Articole Snatch.

(2000)

Unde dai și unde crapă

Familia

Dupa cum subliniaza Ritchie: "Aici nu este vorba doar de a gasi chipul si personalitatea potrivita pentru a juca un rol, ci de a crea o familie. De aceea a durat atat de mult alegerea distributiei -actorii trebuiau ei insasi sa fie foarte reali si foarte puternici si de asemenea era esential sa comunice in afara marelui ecran. Dupa o zi lunga de filmare, am vrut sa pot bea o bere cu baietii si sa incasez banii pe care Jason (Statham) mi-i datora de la partida noastra zilnica de sah".

Vinnie Jones adauga: "Cu totii ne cunoastem unii pe altii. Ii stii pe toti [de la] baietii cu reflectoarele pana la electricieni si actorii principali. Noi toti ne stim dupa nume si, dupa o zi de lucru mergem impreuna la o bere."

Statham dezvolta spusele colegilor sai anteriori: "Toate aceste lucruri se petrec deoarece este aceeasi echipa ca la "Lock, Stock and Two Smoking Barrels". Sunt aceleasi bancuri si rasete asa ca este foarte similar din multe puncte de vedere. Este aceeasi, daca nu cumva mai multa, distractie."

Pentru a pastra ordinea si disciplina, Ritchie a introdus amenzi pe platoul de filmare. Astfel, au existat amenzi pentru cel care foloseau telefoane mobile, intarziau, atipeau in timpul filmarilor, erau 'obraznici', erau fara haz si se plangeau de ceva. Un membru al echipei a fost amendat chiar si datorita simplului fapt ca uitase sa aduca la timp cestile cu cafea!

Ritchie explica: "Amenzile ne-au ajutat sa tinem corabia pe linia de plutire. Din nefericire, eu am fost unul dintre cei mai oropsiti. Baietii faceau tot felul de glume pe seama mea, deoarece uitam mereu sa returnez sosetele imprumutate la garderoba filmului. Jason Statham adauga: "Amenda pe care o lua de fiecare data era cea pentru ca 'se dadea mare', primind-o ori de cate ori se dadea, 'un pic cam mare'!"

In ceea ce priveste banii, un joc de carti atragea majoritatea actorilor in pauzele dintre filmari. Vinnie Jones explica: "Jocul nostru de carti a continuat de la "Lock, Stock and Two Smoking Barrels". Producatorul venea si ne supara pe toti scotand la iveala cartile de joc! Brad era imediat amator…desi eu cred ca el punea miza in dolari cand de fapt noi jucam pe lire sterline! Cred ca s-a cam prajit!"

Bătăi, tabere de țigani și câini Despre producție
jinglebells