Apocalipsa, în diferite forme, vineri seara pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 10 Apr 2020
Blue Jasmine (Paramount Channel, 15:55), The Happening (AMC, 20:20), Repo Men (TV1000, 23:55), diseară pe micul ecran

Prăbușirea lumii interioare, apocalipsa văzută de ingeniosul regizor M. Night Shyamalan și un horror cu o idee ce îți îngheață sângele în vine, printre subiectele filmelor programate vineri seară pe micul ecran. Consultați programul integral al zilei de vineri şi al weekend-ului, răsfoind rubricile dedicate de pe Cinemagia.

Woody Alen se arată din nou pe sine, angoasa lui (de moarte?) fiind văzută în drama Blue Jasmine ca încheierea vieţii (luxoase a) lui Jasmine... După ce totul se prăbuşeşte în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett) - membră a înaltei societăţi din New York - se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acestei din San Francisco, pentru a încerca să-şi pună viaţa în ordine. Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive.

Woody Allen semnează filmul Blue Jasmine, în care este el în cea mai pură formă, la fel de efervescent în a face glume despre fricile oamenilor, chiar mai cinic. Drama Blue Jasmine e urmata la TV de SF-ul apocaliptic The Happening şi de thriller-ul cu elemente horror Repo Men...

Deşi îşi poate păstra, încă, aparenţa aristocratică, Jasmine e un dezastru emoţional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-şi asigura singură traiul. Ce i se întâmplă resimte ca pe o apocalipsă. Cate Blanchett prinde în interpretare toate nuaţele prăbuşirii interioare. Depresia, anxietatea, lupta păstrării aparenţelor... Ajungem să empatizăm cu această eroină, deşi nu e admirabilă - Jasmine a refuzat programatic să vadă adevărul şi se preţuieşte pe sine numai în raport de felul în care o văd ceilalţi. Jasmine începe să creadă că şi pentru ea există o speranţă când îl întâlneşte pe Dwight (Peter Sarsgaard), un diplomat care se îndrăgosteşte imediat de frumuseţea şi stilul ei sofisticat...

The Happening (AMC, ora 20:20) este un SF în care plantele, percepând pericolul reprezentat de specia umană pentru habitatul lor, încep să emită spontan niște spori ce blochează într-o anumită ordine neurotransmițătorii cerebrali, astfel inversând instinctul de conservare și determinând sinuciderea spontană a celor contaminați. Drept pentru care, omenirea începe să se sinucidă în masă, iar cei încă neatinși, și teribil de înspăimântați, fug mâncând pământul. Filmul are în centru o familie care încearcă să fugă din calea acestei calamități naturale în stare să pună întreaga omenire în pericol. Semnat de M. Night Shyamalan, SF-ul îi are în distribuție pe Mark Wahlberg, Zooey Deschanel și John Leguizamo.

Ideea generală a filmului Repo Men, programat de TV1000 aproape de miezul nopții, de la 23:55, e preluată din Repo! The Genetic Opera, dar aici nu e vorba de un remake. Într-un viitor apropiat, compania The Union creează organe artificiale sofisticate și costisitoare prin intermediul cărora durata de viață crește semnificativ. Pare un viitor fericit, în care oamenii pot să atingă nemurirea, dar e mai degrabă un viitor apocaliptic. Latura diabolică a acestei afaceri constă în faptul că, în situația în care beneficiarul unui transplant de organ nu este capabil să își achite facturile, The Union trimite executori pentru a recupera organele aflate în proprietatea sa, fără a se lăsa impresionată de gravitatea stării de sănătate a debitorului.

Remy (Jude Law) este cel mai bine pregătit dintre Recuperatorii companiei The Union, dar atunci când suferă o criză cardiacă la serviciu și are nevoie de o inimă nouă se trezește îngropat în datorii. Întrucat Remy nu poate plăti facturile la timp, The Union îl însărcinează pe fostul partener al acestuia, Jake Freivald (Liev Schreiber), să recupereze inima artificială; moment în care vânătorul se transformă în pradă. „Cu o distribuție excelență, Liev Schreiber s-a ridicat la nivelul lui Anthony Hopkins în Silence of the Lambs că reprezentație”, a notat un cinefil la pagina filmului de pe Cinemagia.

Exploreaza subiecte similare:

Jude Law, Repo Men, Blue Jasmine, Cate Blanchett, Woody Allen, Peter Sarsgaard, Sally Hawkins, Alec Baldwin, The Happening, M. Night Shyamalan, Liev Schreiber, Recomandări TV, Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells