Otto Barbarul

(2020)

Otto Barbarul

Poster Otto Barbarul Postere Otto Barbarul

Sinopsis Otto Barbarul

Otto Barbarul

Otto Barbarul ne face cunoștință cu un adolescent punk, în vârstă de 17 ani, ce se confruntă cu pierderea iubitei sale. Acesta devine captiv într-un cerc vicios creat de părinți, bunicul său bătrân, mama iubitei sale și ancheta derulată de serviciile sociale. Pentru a supraviețui, Otto trebuie să-și înfrunte sentimentele și vinovăția.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.0
Un premiu şi 12 nominalizări Gopo, un premiu TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Otto the Barbarian

Produs de

Alien Film, Polar Bear

Distribuit in Romania de

Freealize

Țara

Belgia, Romania

Box office Otto Barbarul

Weekend premieră (20.09.2021)
  • Loc 23
  • Spectatori 897
  • Încasări (RON) 4.644,50
Total
  • Spectatori 1.370
  • Încasări (RON) 9.668,50
  • Încasări (USD) 2.274,23

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Mihai.Serban pe 24 Septembrie 2021 13:59
Otto Barbarul: cronica unei sinucideri anunțate
Debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghițescu propune un musical punk rock de liceu, atingând și o temă-capcană: fantezia sinuciderii

La 17 ani, tânărul Otto e o bombă cu ceas. Agresivitatea din privire, creasta de cocoș, geaca Misfits și restul accesoriilor punk, dublate de o atitudine zeflemitoare și, în general, de o alienare catatonică – toate sunt simptomele unei dureri cu mult peste tensiunea normală adolescentină.

Începutul filmului Otto Barbarul ni-l arată pe Octavian/Otto (Marc Titieni) stând de unul singur într-o sală de clasă, înconjurat de instrumente muzicale. Băiatul își cablează chitara și cântă o temă agresivă până își dă burnout și îi scapă un șut în setul de tobe. Apoi, iese din școală însoțit de acuzele portarului, zăbovește preț de o clipă în fața buchetelor de flori și a candelelor aprinse… citeşte

3 4
Scythe pe 08 Mai 2022 21:40
Prea bun pentru cat duce creierul cinefilului roman
Nota medie a filmului imi confirma inca odata cat de prosti sunt "cinefilii" romani.
La noi au note mari
1) gunoiul cu / de Sergiu Nicolaescu / Florin Piersic (pentru ca romanii prosti sunt si nostalgici comunisti),
2) mizeriile facute de mediapro (pentru ca platesc postaci),
sau 3) filmele la care totul e simplu de inteles, totul e clar, sa nu-si simta "cinefilul" minte suprasolicitata intre 2 castroane de popcorn ragaite prin 2L de bere la pet.

Filmul este FOARTE BUN, aproape psihologic, dar prostii atat au inteles de-a ajus un film de nota 6 si ceva...

2 2
Tweeknax pe 12 Noiembrie 2021 19:03
Un film slabut; aveam asteptari mai mari. Actiunea se desfasoara lent, motiv pentru care devine repde plictisitor (este bun ca somnifer insa). Si vechea boala la filmele romanesti: sunetul foarte incet, noroc ca am vazut cu subtitrare in engleza ca sa inteleg ce tot bombaneau pe acolo actorii.
2 2
ancota pe 28 Noiembrie 2021 10:04
Un film dezgustător
Otto barbarul este, poate, cel mai bun exemplu de film în care ideile rămân în capul autorilor (asta în cazul în care chiar au existat) și nu reușesc să ajungă cu niciun chip la spectator. O bălmăjeală de la cap la coadă, o învârteală fără rost în jurul unui eveniment nefericit anchetat, din câte se pare, nu de poliție ci, în mod ciudat, de către Direcția de asistență socială. O premiză greșită, în opinia mea, care distruge orice urmă de credibilitate a poveștii, și așa anemice, acestui film. Rămas astfel fără o poveste coerentă, filmul nu face decât să învârtă personajul principal în jurul cozii, într-un lung proces de răzbunare pe propria persoană și pe cei din jur (mai ales pe părinții pe care îi consideră, probabil, vinovați pentru demonii lui din cap.) și mai ales pe spectatorii care au făcut greșeala de a încerca să… citeşte
2 3
Scythe pe 8 mai 2022 21:41
asa-i tataie. hai mergi si vezi ceva de sergiu nicolaescu, ca alea erau filme, nu prostiile astea din prezent. pun pariu ca esti genul care ofteaza ca "nu se mai face ca pe vremuri"
lili22 pe 30 Octombrie 2021 23:27
Nu poate iesi ujn film bun cand se pleaca de la un scenariu foarte slab.Nu se intampla nimic special.Un punkist se plimba de colo-colo si are conversatii scurte si greu de inteles(aceleasi probleme cu sunetul tipice filmelor romanesti).Exista si sex in film.Altfel, cum.Nu mai vorbesc de interpretare .E greu sa faci performanta in filmul acesta.Ioana Flora mi-a placut, Titieni senior semana cu Karl Marx iar Titieni junior face ce poate.
Nu stiu cum am rezistat pana la sfarsit fara sa adorm.

1 3

Spune-ţi părerea despre Otto Barbarul

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells