton

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
shorovei pe 10 mai 2021 15:02
Nu poti compara Downton Abbey cu mizeria adolescentina pe nume Bridgerton... sa fim seriosi ...ala e un Sandra Brown la cel mai de jos punct... comparati cu Poldark de exemplu ...aia e altceva

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells