Se face un serial după Rashômon, film de referință al cinematografiei nipone

de Gloria Sauciuc în 19 Dec 2018
Rashômon este un film psihologic unic despre relativitatea realităţii percepute de fiecare dintre oameni

Într-o epocă în care se adaptează pentru micul ecran cărți de benzi desenate ori filme de succes ale anilor 1980, surpriza vine de la Amblin Television, care a obținut drepturile de ecranizare a filmului Rashômon, regizat de geniul cinematografiei nipone Akira Kurosawa.

Amblin Television are în vedere un serial de zece episoade, scrie IndieWire. Fiecare episod va prezenta crima ce face mobilul poveștii din perspectiva câte unui personaj. Cumulând punctele de vedere ale celor zece personaje, spectatorul va putea în final trage o concluzie asupra vinovatului și a ceea ce s-a întâmplat, de fapt.

Uimiţi de originalitatea poveştii, forţa dramatică şi expresivitatea imaginii din Rashômon (1950 - Akira Kurosawa), toţi comentatorii occidentali au început prin a presupune că nu poate fi decât ecranizarea vreunei străvechi legende japoneze. Nu mică le-a fost mirarea să afle că, de fapt, scenariştii Akira Kurosawa şi Shinobu Hashimoto se inspiraseră din două povestiri de ziar („Rashomon” şi „Într-o dumbravă”) scrise de un oarecare Ryûnosuke Akutagawa.

Meritul geniului suprem al cinematografiei nipone este acela de a fi depistat şi valorificat resursele interioare ale prozelor, creând un film psihologic unic despre relativitatea realităţii percepute de fiecare dintre oameni - inclusiv cu ajutorul marilor actori Toshiro Mifune, Machiko Kyô, Masayuki Mori şi Takashi Shimura.

Înainte de serialul aflat în pregătire la Amblin Television, Rashômon (1950 - Akira Kurosawa) a inspirat unul dintre acele tipuri aparte de remake care urmăreşte aproape aidoma chiar şi decupajul filmului iniţial: The Outrage (1964, Martin Ritt, cu Paul Newman, Claire Bloom, Laurence Harvey şi Edward G. Robinson), un film onest, care însă nu se ridica la nivelul operei lui Kurosawa - spre deosebire de The Magnificent Seven (Cei şapte magnifici - 1960, John Sturges), care în mod surprinzător reuşise să depăşească „Schichinin no samurai” („Cei şapte samurai” - 1954, Akira Kurosawa), în câteva privinţe semnificative.

Amblin Television este co-producătorul seriei aclamate The Haunting of Hill House, recent lansate de Netflix. Amblin Television este cunoscut și pentru seria Amazing Stories, creată pentru Apple, fac parte din producătorii viitorului serial Halo, creat pentru Showtime iar anul viitor vor lansa Roswell, New Mexico, creat pentru canalul CW

Exploreaza subiecte similare:

Rashômon, Toshiro Mifune, Machiko Kyô, Masayuki Mori, Takashi Shimura, The Haunting of Hill House, Akira Kurosawa

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells