Christopher Nolan, despre Robert Downey Jr. în rolul lui Iron Man: „este una dintre cele mai importante decizii de casting luate vreodată în istoria filmului”

de Gloria Sauciuc în 9 Feb 2024
Actorul a debutat în rolul supereroului odată cu Iron Man (2008)

Christopher Nolan a apărut în emisiunea „The Late Show” pentru o discuție cuprinzătoare cu Stephen Colbert, în care cineastul l-a lăudat pe Robert Downey Jr., starul din Oppenheimer, considerat favorit la Oscar 2024 în categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”. Nolan a spus că și-a dorit întotdeauna să lucreze cu Downey datorită „generozității și carismei sale”. Regizorul a continuat să numească rolul  jucat de Downey jr pentru Marvel, cel de Iron Man,  „una dintre cele mai importante decizii de distribuție luate vreodată”. Downey jr l-a jucat pe Iron Man timp de un deceniu, personajul dând naștere Universului Cinematografic Marvel.

„Cu oricine cu care lucrezi, inclusiv cu actorii cauți un fel de conexiune emoțională, o empatie, a spus Nolan despre faptul că a fost atras de Downey. „Cauți un fel de generozitate. El are această incredibilă generozitate a spiritului. Înseamnă că, atunci când se află într-o scenă cu alți oameni se asigură că toți dau tot ce au mai bun, că toți sunt capabili să dea tot ce au mai bun. Întotdeauna mi-am dorit să lucrez cu el. Întotdeauna am văzut asta în munca lui", a adăugat Nolan. „Și are o asemenea carismă în rolul lui Tony Stark. Faptul că el îl interpretează pe Iron Man este una dintre cele mai importante decizii de distribuție care au fost luate vreodată în istoria cinematografiei. Am vrut să-i dau ocazia să se piardă într-un rol, să se piardă într-o altă ființă umană”.

În Oppenheimer, Downey Jr. îl portretizează pe Louis Strauss: un administrator al Institutului pentru Studii Avansate de la Princeton, unde lucrează Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), și președinte al Comisiei pentru Energie Atomică după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Și Downey căuta mai mult sau mai puțin această oportunitate. Într-un interviu acordat vara trecută revistei The New York Times Magazine, a recunoscut că era îngrijorat că abilitățile sale actoricești ar putea fi puse în pericoltot jucând Iron Man timp de 11 ani în MCU. Actorul a debutat în rolul supereroului odată cu Iron Man (2008) și a fost ucis în Avengers: Endgame (2019), apărând în total în nouă filme Marvel.

Exploreaza subiecte similare:

iron man, Avengers: Endgame, Robert Downey Jr., Oppenheimer

Alte știri din cinema

ROG Zephyrus G16 (GU605): laptopul de gaming al anului

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un laptop de gaming premium care redefinește tot ce știai despre acest segment

Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Vertijul și variațiile sale în cinema, tema celei de-a 28-a ediții a Festivalului Filmului Francez

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș

De râsu'‐plânsu': breșă de securitate la BAFTA. Farsorul a urcat pe scenă la discursul pentru Cel mai bun film

În timp ce actorii se îndreptau spre podium, mulți fani care au urmărit gala de acasă au observat că un bărbat fără nicio legătură cu filmul s-a îndreptat spre scenă și a stat în spatele vorbitorilor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells