Vals Im Bashir

(2008)

Vals cu Bashir

Poster Vals Im Bashir Postere Vals Im Bashir

Sinopsis Vals Im Bashir

Waltz With Bashir

Documentarul animat urmărește călătoria regizorului în scopul de a afla adevărul despre o misiune a Armatei Israeliene, la care a participat la începutul anilor '80, în timpul Primului Război din Liban, misiune care i-a provocat o pierdere a memoriei. Imagini uitate demult încep să revină la suprafață, pe măsură ce regizorul intervievează prieteni vechi și foști camarazi de război.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0
O nominalizare Oscar, un premiu Globul de Aur, 2 nominalizări BAFTA, o nominalizare Cannes, un premiu şi 3 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Ronny Dayag Ronny Dayag El insusi (voce) Ari Folman Ari Folman El insusi (voce) Yehezkel Lazarov Yehezkel Lazarov Carmi Cna'an (voce)
Ori Sivan Ori Sivan El insusi (voce) Mickey Leon Mickey Leon Boaz Rein-Buskila (voce) Dror Harazi Dror Harazi El insusi (voce)
Ron Ben-Yishai Ron Ben-Yishai El insusi (voce) Zahava Solomon Zahava Solomon Herself - Interviewee (voice) (as Prof. Zahava Solomon) Dror Harazi Dror Harazi Himself - Interviewee (voice)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Waltz With Bashir

Produs de

Bridgit Folman Film Gang

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Artificial Eye

Țara

Israel

Site oficial

Vals Im Bashir

Părerea criticului

Gloria pe 18 Martie 2009 17:48
Un glonte la final de vals
Waltz with Bashir e primul film documentar de animatie al lui Ari Folman: o calatorie in tenebrele Beirutului de vest in timpul masacrelor de la Sabra si Chatila (septembrie 1982).

Se pare ca datorita unei erori de computer, cel care avea sa devina regizorul Ari Folman a fost recrutat in armata inainte sa aiba 17 ani. In 1982, dupa ce petrecem trei luni in Liban, presedintele lor ales, Bashir Jumail a fost asasinat chiar in ziua numirii sale. Dimineata urmatoare Folman ajunge in Beirutul de vest cu armata israeliana La numai trei zile dupa aceea, paraseste Beirutul de vest ca un om cu totul schimbat, dupa ce a asistat la masacrele atroce din taberele de refugiati Sabra si Shatila.

Dupa 20 de ani o intamplare faca sa renunte la decizia de a da uitarii acele momente: intr-o noapte, la un bar, un prieten vechi ii povesteste despre un cosmar care ii tot… citeşte

7 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Stephen2D pe 01 Martie 2016 15:28
A war carried by the wind…
                        
3 1
bovoro pe 18 Noiembrie 2009 19:42
Desi e animatie, nu e nimic de ras in filmul asta, ba, mai mult, pe alocuri e chiar de plans. M-a impresionat mult filmul. Personajul principal este un soldat israelian care traieste, la o varsta frageda, toate ororile razboiului din Liban din anii 80. Amintirile reprimate, aproape, in subconstient renasc in urma discutiilor pe care le poarta cu fostii camarazi la 20 de ani de la terminarea razboiului. Un film care te pune pe ganduri.
1 0
alali pe 08 Decembrie 2017 00:30
Sangele nevinovatilor masacrati nu se spala cu o simpla marturisire publica.
Cautand pe toata durata proiectiei, zilele pierdute ale unui masacru, relatarea incepe cu o vedenie premonitorie, ireala, de tipul unui vis, ce bantuie repetitiv si obsesiv gandurile actualului regizor Ari Folman, fost soldat israelian. ... si se facea ca mortii se trezesc la viata pentru a cere sa li se faca dreptate. Aceste naluci sunt cele ce asigura partea de cosmar a halucinatiei. Prin faptul ca face lumina si repovesteste istoria celor ce au fost macelariti in campusurile de refugiati palestinieni Sabra si Shatila, filmul lasa senzatia ca rearanjeaza lucrurile pe un fagas normal si corect, iar acum civilii ucisi cu ajutorul aliatilor complici, se pot odihni in sfarsit in pace. Gresit! Prin asigurarea logisticii, pazei si mijloacelor tactice (iluminarea cerului pe timpul noptii fiind unul din ajutoarele logistice despre care se face multa vorbire), trupele israeliene au fost martore… citeşte
1 1

Spune-ţi părerea despre Vals Im Bashir

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Vals Im Bashir
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells