Filmul Rate Me, premiat la Cannes 2015, deschide competiția de scurtmetraje a MIFF

de Cinemagia în 10 Iul 2015
Festivalul internațional de film MIFF -€“ Maramureș Internațional Film Festival, aflat la prima sa ediție, se va desfășura în Sighetul Marmației, în perioada 16-19 iulie

„€œRate Me”, film premiat la Cannes 2015 în secțiunea€“ Directora€™s Fortnight/Quinzaine des Realisateurs cu premiul Illy Prize pentru Best Short deschide competiția de scurtmetraje a Maramureș Internațional Film Festival.

Filmul „Rate Me” este o producție 2015 din UK, semnată de regizorul Fyzal Boulifa. Imaginea filmului este semnată de Taina Galiș, cineastă născută în România. Filmul este portretul nu doar amuzant al unei tinere escorte și a fost considerat o revelație a acestui an la Cannes. Succesul din 2015 de la Cannes al regizorului Fyzal Boulifa vine la doar trei ani după succesul înregistrat cu filmul a„The Curse”, film ce i-a adus același premiu la Cannes 2012.

Lista scurtmetrajelor nominalizate la premiul Best Short MMIFF cuprinde producții și co-producții din România, UK, Franța, Germania, Ucraina, India, Australia, Turcia, Moldova, Ungaria. Producțiile și coproducțiile provenite din Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Georgia, Rusia, Turcia, sunt nominalizate și la premiul Crossing Borders Award. Filmele studențești ce urmează a fi prezentate publicului din Sighetul Marmației, în cadrul festivalului MMIFF 2015, sunt producții recente ale universităților UNATC, Babeș Bolyay și Filmakademie Baden-Wurttemberg.

În cadrul festivalului MMIFF, publicul va putea vedea și scurtmetrajele de animație premiate la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim'est din București. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în Parcul Central, începând cu ora 21.15-21.30, publicul fiind invitat să participe la un maraton cinematografic ce se va întinde până târziu, după miezul nopții. Accesul este gratuit, publicul fiind invitat să voteze pentru Premiul Publicului/Audience Award.

Festivalul Maramureș Internațional Film Festival își propune o familiarizare a publicului din Maramureș cu filmul românesc de scurt și lungmetraj, dar și cu producțiile străine inaccesibile acestuia în regim de cinematograf.

Festivalul este susținut de Municipiul Sighetul Marmației prin Centrul Cultural.

Parteneri media: Kanal D, Cinemagia, AaRC.ro a€“ All About Romanian Cinema, Filmreporter.ro, Graiul Maramureșului, Radio România Sighet, Sigheteanul.ro, TV Sighet, Radio Sighet (FM), Maramedia.ro, Sighet-Online.ro Hotelul festivalului MMIFF: Hotelul Restaurant Grădina Morii http://www.hotelgradinamorii.ro/

Alte știri din cinema

Robert Pattinson, un "consumabil" în SF-ul Mickey 17

După amânări repetate, filmul se lansează global la sfârşitul lunii ianuarie

Să moară Vincent: dragostea în vremea haosului dezlănţuit

Inventiv şi imprevizibil, filmul tratează european o premisă specifică cinema-ului de consum

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells