Rashômon

(1950)

Rashômon

Poster Rashômon Poster Rashômon

Sinopsis Rashômon

Rashomon

Rashomon (1950) este o drama japoneza, complicata intrepatrundere de implicatii filozofice si psihologice. O rapire si o crima intr-o padure sunt relatate de patru martori, fiecare cu punctul sau de vedere. Insa cine spune adevarul? Si, mai important, ce este adevarul?

A contribuit la sinopsis-ul filmului: alec_s75
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.2
O nominalizare Oscar, o nominalizare BAFTA, un premiu Venetia
Vezi toate premiile
În cinema - Bucuresti
Takashi Shimura Takashi Shimura Toshiro Mifune Toshiro Mifune Tajomaru Machiko Kyô Machiko Kyô Masako Kanazawa
Minoru Chiaki Minoru Chiaki Preot Shiro Mifune Shiro Mifune Tajômaru Masayuki Mori Masayuki Mori Takehiro Kanazawa
Daisuke Kato Daisuke Kato Poliţist Kichijiro Ueda Kichijiro Ueda Commoner Masayuki Mori Masayuki Mori Takehiro Kanazawa
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Daiei Motion Picture Company

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Concorde Home Entertainment

Țara

SUA

Program cinema Rashômon în Bucuresti

Următoarea difuzare este sâmbătă, 20 aprilie. Vezi programul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 Aprilie 2014 08:56
O meditaţie cu privire la caracterul dual al sufletului omenesc
Sub acoperişul străvechi şi ruinat al porţii Rashōmon (Poarta Demonului) din Kyoto, trei oameni (un călugăr budist, un tăietor de lemne şi un trecător) se adăpostesc de o ploaie torenţială şi discută un incident produs de moartea sângeroasă a unui samurai. Cele patru versiuni ale poveştii sunt însă contradictorii, iar în final reiese că niciunul dintre cei patru povestitori nu a spus adevărul, ei dorind să-şi protejeze propria onoare pe care o pun deasupra adevărului. Culmea este că versiunea cea mai apropiată de realitate pare a fi şi cea mai neverosimilă, iar ascultătorii o consideră mincinoasă.

Dincolo de adevărul cu privire la moartea samuraiului, filmul “Rashōmon” este o meditaţie cu privire la dualitatea caracterului moral al omului: combinaţia între bine şi rău, între bunătate şi josnicie. Preotul susţine că cele auzite… citeşte

12 5
alex_il_fenomeno pe 12 Aprilie 2012 09:53
o productie geniala , care fac cuvintele sa fie de prisos ! este atat de complex in desfasurare , cel putin in desfasurarea actiunii , deoarece inceputul este unul chiar relaxant , realizat intr-o atmosfera ambianta . apoi incepe totul , povestea fiind spusa din mai multe puncte de vedere , realizandu-se un joc psihologic in care te intrebi : care este adevarul din poveste ? , ce s-a intamplat cu adevarat ? , ca in final sa ajungi sa nu stii cine minte ! iar deznodamantul , atat de impresionant , te lasa fara cuvinte ! Akira Kurosawa a demonstrat din nou de ce este un mare cineast ! a realizat un film care merita vazut cu numeroase ocazii !
4 4
Robert.Chetan pe 18 Decembrie 2017 23:43
Despre oameni
Fiecare marturisire la crima il avantajeaza pe cel care o povesteste(si el parte din actiune) dar care e de fapt adevarul? Un film despre psihologia umana,sunt mult pe aceasta tema dar nu imi vine in minte unul care sa puna in evidenta dualitatea caracterului uman la fel cum o face acest film.In aparenta complicat daca ii intelegi mesajul iti dai automat seama ca este un film de mare valoare artistica.CAPODOPERA...
3 0
borisvultur pe 15 Aprilie 2018 23:29
Versiunile
Am revăzut filmul lui Kurosawa din 1950 și...„m-am speriat” : e la fel de genial, după atâtea decenii! Ploaia ca un potop, compoziția ingenioasă, relativitatea adevărului, Boleroul lui Ravel...O regie incredibil de modernă, cu inflexiuni de tragedie greacă, cu „viața omului fragilă ca roua de dimineață”...
3 1
ovidiudincr pe 27 Decembrie 2010 02:10
marcu alexandru ionut
pacat ca nu si-a dat nimeni cu pararea despre filmul acesta pana acum...e pur si simplu fabulos...finalul:cireasa de pe tort
p.s:vizionare placuta.

3 2
Stephen2D pe 20 Aprilie 2016 11:30
Mă dă pe state/ râsul samuraiului/ când toamna... înfrunzește adevărul.
                         
3 3
stalex pe 01 Noiembrie 2012 17:30
Film bun. Foarte interesante nuantele din cele patru relatari ale aceleiasi intamplari. Finalul m-a descumpanit putin, mi se pare cam simplist si demonstrativ. Nota 10 pentru interpretarile lui Toshiro Mifune si Takashi Shimura.
3 4
aayana pe 28 Ianuarie 2011 02:13
Feţele adevărului
Patru oameni, patru versiuni diferite pentru aceeaşi întâmplare. Nimic ciudat până aici dar, în momentul în care vezi că cele zece mici diferenţe sunt de fapt cei zece elefanţi, te întrebi cine are dreptate.
Regizorul condamnă egoismul şi spune că lipsa încrederii în oameni face pământul să devină un iad. Până şi un preot e pe cale să-şi piardă credinţa dar, adevărul are formele sale de a ieşi la iveală, de a pătrunde în suflet.
Rashomon este un alt film foarte bun marca Akira Kurosawa. Alături de el menzionez Ikiru şi Seven Samurai.

3 5
andrei_oarga pe 11 Noiembrie 2022 20:47
Un film excepțional cu o poveste sfâșietoare spusa din patru puncte de vedere într-un mod cât mai complex si care te tine conectat pe toată durata sa,Akira Kurosawa are o regie ca la carte iar toți actorii si-au intrat fantastic in roluri,obligatoriu de vazut pentru orice cinefil!
2 1
Iulidesprefilme pe 12 August 2013 22:06
În 1951, Academia Americană de Film apreciază această performanţă artistică acordându-i un Oscar pentru Cel mai bun film străin.
2 2
pisicuta1 pe 14 Ianuarie 2013 14:27
un film deosebit,mi a placut f mult,pacat ca lumea
nu l a vazut si prefera sa vada filme comerciale!

2 2
cosmin_kedii pe 22 Martie 2013 13:34
"Rashomon" este cu adevărat sublim cu privire la toate punctele, conducerea și editarea este excelenta, fiecare plan este o sărbătoare pentru ochi, intriga este profundă și interesantă. Caracterele sunt bine studiate iar coloana sonora este foarte buna
2 6
lili22 pe 02 Aprilie 2023 21:38
Minunat film, nici nu poti sa crezi.ca au trecut peste 70 de ani de cand a fost realizat.Din film nu poti sa nu remarci prestatia lui Toshiro Mifune.
Pana la urma nu stiu care poveste a fost adevarata

1 0
user-655e70e50d4a1 pe 21 Ianuarie 2024 20:58
Este un film, cu adevărat special, pe care trebuie să-l urmărești decuplat de la alți stimuli ( telefon, pisică, vecini etc). Altfel nu ai nicio șansă de a intra în atmosfera/tensiunea creată de Kurosawa. Din păcate eu nu am reușit azi.
Dar sigur o să încerc altădată.

0 0
sabinalin pe 25 Decembrie 2018 22:00
O alegorie, infrangerea Japoniei la capatul celui de-al doilea razboi mondial , bombele atomice aruncate la Hiroshima si Nagasaki ingenunchind un popor care nu parea ca va putea fi ingenuncheat, comentatorii au cautat sa inteleaga toate sensurile, nu s-au pus de acord, singurul care le stie pe toate e marele regizor care a fost Akira Kurosawa si el nu mai e printre noi, atat timp cat a fost n-a gasit de cuviinta sa ne dezvaluie intregul, asa se intampla cu marile creatii, intotdeauna se descopera sensuri noi, prospetimea e aceeasi, au trecut aproape sapte decenii si filmul e la fel de puternic intru simplitatea lui cea plina de complexitate, obligatoriu de vazut de orice cineast care se respecta.
0 2

Spune-ţi părerea despre Rashômon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells