5.0 / 10
129 voturi
Nume real: Constantin C. Popescu · Locul naşterii: Bucharest, Romania · Data naşterii: 15.12.1973 (50 ani) · Ocupaţie: Regizor, scenarist

Biografie

A absolvit sectia de Studii Culturale Britanice a Universitatii Bucuresti. A lucrat ca asistent de regie/productie la patru dintre filmele lui Lucian Pintilie si regizor secund al lui Francis Ford Coppola la "Tinerete fara tinerete", si a regizat o serie de scurtmetraje, unul dintre ele fiind inclus in omnibusul Amintiri din Epoca de Aur (2009). Primul sau scurtmetraj, "Apartamentul" (2004), a fost distins cu Marele Premiu al Juriului la Venetia. Au urmat "Canton", "Drezina" si "Apa", toate selectionate...

mai mult
A contribuit la această pagină: planete Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - producător

Filmografie - producător executiv

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
MariusPartizan pe 21 Decembrie 2010 19:22
accentul romanei vorbite de Ogoranu si partizanii sai
Filmul surprinde placut si merita apreciat pentru efortul de a aduce in prim plan istoria noastra nestiuta, din sumbrii ani '50. Peisajele si cadrele bine filmate sunt deasemenea de apreciat.

Exista totusi doua critici pe care le aduc regizorului:
i) faptul ca nu a precizat de la inceput faptul ca actiunea se va petrece in jud Sibiu, si, mai ales
ii) faptul ca nu a insistat ca actorii jucand rolul lui Ogoranu si al partizanilor sa utilizeze, in romana vorbita in film, un accent ardelenesc (sibian). In mod sigur puteau. Acest lucru denota fie o lipsa de previziune, fie o scapare de o neglijenta regretabila.

Din nefericire, accentul actorilor din film (majoritari din Bucuresti) este in mod evident din sudul Romaniei. Acest lucru indeparteaza actiunea de zona geografica in care se petrece (sudul Transilvaniei) si denota neglijenta.

Sa… citeşte

1 0

Spune-ţi părerea despre Constantin Popescu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells