Fast and Furious 8 a bătut recordul la bilete vândute în avans în China

de Cristina Grigore în 12 Apr 2017
Va avea oare succesul global la box office al predecesorului său?

Cea mai mare lansare a acestei săptămâni în Statele Unite şi în multe alte părţi ale lumii este Furios şi Iute 8. Continuarea (fără Paul Walker) seriei are un punct record de pornire la box office-ul din China, unde s-au vândut deja bilete în avans pentru premiera din 14 aprilie în valoare de 18,1 milioane.

Filmul, în regia lui F. Gary Gray, a bătut recordul de ţară la bilete vândute în avans şi a întrecut astfel producţia locală Journey of the West: The Demons Strike Back, ce a obţinut în ianuarie, încă dinaintea lansării, 14,6 milioane de dolari. Pelicula a bătut recordul şi pentru versiunea IMAX, unde care era campion la pre-vânzări filmul Captain America: Civil War.

Aşteptările legate de succesul la box office al filmului în care apar acum, ca figuri centrale, Vin Diesel şi Dwayne Johnson, sunt mari. Producţia anterioară, Furious 7, a înregistrat în China cele mai mari cifre pentru un film străin – 391 milioane de dolari. Chiar dacă FF 8 nu repetă performanţa, orice sumă peste 300 de milioane de dolari va fi binevenită.

Cele mai mari hit-uri cinematografice pe teren chinez au fost Zootopia (235 milioane) şi Warcraft (220 milioane de dolari). Dacă ne uitam la încasările obţinute recent în China de xXx: The Return of Xander Cage (163 milioane), este evident că Vin Diesel are mulţi fani în „Țara Soarelui Răsare”.

Analiştii Deadline.com apreciază că Fast and Furious 8/The Fate of the Furious va avea un debut de 375 – 440 milioane de dolari în toată lumea şi ar putea trece de cele 397,7 de milioane strânse de FF 7 în aprilie 2015.

În Statele Unite se preconizează că filmul va avea la debut (tot 14 aprilie) încasări de aproximativ 100 de milioane – nu sunt şanse, totuşi, să depăşească suma obţinută de Furious 7, de 147 milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious 8, F. Gary Gray, Captain America: Civil War, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Furious Seven, Warcraft, Zootopia, Paul Walker

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 12 aprilie 2017 13:30
intrebarea care se pune este daca va reusi F8 in China sa doboare recordul detinut de Star Wars 7 in SUA (247m de dolari in weekend-ul de debut).
Nu este nicio urma de indoiala ca va avea un debut de peste 200 de milioane, insa cat de mult poate urca in sus?
Btw: nu stiu care este recordul pentru cel mai bun debut worldwide, dar F8 are sanse sa fie acolo...in top: 200+ China, 200 restul lumii, 100+ SUA.

mihnea_aspru95 pe 14 aprilie 2017 00:52
Penultimul STAR WARS apărut, este: 1. Star Wars: The Force Awakens - $529 milioane. 2. Jurassic World - $525 mil. 3. Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea a II-a - $483. 4. Batman v Superman: Dawn of Justice - $422. 5. Furious 7 - 397 mil.
TheJesus pe 12 aprilie 2017 15:05
Nu e la fel de bun ca predecesorul, e un film mediocru spre bun. Simti ca lipseste mereu ceva din film, si e destul de clar ce. Nu sunt vreun fan inrait, dar nemaifiind Paul acolo, ar fi trebuit sa aduca ceva in plus, ceea ce nu au facut. Totusi, la final m-a surprins placut o scena in memoria lui Paul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells