Articole The Equalizer

(2014)

Equalizer

Despre distribuție și realizatori

De două ori laureat al premiului Academiei, actorul DENZEL WASHINGTON (Robert McCall / Producția) este un om în continuă mișcare. Nemulțumindu-se să repete interpretările sale anterioare care s-au bucurat de succes, Washington încearcă să găsească noi provocări printre numeroasele sale filme sau roluri în teatru. De la Trip, un sclav fugar din Glory, până la luptătorul sud-african pentru dreptate, Steven Biko, din Cry Freedom; de la figura istorică tragică a lui Richard III, sau cinicul detectiv Alonzo, din Training Day, și până la portretul pilotului dependent de alcool, Whip Whitaker, din Flight, Washington a uimit și și-a delectat publicul cu o galerie întreagă de personaje care-i aparțin numai lui.

Vara trecută, talentatul actor a jucat în 2 Guns, alături de Mark Wahlberg. Alte filme în care a jucat mai recent marele actor sunt thrillerul Safe House, care a fost hitul numărul 1 al weekend-ului de debut, în februarie 2012. De asemenea, el a jucat în Unstoppable, cu Chris Pine, Book Of Eli, un film pe care l-a și produs și The Taking of Pelham 1 2 3, alături de John Travolta și James Gandolfini.

Cariera profesionistă în teatru a lui Washington a început cu piesa Shakespeare a lui Joseph Papp, care a fost urmată la scurtă vreme de numeroase producții în afara Broadway, printre care se pot enumera “Othello” și “A Soldier's Play,” pentru cea din urmă obținând premiul Obie. De asemenea, el a apărut pe Broadway în producțiile “Checkmates” și “Richard III,” cea de-a doua fâcând parte în 1990 din seria “free Shakespeare in the Park”, găzduită de teatrul public Joseph Papp din New York City.

În 2005, Washington s-a reîntors pe Broadway în rolul lui Marcus Brutus din producția de succes “Julius Caesar.” Mai recent, când a apărut alături de Viola Davis în piesa lui August Wilson, “Fences” în 2010, interpretarea sa puternică i-a adus primul premiu Tony din cariera sa teatrală. Recent, el a revenit pe Broadway într-o nouă producție - “A Raisin in the Sun,” de Lorraine Hansbury, care a câștigat premiul Tony pentru cea mai bună adaptare scenică.

MARTON CSOKAS (Teddy), și-a construit o carieră prolifică atât în cinema cât și în teatru. Printre producțiile în care a jucat se numără Asylum, de David Mackenzie, cu Natasha Richardson și Ian McKellen; The Bourne Supremacy, de Paul Greengrass, alături de Matt Damon; Kingdom of Heaven, în regia lui Ridley Scott; sau filmul lui Peter Jackson, The Lord of The Rings.

Interpretarea lui Csokas din producția lui Richard Roxburgh, Romulus, My Father, cu Eric Bana și Franka Potente, i-a adus premiul Australian Film Institute (AFI) și premii ale Film Critics Circle of Australia. Filmele sale mai recente includ blockbuster-ul lui Tim Burton, Alice in Wonderland; filmul lui Jim Sheridan, Dream House, cu Daniel Craig; Abraham Lincoln: Vampire Hunter; de Timur Bekmambetovand și The Debt de John Madden, cu Helen Mirren și Jessica Chastain.

Csokas a putut fi urmărit și în The Amazing Spider-Man 2, al lui Marc Webb și în Noah de Darren Aronofsky; în curând el va putea fi urmărit în filmul lui Robert Rodriguez, Sin City 2.
CHLOË GRACE MORETZ (Teri) captivează publicul încă de când avea cinci anișori, când a fost aleasă pentru rolul din remake-ul lui Michael Bay, The Amityville Horror, alături de Ryan Reynolds.

În septembrie, Moretz va începe să lucreze pe platourile filmului științifico-fantastic The Fifth Wave, cu Cassie Sullivan în rolul titular. Bazat pe romanul popular cu același nume, filmul va fi lansat pe ecranele cinematografelor la începutul lui 2016. Tot în septembrie o vom putea vedea în drama If I Stay, în regia lui R.J. Cutler și, alături de Charlize Theron, în “Dark Places,” o adaptare a celui mai bun thriller al lui Gillian Flynn.

Moretz a jucat de asemenea alături de Sir Ben Kingsley în filmul apreciat de critică al lui Martin Scorsese, “Hugo,” care a obținut nu mai puțin de 11 nominalizări la Oscar. Acesta a fost urmat de un rol principal în filmul lui Tim Burton, “Dark Shadows,” alături de Johnny Depp și Michelle Pfeffier.


ANTOINE FUQUA (regia) este unul dintre regizorii cei mai căutați ai generației sale, care combină fără efort acțiunea cu povestirea și personajele.

De curând, Fuqua a lansat hitul cu încasări record Olympus Has Fallen, cu Gerard Butler, Aaron Eckhart și Morgan Freeman. Anterior, el a regizat Brooklyn’s Finest, cu Richard Gere și Don Cheadle; Shooter, cu Mark Wahlberg; hitul internațional King Arthur, cu Clive Owen, Keira Knightley și Joel Edgerton; apreciatul documentar Lightning in a Bottle, al cărui producător executiv a fost Martin Scorsese; Tears of the Sun, cu Bruce Willis și primul său film artistic, The Replacement Killers, cu Chow Yun Fat’s. Drama de succes a lui Fuqua, Training Day, a obținut premiul Academiei la categoria cel mai bun actor, pentru Denzel Washington și o nominalizare pentru cel mai bun rol secundar, pentru Ethan Hawke.

Despre producție
jinglebells