xxy

(2007)

xxy

Poster xxy Poster xxy

Sinopsis xxy

Mai mult
xxy

Alex, o adolescentă de 15 ani, are un secret : corporalitatea ei intersexuală. La puțin timp după nașterea ei, părinții se mută din Buenos Aires într-o casă pierdută printre dune. Aici sosește un cuplu de prieteni, însoțit de fiul lor Alvaro, de 16 ani. Tatăl, specialist în chirurgie estetică, a acceptat invitația din interes medical pentru Alex. O atracție inevitabilă se naște între cei doi tineri, care-i va obliga sa-și înfrunte temerile… Zvonurile încep să circule prin…

citeşte
Au contribuit la sinopsis-ul filmului: Manusa, dreamgirl11
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

Produs de

Historias Cinematograficas Cinemania

Distribuitorul international

Distribution Company

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Lukandee pe 02 Septembrie 2010 18:23
XXY este o dubla drama remarcabila - de familie si o dama interioara.
Problema majora a filmului este bisexualitatea biologica a lui Alex - nume parca predestinat eroinei filmului, nume neutru si obscur care trimite la ambele sexe- dar colateral apar si alte probleme cu fiecare personaj, cu universul sau personal.
Povestea este un simpla, subtil construita, si anume o familie formata din trei membri - tatal, doctor chirurg, mama - prietena gazdei, baiatul , Alvaro - un element cheie in ceea ce priveste firul povestirii. Familia-gazda e formata tot din trei membri - tatal- biolog marin, mama si Alex - "copilul perfect", asa cum o descrie la un moment dat tatal sau.
Cauza principala pentru care familia se afla acolo este de fapt pentru a o convinge pe Alex (sa faca operatia care i-ar putea schimba viata, si anume sa devina femeie.
Faptele iau o intorsatura… citeşte

3 1
BaetuAndrei pe 24 Mai 2011 18:24
Premiul Goya 2008 pentru cel mai bun film străin
Marele Premiu al Săptămânii criticilor, la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes, 2007

*Dramă. Alex, o adolescentă de 15, are un secret: o ambiguitate sexuală. La puţin timp după naşterea ei, părinţii se mută din Buenos Aires, pe coasta uruguaiană, într-o casă pierdută printre dune. Aici soseşte un cuplu de prieteni, însoţit de fiul lor Alvaro, de 16 ani. Tatăl băiatului, un renumit specialist în chirurgie estetică, a acceptat invitaţia din raţiuni medicale. Alex şi Alvaro se simt atraşi unul de celălalt, în timp ce, în izolata aşezare, se răspândesc tot felul de zvonuri despre Alex. Se presupune că ar fi un... monstru. Fascinaţia pe care o exercită asupra celorlalţi tinde să devină periculoasă...

1 1
Cretzulynne pe 06 Iulie 2019 08:05
A 34-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea Argentinei.
Nu a fost nominalizat.

0 0
margott pe 22 Aprilie 2012 00:17
O productie argentiniana interesanta, insa din pacate nu reuseste sa implice prea mult privitorul. Filmul se concentreaza pe impactul social, pe drama interioara si pe rezonanta pe care o are secretul lui Alex in mica comunitate. Finalul e deschis si lasa loc liber oricarei interpretari.
0 0
alex_il_fenomeno pe 28 Mai 2011 18:04
este un film ce dispune de un dramatism teribil , si de o poveste excelenta ! pot spune ca nu este deloc rau , dar numai un lucru am sa ii reprosez : actiunea putea sa fie mai interesanta si mai alerta , pentru ca sunt cateva scene de o monotonie enervanta !
0 0

Spune-ţi părerea despre xxy

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells