Alain Corneau a murit

de Gloria Sauciuc în 31 Aug 2010
Alain Corneau a murit

Regizorul Alain Corneau, unul din cei mai populari regizori francezi, a murit duminică, la 67 de ani. Regizorul suferea de cancer.

A fost cunoscut pentru diversitatea filmelor sale, atrăgând numeroase staruri franceze, după ce a debutat cu o serie de thrillere în anii '70. Primele succese, filme poliţiste (Police Python 357) inspirate din filmele lui Clint Eastwood, îl aveau pe Yves Montand în rolul unui poliţist dur. După trei ani, apărea Serie noire, despre periferiile Parisului. În 1984, a filmat pe Depardieu şi Sophie Marceau în Fort Saganne.  În 1991, filmul Tous les matins du monde (cu Gerard şi Guillaume Depardieu) a câştigat şapte premii Cesar.

Ultimul film Crime of Love, un film poliţist cu Kristin Scott Thomas şi Ludivine Sagnier, a avut premiera pe 18 august. Claude Lelouch vorbea despre "tradiţia Corneau" descriindu-l ca "unul din regizorii cu adevărat stil şi cu o personalitate marcantă".
   
Acum Depardieu declară: "Moartea unui artist este întotdeauna un eveniment trist. A fost foarte multă suferinţă în aceste ultime săptămâni. A fost ca la Francois Truffaut, care ne-a spus: să nu veniţi să mă vedeţi".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells