Articole Snatch.

(2000)

Unde dai și unde crapă

Bătăi, tabere de țigani și câini

Dupa cum amintea scenograful Hugo Luczyc-Wyhowski, ei au incercat sa obtina cateva filmari ilegale ale unor batai cu pumnii goi adevarate si sa dea de urma unor batausi de acest gen pentru a discuta unele detalii. "Realitatea este un pic mai multa improvizatie decat ceea ce am realizat noi in film, deoarece toate doveziile trebuiesc sterse in mare graba", spune Luczyc-Wyhowski. "Arena pentru caini a fost ideea mea din cauza ca, de obicei, 'ringul' de lupta intre caini este format de catre un cerc de masini, pentru a fugi cat mai repede si a nu lasa dovezi in urma", adauga el. "Am studiat luptele de caini cu usurinta prin intermediul internet-ului, unde poti gasi o gramada de lucruri oribile. Cainii din film ar fi trebuit sa aiba urechile crestate, la fel ca cei ce se bat in realitate, insa acest lucru este ilegal in Marea Britanie."

Cea mai mare aventura a fost realizarea unor decoruri cat mai aproape de cele reale, fara a apela la clisee. "De exemplu am creat o tabara de tigani pentru a parea extrem de credibila si interesanta fara a fi o versiune romantata a realitatii -fiind amplasata in intregime pe un camp gol", spune Luczyc-Wyhowski. "Insa lumea secreta a afacerilor cu diamante in Hatton Gardens a fost incredibil de greu de stimulat si filmat deoarece acel perimetru este foarte bine pazit. Am acordat o atentie deosebita tuturor accesoriilor si numeroaselor coduri electronice si camere video".

Apoi au venit cateva cereri neobisnuite. "Am avut cateva cereri mai putin obisnuite -cum ar fi sa facem diamante pe care un caine sa poata -si sa vrea- sa le inghita, diamante care sa se sparga atunci cand sunt scapate pe jos, genti diplomat cu compartimente secrete, jucarii chitaitoare pentru caini…", se amuza Vaughn.

Lucrul cu cainii a dat nastere unor momente ilare: "Catelul vedeta era mascul. Puteam sa ma opresc acolo. Insa a fost o secventa intr-o masina stationata la o benzinarie cu patru dintre baieti. In timpul filmarii, catelul s-a indragostit din ce in ce mai tare de unul dintre actori si a fost despartit de piciorul sau cu mare dificultate! Nu pare cine stie ce insa in acel moment era extrem de amuzant -un actor incercand sa traverseze strada cu un caine agatat de piciorul sau si Guy tipand:Da, fantastic! Continuati sa filmati!".

Gafe în film Familia
jinglebells