Singurătatea florilor

(1975)

Singurătatea florilor

Poster Singurătatea florilor Postere Singurătatea florilor
 • Regia

  Mihai Constantinescu
 • Cu

  Radu Beligan, Toma Caragiu, Valeria Gagialov
 • Gen film

  5 voturi

 • Durata

  80 minute
 • Premiera in Romania

  1975

Sinopsis Singurătatea florilor

Un medic însingurat, egoist și orgolios, primește, într-o zi, un buchet de flori care-l pune pe jar. Un modest taximetrist, familist și coleg devotat, îl ajuta să-l identifice pe expeditor și să se regăsească pe sine. Tudor Caranfil - 2003 (Dicționar de filme românești)

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
Radu Beligan Radu Beligan Doctor Ovidiu Pavel Toma Caragiu Toma Caragiu Taximetristul Grigore Pascu Valeria Gagialov Valeria Gagialov Ema
Gheorghe Visu Gheorghe Visu Soferul Gica George Constantin George Constantin Doctor Danila Colea Răutu Colea Răutu Muncitorul Dumitru Pavel
Adina Popescu Adina Popescu Tanta Coca Andronescu Coca Andronescu Melania Constantin Florescu Constantin Florescu
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Casa de Filme 3

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Pro Video

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 Noiembrie 2012 11:32
„Fericirea este prima datorie a omului, iar nefericirea cel mai mare păcat al său”
Un medic orgolios ce se izolase de toată lumea prin comportamentul său egoist primeşte într-o zi un buchet de flori. Neştiind ce să facă cu florile, medicul simte nevoia să se debaraseze de cadoul nedorit şi îşi vizitează toate cunoştinţele, dar toţi îi reproşează lipsa bucuriei de a trăi printre oameni şi refuză să primească cadoul oferit fără nicio plăcere.

Un film psihologic foarte bun despre relaţiile interumane, despre egoism, însingurare şi orgoliu. Interpretări memorabile (Radu Beligan, Toma Caragiu, Colea Răutu, George Constantin ş.a.), dialoguri bine realizate, dar realizare cinematografică mediocră din punct de vedere al mijloacelor. Călătoria doctorului cu buchetul de flori primit de la o necunoscută se transformă în cursul filmului „într-un posibil drum al Damascului”, într-o analiză a propriei vieţi ratate şi a… citeşte

10 3
mihaelatb pe 04 Octombrie 2010 00:47
un film bun, in care Toma Caragiu face un rol de exceptie.Taximetristul care ii arata doctorului ce inseamna sa ai familie.O familie in care fiul cel mare ii imprumuta o cravata tatalui, pentru ca acesta nu avea una ca lumea care sa mearga la costum.Si un buchet de trandafiri ce este refuzat de toti cei carora , doctorul ,vrea sa le faca acest "gest frumos " , pentru ca ei, cunostintele, rudele, fostii prieteni au reusit sa-l scoata din viata lor , pe faimosul doctor si acum nimeni nu mai este dispus sa-l mai vrea in viata lui
3 3
rodica_vargolici pe 07 Noiembrie 2018 14:04
la Galați pe 10 nov
Galați NOV. 10 Episodul 50: Singurătatea Florilor (1975)
Public -intrare liberă · Organizat de Centenarul Filmului Românesc şi Teatrul Dramatic "Fani Tardini"

1 0
dan_loghin pe 15 August 2018 14:50
Superb film despre moralitate ,viață si organizare in familie...Mamei mele îi datorez prima vizionare.
1 0
Vegetarian pe 19 Aprilie 2015 22:09
Radu Beligan la 57 de ani medic bogat , însingurat , egoist şi orgolios, primeşte, într-o zi, un buchet de flori . Un modest taximetrist , Toma Caragiu la 50 de ani , familist şi coleg devotat , il ajuta sa gaseasca expeditorul .

In alte tzari sunt duhovnici de meserie . In Bucuresti in 1975 era inclus in pretul cursei cu taximetru ..

Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr International . A fost in 19 apr 2015 .
Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..

1 4
reconquista pe 10 decembrie 2018 02:40
.
user-5cc95b68922d6 pe 16 Aprilie 2020 15:23
Basmul se numeste :"Singurătatea florilor" fiindca snopul de flori cu care se plimba necontenit Radu Beligan erau niște flori SINGURE purtate doar de forma și cu uriașă RACEALA de către Beligan care voia doar să scape de ele,florile neavînd Dragostea și Căldura sufleteasca de care trebuia sa aiba parte,ca orice alte flori minunate.Basmul are și legătura, și trăiri sufletești firești,și o alcătuire bine închegată și șlefuita a istorisirii,și în planul doi pe Valeria Gagealov cutremurătoare și înfiorată,care joacă nemaiponenit de bine si frumos,aproape de virfurile Caragiu si Beligan(care joaca amindoi doua feluri de viata deosebite și despărțite ca meserie,în chip destoinic și filminant) ce dau GREUTATE acestui basm nespus de frumos,dar care este facut sa de-a invatatura de viata aleasă,pilduitoare.Rar se vede un asemenea basm.
0 0
kasmyn pe 15 Decembrie 2019 15:08
EXCELENT
UN FILM MINUNAT CU DIALOGURI DEPRE VIATA SI FAMILIE SI CU UN TOMA CARAGIU EXTRAORDINAR, CE FILME SE FACEAU ODATA , DAR SE PARE CA DUPA 1989 ODATA CU AGRICULTURA S-A DISTRUS SI CULTURA SI CINEMATOGRAFIA ROMANIEI!
0 0
balta67verde pe 27 Octombrie 2016 09:22
Un film excelent cu un Toma Caragiu extraordinar. Nu credeam ca rolul de simplu taximetrist sa poata fi jucat asa de bine. Beligan joaca exceptional rolul de medic arogant si increzut.
0 0

Spune-ţi părerea despre Singurătatea florilor

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Singurătatea florilor
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells