Surrogates

(2009)

Surogate

Poster Surrogates Postere Surrogates

Sinopsis Surrogates

Mai mult
Surrogates featurette 1

În viitor, ființele umane trăiesc izolate, folosind roboți înlocuitori (surogatele din titlu), cu un aspect asemănător dar îmbunătățit în comparație cu originalul uman, pentru activitățile sociale. Când roboții încep să fie distruși printr-o metodă care duce și la uciderea "operatorului" uman, un detectiv (Willis) ajunge să descopere o adevărată conspirație. Cum surogatul său are parte de aceeași soartă, bărbatul este obligat să-și părăsească locuința pentru prima oară în ani de zile și să…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Vicarious

Produs de

Touchstone Pictures

Distribuitorul international

Walt Disney Pictures

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD, Blu-ray în România

Box office Surrogates

Weekend premieră (19.10.2009)
  • Loc 1
  • Spectatori 11.474
  • Încasări (RON) 228.628,00
Total
  • Spectatori 36.450
  • Încasări (RON) 644.433,00
  • Încasări (USD) 223.841,53

Părerea criticului

StefanDo pe 15 Octombrie 2009 17:04
Să-l vezi pe Bruce Willis plin de fond de ten şi cu şuviţe blonde chiar merită. Bineînţeles, îţi dai repede seama că nu e vorba de Willis, ci de surogatul lui, sau, mai bine zis, de surogatul detectivului Tom Greer, personajul său din Surrogates, o ecranizare după benzi desenate. Oricum, priveliştea face toţi banii...

Acţiunea din acest action cu puternice comentarii sociale se petrece în viitor, în jurul lui 2025. După ce o companie, VSI, inventează o modalitate de a controla de la distanţă membre şi chiar corpuri pentru persoanele cu dizabilităţi, omenirea dezvoltă o adevărată obsesie pentru aceste variante artificiale, mai sigure şi mai aspectuoase decât propriul corp. În primele minute ale filmului ni se prezintă, stil "ştire TV", falsa istorie a viitorului în care nimeni nu-şi mai părăseşte casa şi toate interacţiunile cu mediul… citeşte

9 16
zgrv pe 23 octombrie 2009 09:16
Nu merita filmul asta sa dai bani sa-l vezi in cinema. E fff slab. Se pare ca in ultima vreme a devenit un obicei la Hollywood sa se faca filme mediocre cu actori buni. Clar, chestie de marketing. Criza se pare ca-si spune cuvantul mai mult decat ne gandeam, inclusiv in cinematografie. Ma asteptam la mai mult din partea unui film cu Bruce Willis. Si e si SF pe deasupra. L-am vazut aseara la mine acasa(dupa ce ti-am citit critica ta) si ma bucur ca nu am aruncat 15 lei pe bilet sa-l vad la cinema. In plus, era sa si adorm la el. Asa cum zici tu, orasul ala, desi se pretinde a fi in 2025, arata ca in 2008 cu exceptia unor plasme mai mari prin oras. Jenant de-a binelea.
Nofakesorg pe 26 octombrie 2009 13:27
Treaba e ca este in genul Terminator3...insa iese putin din cliseul viitorului extraordinar de schimbat...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Zang pe 10 Octombrie 2009 23:30
Ingrijorator
Filmul asta exagereaza, tocmai pentru a avertiza, un fenomen ingrijorator: oamenii devin din ce in ce mai dependenti de gadgeturile consumismului. Oare chiar vom ajunge sa zacem pe paturi, conectati la roboti care sa arate cam cum am vrea noi sa aratam si sa-i teleghidam sa "traiasca" viata in locul nostru? Si doar pentru ca statisticile arata ce mare criminalitate exista? Ar trebui sa fim idioti de-a binelea. Un film interesant, care trebuie sa dea de gandit
18 9
scrawl pe 23 Mai 2009 01:52
o da :D
Foarte tare ideea...si apare de ziua mea :D Ma mir totusi...daca ar fi pusa in practica in realitate toata treaba asta...cum se face ca actorii nu sunt obezi? adica...daca ei nu mai socializeaza,nu ies din casa decat cu mintea prin intermediul acelor roboti...ar trebui sa fie niste grasi vai de capu' lor...deja sunt exemple americanii,care sunt dependenti de internet si nu fac atata miscare ca noi,dovada ca au cel mai mare nr de obezi,iar filmele cu adolescenti ne dau dovada cat de penibili sunt majoritatea la ei "datorita" faptului ca sunt niste trantori...e si un banc f potrivit pt ei: ba...a inceput sa ninga!!!- da ma? pe bune? da link! =))
17 11
FlameOn pe 7 iunie 2009 12:32
mortal bancu omg:)))
bainca pe 9 decembrie 2020 23:54
Romanii nu sunt grasi , ce gluma buna , niciodata nu am fost nationalista dar prea mult nationalism strica , Romanii sunt prea plini de sine , grasi sunt peste tot , nu insultam doar americanii , romanii oricum sunt sub americani cu evolutia de mult , dovada mentlitatea aparient ,,buna;'';
Costy_Craiova_fan pe 05 Noiembrie 2009 12:02
am ramas placut surprins de film si mai ales de Bruce Willis,inca joaca f. bine....deci in mare filmul este bun chiar daca ideea nu este 100% originala.
6 5
juliankkk pe 30 Septembrie 2009 14:49
nu rupe gura targului
este o conbinatie i robot si matrix.cred ca sunt mai multe sanse sa l uiti decat sa l ti minte.
6 13
paul2000 pe 02 Septembrie 2010 19:48
Surrogates
Un film sf plin de actiune si cu o idee interesanta! O lume futurista, in care oamenii folosesc roboti ca sa traiasca in locul lor, ei fiind conectati la ei din dormitor. Bruce Willis face un rol bun, filmul este alert si plin de actiune! Efectele sunt foarte bune...un film care merita vazut de toata lumea! Recomand!
5 3
nicu30 pe 23 Iunie 2009 22:40
Bun
ma bucur ca regizorii si producactorii au inceput sa inteleaga noile si vechile fenomene din IT jocurile tip avatar (mmorpg),vad ca o sa apara cateva filme de gen cu mar fi Game Avatar si asta ...sunt sigur ca o sa merite sa fie vazute .
5 6
victor_neo75 pe 19 Octombrie 2009 11:22
Bruce Willis cu peruca sau fara !!!
Filmul de fata este un SF destul de antrenant in stilul 'I Robot' (2004) sau 'Paycheck' (2003) si aduce ca scenariu cu recentul 'Gamer' (2009) in care oamenii din viitor, vezi Doamne, vor folosi numai si numai androizi care sa mearga la servici in timp ce ei stau semitrezi prin cine stie ce dormitor de acasa.

Bruce Willis descopera ca un om a fost ucis pentru prima data in timp ce era conectat la un astfel de android. Scenele de actiune futurista abunda, dar scenariul este unul foarte previzibil.

Il recomand totusi pentru ca este mai alert si filmat mai clar decat 'Gamer'.

5 7
Ghostyyy17 pe 26 August 2009 16:57
Elegant
Interesanta ideea, dar eu zic ca este luata din Matrix. Cat despre film, nu pare low budget. Sa speram ca va fi mai bun decat ne asteptam.
5 9
Rucsy pe 08 Octombrie 2009 17:21
Sigurat va fi un film de box-office. Abia astept sa il vad.
5 11
cezarika21 pe 03 Septembrie 2014 08:37
Trăirea vieţii prin interpuşi surogat
"Surrogates" explorează o idee ştiinţifico-fantastică interesantă şi plauzibilă în viitor: folosirea de către oameni în viaţa de zi a unor androizi surogat care să îşi asume rolurile lor de viață. Folosirea acestor roboţi umanoizi a permis eliminarea aproape în totalitate a riscurilor de accidente, a crimelor şi a multor boli, dar a creat o dependenţă majoră a utilizatorilor de propriile surogate, transformându-i pe utilizatori într-un fel de invalizi incapabili să se descurce singuri în lumea reală. Această idee pară extrasă din cărţile lui Jules Verne sau din romanele SF mai noi, dar plauzibilitatea ei într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat devine pe zi ce trece de fapt o certitudine. Poate generaţia noastră nu va apuca acest grad de evoluţie ştiinţifică, dar generaţiile următoare o vor apuca.

Punând în discuţie idei… citeşte

4 1
ciobotaru pe 24 Octombrie 2009 20:59
idee interesanta , filmat bine , efecte bine realizate = merita vazut ; + pentru secventa cu elicopteru care se prabuseste , bine facuta
4 4
ciuci pe 25 Octombrie 2009 18:00
x
un film interesant. cu o idee originala..mi-a placut
nu ma dau in vant dupa bruce willis dar a jucat misto in filmul asta

3 5
marc_mihai pe 23 Octombrie 2010 12:35
Sincer imi pare rau ca mi-am pierdut vremea cu asa ceva.Ce porcarie....Si imi mai pare rau ptr Willis.Frate daca ai ajuns sa joci in asa ceva inseamna ca trebuie sa te cam pensionezi.Apropo...astept sa vad si "Red".Cred ca ala va fi un film mai acatarii ca joaca Morgan Freeman.
3 6
LavyBogdy pe 30 August 2010 16:56
"În căutarea perfecțiunii devenim sălbatici".Idee filmului este extraordinară și se pare că unul din defectele majore ale omenirii este că nu știm niciodată când să ne oprim. Mesajul filmului e mult mai departe de acela de a transmite ce lume odioasă ar fi cu roboți pe post de robi ai oamenilor.Filmul merită văzut de toți și înțeles de asemenea.
2 3
izzie pe 22 Ianuarie 2010 11:08
tehnologie
un film SF destul de aiurea ca si Gamer....parerea mea ca nu-ti raman intiparite astfel de filme
2 7

Spune-ţi părerea despre Surrogates

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells