Documentarul Super/Man, despre Christopher Reeve, vândut pentru aproximativ 15 milioane de dolari

de Gloria Sauciuc în 28 Ian 2024
Super/Man: The Christopher Reeve Story documentează ascensiunea lui Reeve la statutul de superstar cu Superman, precum și lupta sa pentru a găsi un tratament pentru leziunile măduvei spinării, după ce a devenit paraplegic

Super/Man, un documentar despre viața lui Christopher Reeve, a fost vândut către Warner Bros. Discovery după premiera de la Festivalul de Film de la Sundance. Câteva aspecte ale vânzării mai trebuie - însă - puse la punct, negocierile fiind în toi. Este o „casă” interesantă pentru documentar, deoarece Reeve a cunoscut cel mai mare succes comercial în rolul lui Superman, în primele patru filme cu celebrul supererou, produse de Warner Bros, scrie Variety. James Gunn, directorul studiourilor DC Studios deținute de Warner, reînvie în prezent personajul în viitorul film Superman: Legacy, pe care l-a scris și pe care îl va regiza. Sursele publicației Variety spun că vânzarea ar putea include și o distribuție sub sigla DC Studios, precum și o difuzare pe CNN, pe care Warner Bros. Discovery îl deține. De asemenea, ar implica difuzări pe Max, serviciul de streaming al companiei.

Înainte de începerea celei de-a 40-a ediții a festivalului, Super/Man era unul dintre cele mai proeminente titluri pentru cumpărători de la eveniment. Înainte ca filmul să fie proiectat în Park City pentru public și cumpărători, mai multe studiouri și streameri plănuiau deja să liciteze pentru a obține drepturile de difuzare globale.
Studioul specializat Neon, al lui Tom Quinn, a fost un alt ofertant entuziast, în timp ce Netflix a analizat, de asemenea, filmul, potrivit a două persoane care au cunoștință despre vânzare, citate de Variety. Cinetic se ocupă de vânzarea filmului.


Ian Bonhôte și Peter Ettedgui au regizat Super/Man: The Christopher Reeve Story, care documentează ascensiunea lui Reeve la statutul de superstar cu Superman, precum și lupta sa pentru a găsi un tratament pentru leziunile măduvei spinării, după ce a devenit paraplegic în urma unui accident de călărie. Familia actorului a participat la realizarea documentarului, care folosește, de asemenea, materiale de arhivă personală pentru a spune povestea tragică și inspirațională.
Copiii lui Reeve au declarat că tragedia care l-a afectat pe tatăl lor - a folosit un scaun cu rotile și un ventilator pentru tot restul vieții - l-a făcut un om mai bun.
„Cred că a fost foarte conștient de această ironie și de moștenirea lui "Superman" atunci când oamenii i-au văzut povestea și s-au gândit la el după accident", a declarat fiica sa, Alexandra, pentru Variety înainte de premiera filmului. „El a vorbit despre redefinirea a ceea ce înseamnă să fii un erou... este o persoană obișnuită care supraviețuiește în ciuda obstacolelor copleșitoare”.

Bonhôte și Ettedgui, care au colaborat la documentarul McQueen din 2018, și-au exprimat dorința de a face un film despre provocările cu care se confruntă oamenii - cei din toate mediile sociale - cu dizabilități.„Christopher a spus că singura minoritate din care oricine poate face parte într-o clipă este dizabilitatea”, a spus Bonhote. „Nu încercăm să îl rescriem pe Superman, ci spunem o poveste despre cum să abordăm o problemă căreia societatea i-a întors spatele”.

Alte știri din cinema

ROG Zephyrus G16 (GU605): laptopul de gaming al anului

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un laptop de gaming premium care redefinește tot ce știai despre acest segment

Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Vertijul și variațiile sale în cinema, tema celei de-a 28-a ediții a Festivalului Filmului Francez

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș

De râsu'‐plânsu': breșă de securitate la BAFTA. Farsorul a urcat pe scenă la discursul pentru Cel mai bun film

În timp ce actorii se îndreptau spre podium, mulți fani care au urmărit gala de acasă au observat că un bărbat fără nicio legătură cu filmul s-a îndreptat spre scenă și a stat în spatele vorbitorilor...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 4 februarie 2024 10:48
E bine că l-a cumpărat WBD, ar fi fost nepotrivit să apară pe alt serviciu de streaming.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells