Christopher Nolan, despre Robert Downey Jr. în rolul lui Iron Man: „este una dintre cele mai importante decizii de casting luate vreodată în istoria filmului”

de Gloria Sauciuc în 9 Feb 2024
Actorul a debutat în rolul supereroului odată cu Iron Man (2008)

Christopher Nolan a apărut în emisiunea „The Late Show” pentru o discuție cuprinzătoare cu Stephen Colbert, în care cineastul l-a lăudat pe Robert Downey Jr., starul din Oppenheimer, considerat favorit la Oscar 2024 în categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”. Nolan a spus că și-a dorit întotdeauna să lucreze cu Downey datorită „generozității și carismei sale”. Regizorul a continuat să numească rolul  jucat de Downey jr pentru Marvel, cel de Iron Man,  „una dintre cele mai importante decizii de distribuție luate vreodată”. Downey jr l-a jucat pe Iron Man timp de un deceniu, personajul dând naștere Universului Cinematografic Marvel.

„Cu oricine cu care lucrezi, inclusiv cu actorii cauți un fel de conexiune emoțională, o empatie, a spus Nolan despre faptul că a fost atras de Downey. „Cauți un fel de generozitate. El are această incredibilă generozitate a spiritului. Înseamnă că, atunci când se află într-o scenă cu alți oameni se asigură că toți dau tot ce au mai bun, că toți sunt capabili să dea tot ce au mai bun. Întotdeauna mi-am dorit să lucrez cu el. Întotdeauna am văzut asta în munca lui", a adăugat Nolan. „Și are o asemenea carismă în rolul lui Tony Stark. Faptul că el îl interpretează pe Iron Man este una dintre cele mai importante decizii de distribuție care au fost luate vreodată în istoria cinematografiei. Am vrut să-i dau ocazia să se piardă într-un rol, să se piardă într-o altă ființă umană”.

În Oppenheimer, Downey Jr. îl portretizează pe Louis Strauss: un administrator al Institutului pentru Studii Avansate de la Princeton, unde lucrează Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), și președinte al Comisiei pentru Energie Atomică după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Și Downey căuta mai mult sau mai puțin această oportunitate. Într-un interviu acordat vara trecută revistei The New York Times Magazine, a recunoscut că era îngrijorat că abilitățile sale actoricești ar putea fi puse în pericoltot jucând Iron Man timp de 11 ani în MCU. Actorul a debutat în rolul supereroului odată cu Iron Man (2008) și a fost ucis în Avengers: Endgame (2019), apărând în total în nouă filme Marvel.

Exploreaza subiecte similare:

iron man, Avengers: Endgame, Robert Downey Jr., Oppenheimer

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells