Inside Job

(2010)

Inside Job: Adevărul despre criză

Poster Inside Job Postere Inside Job

Sinopsis Inside Job

Inside Job

Inside Job oferă, prin vocea lui Matt Damon, cea mai cuprinzătoare analiză a crizei financiare globale începută în 2008. Cauzând pagube de peste 20 triliarde de dolari americani și lăsând milioane de oameni fără loc de muncă și/sau locuință, actuala criză este cea mai profundă de la Marea Depresiune și a împins economia mondială aproape de colaps.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.2

Caseta tehnică

Produs de

Representational Pictures

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Țara

SUA

Site oficial

Inside Job

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
aayana pe 03 Aprilie 2011 15:57
Dezechilibrul perfect
Când se scufundă barca? Dacă ne referim la putere și managementul ei, de fiecare dată când există diferențe mari între extreme, când există riscuri neacoperite, când clasa muncitoare plătește taxe iraționale, ambalate frumos. Un documentar ce vorbește despre oamenii care învârt afaceri amețitoare, care pariază pe posibilități și se gândesc numai la propriile buzunare: cinci avioane particulare, un elicopter, o casă imensă, piscină, colecție de tablouri scumpe, bijuterii, etc. Probabil că ajuns la un asemenea nivel, individul pierde orice urmă de umanitate și gândește numai din punct de vedere economic.
6 5
Moody pe 26 Februarie 2011 18:57
Un documentar in stil "michael moore" dar pe care il depaseste. Reuseste sa obtina niste interviuri destul de importante si nu se fereste sa puna intervievatilor intrebari dificile. Spune totul asa cum este, nu protejeaza pe nimeni, este brutal cu toti cei considerati vinovati intr-o masura mai mare sau mai mica.
5 0
psihologu pe 26 Ianuarie 2012 19:19
Wheels of the bus go round and round, round and...
Documentarul recompensat cu Oscar are un gust statut, familiar si amarui. Teoriile, cifrele si explicatiile pe care le avanseaza nu sunt noi sub soare. Fata de Michael Moore si stilul sau bombastic si pe alocuri delicios ironic, Charles Ferguson (autorul unui alt docu despre ocuparea Irakului de administratia Bush) incearca o prezentare meticuloasa si un discurs serios. N-a reusit sa smulga nici doua vorbe de la vreunul din rechinii financiari ai lumii (il exclud pe Soros ca el se baga la o orice aparitie incercand sa manipuleze cumva ceva), iar revolta sa se manifesta intr-o maniera retinut dezolanta. Singurul plus e ca ultimul capitol, cel despre adminstratia Obama - lipsa in cazul altor documentare mai vechi - iti arata cum situatia a ramas aproape neschimbata. Wheels of the bus go round and round, round and...
4 3
Ovidiu_B pe 23 Mai 2011 02:23
Foarte bun
Un documentar bine..."documentat", care reuseste sa explice inclusiv ne-profesionistilor o parte din cauzele crizei. Cel mai bine cred ca reuseste sa surprinda imensele legaturi subterane dintre membrii establishmentului financiar si politic din SUA care au cladit, an cu an si caramida cu caramida, aceasta "cultura ucigasa" care a dus la criza din 2008. Profesori care scriu articole platite, CEO de banci care ajung sa "reglementeze" sistemul financiar si care ajung in pozitia de a salva bancile pe care le-au condus, totul culminand cu "oamenii lui Obama", pusi sa faca reforma desi ei sunt un fel de nomenclaturisti din linia a doua.

Ceea ce i-as reprosa filmului ar fi latura excesiv de stangista, care alege sa treaca sub tacere unele teme mai delicate, gen "obligatia bancilor de a acorda credite ipotecare ieftine persoanelor din clasele defavorizate". Freddie Mae si Fannie… citeşte

3 0
cezarika21 pe 04 Iunie 2013 11:33
Adevăratele cauze ale crizei economice americane din 2008
Un documentar excelent, bine documentat şi tratat cu seriozitate despre cauzele şi efectele crizei economice americane din 2008. Nu are rost să-l analizez aici, dar ideea de la care se pleacă era faptul că economia americană era construită anterior pe o bază cât de cât solidă, iar în ultimii 10-20 de ani economia a început să se clădească pe vise, pe iluzii şi pe scheme financiare complicate fără acoperire pe plan economic.

Din păcate, marea majoritate a oamenilor nu înţeleg nici astăzi cum a fost posibil acest lucru şi cum au funcţionat acele instrumente financiare iluzorii prin care câţiva iniţiaţi făceau miliarde de dolari pe spinarea sutelor de milioane de americani naivi care luau împrumuturi fără să se gândească dacă vor avea bani să le şi plătească. Mă îndoiesc însă că educaţia financiară se va îmbunătăţi în… citeşte

2 0
eduard_stratan pe 19 aprilie 2017 09:41
Grosso modo: Exista doua clase: clasa muncitoare ( adica cei care isi castiga traiul prin munca) si clasa asupritoare!
M67B pe 27 August 2012 10:00
Toti ar trebui sa vedem si sa incercam sa intelegem documentarul asta. Suntem prea mici ca sa putem face sau schimba ceva. Dar macar nu o sa murim prosti. Citeam undeva ca americanii sunt crescuti ca ciupercile : la caldura si intuneric si hraniti cu balegar. Ca acum le merge rau nu-i plang. Oricum inca le merge mai bine decat merita. Dar au tras si restul lumii dupa ei. Nu imi vine in cap acum decat o singura concluzie : nu numai americanii sunt "ciuperci".
2 0
Mihai_Moise pe 04 August 2019 11:18
"It's not about the money. It's about de game between people"...
Replica unui personaj din "Wall Street: Money never sleeps" pare ca nu se aplica deloc atunci cand realizezi cum s-a declansat criza din 2008. Nu, n-a fost vorba doar de jocuri in marile bănci de investitii, ci de o uriasa lacomie, iresponsabilitate si complicitate (a se intelege coruptie in cel mai clasic mod).
Face bine ca, periodic, sa ne amintim cum o mana de semizei in domeniul finanțelor ne-au aruncat in prapastie, dintr-un egoism feroce, intalnit doar printre ipochimenii din clasa politica.
E un documentar foarte bine realizat (nu degeaba a castigat un Oscar) si pe intelesul nostru, al novicilor intr-ale tranzacțiilor, burselor si tot ce tine de bani, sume imense de bani...

1 0
danutzz92 pe 28 Septembrie 2012 20:43
Un documentar interesant ce analizeaza criza financiara globala inceputa in anul 2008.
1 0
Raddu pe 27 Ianuarie 2012 11:27
Foarte bun
Este unul din cele mai grele documentare pe care le-am vazut. Poate si nefiind din domeniu sau poate si pentru faptul ca e vorba de foarte multe personaje. Oricum reuseste sa suprinda foarte bine legatura dintre vinovatii principali (AIG , Marilyn Lynch , etc.) si cei care au sustinut aceasta vinovatie (guvernul SUA). Este inadmisibil ca un "director de banca" sa isi dea deisia si sa primeasca o compensatie de 157 mil. $ . Aici am ajuns din cauza unor interese meschine , si poate noi nu , dar sunt oameni ce au pierdut averi , case , etc.
1 0
DragonMaster pe 25 Iunie 2012 15:02
Foarte bun
Este un film foarte interesant care arata detaliat cum a inceput criza si cine au fost responsabilii.Cea ce nu mi-a placut este faptul ca multi oameni importanti au refuzat sa dea interviu dar in rest a fost ok ,iar vocea lui Matt Damon se potriveste perfect pe fundal.Nota oferita acestui film este 8 si il recomand tuturor care nu au reusit sa il vada .
1 2
Omyone pe 21 Noiembrie 2011 21:06
foarte bun documentar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1 2
xerses pe 02 Iulie 2011 15:55
Un documentar despre o realitate trista care a distrus milioane de oameni .
1 3
RomaniaMare pe 03 Septembrie 2010 12:41
Abia astept sa-l vad ! Un fel de "Capitalism - o love story"!
1 5
Marin10 pe 15 aprilie 2011 23:53
Mestere, tu incurci oalele cu mancare.
yanysboy pe 13 Februarie 2022 13:40
Wow ce film!! Adevărul care i-a lăsat pe mulți în fundul gol iar "șmecherii" au devenit și mai șmecheri pe spatele fraierilor... Un film de nota 10
0 0
ioanaa_ioana pe 25 Iulie 2019 16:23
Tunuri legale,.................
.................
........mmmm.........

0 0

Spune-ţi părerea despre Inside Job

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Inside Job
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells