Păreri One Day

(2011)

O singură zi

Ordonează după
Nika pe 13 Octombrie 2011 19:53
Am privit filmul recent..este absolut superb, m-a impresionat foarte tare.Chiar dacă aici sa pomenit de faptul că in acest an au apărut filme tot pe aceeași tematică..eu nu l-aș compara cu filmele Friends with benefits, etc.etc ....deoarece are un sens cu mult mai profund....După părerea mea, acest film chiar merită nota 10!
35 9
delfinas pe 13 noiembrie 2011 19:28
Si eu consider la fel: nu trebuie comparat cu "Friends with benefits" si celelalte in care buni prieteni isi propun sa aiba doar o relatie sexuala. Aici e mult mai mult. E adevarat ca jumatate de film te cam plictisesti si abia la sfarsit intelegi de ce a trebuit vazuta si prima parte, sa vezi cum un el, la inceput tanar si imatur, caruia i se urcase succesul la cap, abia dupa dupa ce cade, realizeaza cat de importanta e Emma pt el... Un film dulce-amarui, care, in ultima parte, a reusit sa reduca la tacere si grupul care era cu 8 scaune mai incolo si care mai tot filmul a avut ceva de discutat cu voce destul de tare. Pe final nu se auzeau decat nasuri care cereau a fi sterse. Cine vrea ceva distractiv, nu va fi satisfacut, cine vrea ceva care poate fi o poveste reala, cu greu se va desparti de sala de cinema...
fbasil pe 29 Octombrie 2011 20:08
foarte interesant
un film ce te lasa cu cateva invataminte. e ceva diferit, ceva aparte, si ma pot uita la el inca o data si inca o data fara sa ma plictisesc. nu e un film usor de dragoste, ceva siropos cu actiune usoara. ma bucur ca am avut sansa sa il vad.
26 6
emy_sinaia pe 3 decembrie 2011 21:44
de acord
Anna-Maria pe 26 Decembrie 2011 18:50
Te indragostesti o singura data!
Este imposibil sa nu iti placa acest film, deoarece romantismul sau nu vine din scene erotice, din declaratii balbaite, din scene previzibile sau alte chestii pe care le-am vazut de un milion de ori pana acum.

Povestea e spusa diferit. Te-ai astepta ca totul sa se petreaca intr-o singura zi, literalmente, numai ca toata actiunea se petrece de-a lungul a 20 de ani, in aceeasi zi. Anne Hathaway demonstreaza din nou ca este o actrita de nota 10+, interpretand un rol destul de complex si interesant. Partenerul ei, Jim Sturgess, de asemenea face un rol formidabil, iar impreuna alcatuiesc un cuplu tanar si dezorientat, caruia ii este foarte greu sa isi dea seama ca de fapt prietenia lor este mai mult decat atat, este o iubire foarte frumoasa si de neegalat.

Din partea mea, un 9 cu felicitari!

19 6
marc_mihai pe 28 Noiembrie 2011 11:01
Un film superb...Din nou Anne Hathaway isi demosntreaza clasa...Ar fi pacat sa ratati acest film!
17 2
iulia_369 pe 19 ianuarie 2012 23:15
ai perfecta dreptate!
kim88 pe 18 Noiembrie 2011 22:52
filmul pe mine personal ma dezamagit..nu am citit cartea dar asteptam mai mult de la acest film....poti invata multe dar eu sincer m am plictisit
17 24
the_andreea pe 5 martie 2012 12:59
Nici sa nu o citesti , e un siropel cu pretentii, superficial si plictisitor
Bakero4u pe 3 iunie 2012 22:04
Kim, incearca Sechestrati in larg, in tren si in canalizare cu Steven Segal. Astea sigur nu te vor dezamagi! Si nici nu te va plictisi. Dupa parerea mea sunt capodopere neinventate ale marelui ecran. Apoi poti stoarce si o lacrima. Dupa bani...
trancegirl pe 25 Octombrie 2011 09:23
viata intr-o zi
un film despre viata, despre dragostea prieteniei..m-a surprins total, cum s-a incheiat iubirea lor, tragic..insa asa este mersul vietii, te urca si te coboara. mi-am dat seama ca trebuie sa traiesc si mai mult clipa, pentru ca nu stiu ce poate fi maine.
15 3
After_Eight pe 28 noiembrie 2011 21:43
subscriu.
emy_sinaia pe 3 decembrie 2011 21:48
intru-totul de acord
George_P pe 18 Noiembrie 2011 21:22
Povestea extraordinara, un romance superb ce te face sa apreciezi tot mai mult ce ai in viata (pentru unii lectie pentru ce au avut) .
Nu stiu daca putea cineva sa o inlocuiasca pe Anne Hathaway in acest film .
Intra in Top 3 pe 2011 pentru mine .

9 1
Olympica pe 22 Octombrie 2011 14:35
Nu am citit cartea inca, dar m-am intors ieri de la cinematograf si am fost multumita de ceea ce am vazut! Povestea e autentica, desi multi cred ca se aseamana cu alte filme aparute anul acesta. Dupa parerea mea, merita vazut!
9 3
anonymous.60416fe8ceca4 pe 11 Noiembrie 2011 18:19
Comentariu șters
9 15
cosmindumi pe 20 noiembrie 2011 16:16
tu chiar nu esti in stare sa iti dai seama ca nu trebuie sa postezi sfarsitul filmului aici? uite asa nu mai are nici un rost sa vad un film pe care chiar as fi vrut sa il vad. Tarancooooooo!!!!!!!
george_consta pe 14 februarie 2016 14:49
De acord si eu! Cere-i nr de telefon lui sabincatalin,tine cu tine.Evident,sexul opus si bagarea in seama...cine stie ce poa' sa iasa?!
jude pe 19 Noiembrie 2011 20:40
"I love you so much, but I just don't like you any more"
David Nicholls, scriitorul cărții și scenaristul filmului spune despre ONE DAY: “E o poveste de iubire după toate regulile, vorbeşte despre prietenie, despre familie, nostalgie şi regret, despre felul în care speranţele şi visele noastre nu se îndeplinesc întocmai cum am dori noi”.
Ce as adauga eu este ca mi-a plăcut tehnica interesantă: vedem evenimentele care s-au petrecut pe 15 iulie timp de 20 de ani și m-a impresionat foarte mult coloana sonoră a filmului, care a dat un sentiment de nostalgie (Rachel Portman, compozitoare premiată cu Oscar)...

6 3
narcisson pe 20 decembrie 2015 23:18
O chestie pe care am subliniat-o eu, este ca pe 15 iulie 2003, Em se plimba prin Paris, in cadru aparand un BMW X6, model ce a aparut mai tarziu de 2003. Greseala de montaj. :)
linaLampard pe 14 August 2011 14:14
One Day reprezinta , fara dar si poate, clasicismul modern de care societatea are nevoie!--- am citit cartea acum 2 luni, intr-o noapte, si am ramas cu niste impresii profunde despre ce inseamna viata alaturi de cei dragi, alaturi de prieteni ("adevarati" sau nu), despre comunicare etc.---sunt multe de discutat despre carte si ceea ce ma incanta enorm e faptul ca filmul va fi si el fenomenal ( sunt convinsa de asta)!!! actorii mi se par foarte potriviti pentru a juca in rolurile Emmei si a lui Dexter---plus faptul ca Jim Sturgess e unul din actorii mei preferati, iar filmul e british, la fel ca si el!!! mi-as dori ca premiera sa fie mai devreme in Romania...
6 5
linaLampard pe 12 octombrie 2011 15:53
SUNT MAI MULT DECAT REVOLTATA!!! astept de atat de mult timp sa vad acest film si ACUM descopar ca nu apare in ****! NU E DELOC CORECT!----stie cineva cum poate fi contactat personalul din cinema care se ocupa cu programarea filmelor etc.?
Dacianus pe 14 octombrie 2011 00:25
Apasa chiar pe site-ul asta pe cinematograful din orasul tau si il da acolo desfasurat cu adresa, numar de telefon si tot. Dar daca e multiplex si nu l-au pus in program la premiera, e improbabil sa il mai bage vreodata. In cele vechi facute de comunisti, ar mai putea sa apara peste cateva saptamani, daca ai si din astea in oras.
anca_ctin pe 15 Octombrie 2011 23:04
un film nereusit din toate punctele de vedere cliseic si previzil si cu un individ totalmente enervat si insipid
5 43
mtraianc pe 20 noiembrie 2011 02:57
ok,, tin cu parerea ta
phenomenon pe 28 decembrie 2011 20:26
nu inteleg de ce se baga toti in comentariul unei persoane. va place sa va bagati in seama aiurea. daca unei persoane nu i-a placut filmul, nu aveti nici un drept sa-i comentati opinia si sa-i dati in cap! va faceti de rusine aici.
magda_eueu pe 07 Noiembrie 2011 19:55
un film foare impresinant....din punctul meu de vedere prezentarea filmului te duce cu totul la alt subiect decat cel care este prezentat....este un film superb care merita vazut
4 1
Sorin87 pe 28 Noiembrie 2011 17:05
One Day
Un film foarte frumos care a rusit cu usurinta sa ma emotioneze ...povestea este destul de originala si foarte romantica.Mi-a placut la nebunie de Anne Hathaway insa si Jim Sturgess face un rol ok.
4 4
ZCA pe 11 Februarie 2012 13:43
Superb
In filmu asta arat clar ca atunci cand nu meriti o persoana dumnezeu nu ti-o lasa, e impresionant cum trec anii si cat de multe se schimba... Parerea mea: E un film de colectie si trebuie neapart vazut. Si cum a mai spus cineva, chiar ai multe de invatat de la el... 9 de la mine :D
3 1
psihologu pe 25 Ianuarie 2012 11:49
un film emotionant despre destin si prietenie
One Day este un film frumos, dar are acea frumusete pe care o intalnesti in viata reala si nu in pelicule. Nimic nu este intamplator sau usor, atat pentru audienta cat si pentru personajele care incearca sa descopere dragostea si sensul vietii.
Desi ar putea fi considerat, One Day nu este un film romantic, care sa se incadreze in tiparele cliseice ale Hollywood-ului. Intreg filmul este inconjurat de o seriozitate usoare, in care regasesti umor dar si dureroasa realitate. Pana la urma, personajele din One Day se straduiesc sa gaseasca cel mai greu lucru: sensul propriilor vieti.

In definitiv, One Day este un film care te va fermeca, si este in acelasi timp o poveste de dragoste, dar si o analiza asupra potentialului uman si al modului in care indivizii cauta sensul vietii, una dintre cele mai mari provocari pe care un om o traieste.

2 1
MNarcis pe 29 Decembrie 2011 11:52
,,Orice s-ar intampla maine, am avut astazi''
O ecranizare destul de grea si dificila (dupa parerea mea) insa Lone Scherfig face o treaba destul de buna, este o ecranizare reusita (am vazut cateva filme realizate dupa bestseller-uri si au iesit foarte, foarte slabe, insa nu este cazul si la acest film); ambii actori fac o treaba minunata, (se completeaza foarte bine unul pe celalalt, atat fizic cat si moral, spiritual); sunt si cateva faze haioase la inceput, practic este o drama romantica buna si frumoasa care merita vazuta...........cel putin pe mine m-a cucerit acest film, de aceea il recomand, (parere proprie si personala).
2 1
alex_il_fenomeno pe 07 Februarie 2012 18:19
o drama romantica neasteptata , atat prin poveste , ce se dovedeste atat de imprevizibila , cat si prin personaje , caracterul acestora , incat nimic nu este ceea ce pare , de la inceput si pana la sfarsit . este de altfel si unul din putinele filme care acopera o durata atat de mare de timp , prezentand viata cu multe lucruri pe care le-am intalnit cu totii . iar finalul este atat de neasteptat , incat te lasa fara cuvinte ... cred ca daca urmaresti filmul cu multa atentie , dar si cu rabdare , ajungi sa il indragesti . pe mine nu m-a lasat rece , astfel ca vi-l recomand .
2 2
stefanialsj pe 15 Februarie 2011 19:26
cand apare?vreau mai multe informatii daca se poate:D
2 3
EugenLaurentiu pe 5 mai 2011 21:40
Premiera in Romania 14.10.2011
bubbles25 pe 01 Octombrie 2011 20:07
mi se pare foarte dragut :) ..sper sa nu ne dezamageasca :):X
2 4
puffulette pe 20 Ianuarie 2013 17:06
Un film dragut, dar nu prea
Este un film bunicel, dar nu extraordinar, desi actorii sunt foarte buni si au jucat bine, povestea nu m-a convins.. M-am plictisit si mi s-a parut ca seamana cu alte filme pentru ca pe parcursul filmului am avut deja-vu-uri
roxanica pe 19 Iunie 2012 19:23
O singura zi=Pt totdeauna
O poveste cum nu cred ca am putea intalni in realitate si poate tocmai de aceea are un iz aparte,ce te transporta in lumi atat de diferite de la an la an.Actorii din rolurile principale sunt superbi(mai ales Jim Sturgess)si au exact farmecul necesar acestei ecranizari.
Chrisstyna pe 09 Iunie 2012 18:58
Merita vazut
Desi n-am citit cartea, pot sa spun ca filmul m-a impresionat. Este o poveste foarte frumoasa si romantica despre doi tineri care s-au ferit de-a lungul anilor sa recunoasca faptul ca ar fi putut ajunge mai mult decat foarte buni prieteni. Luati-va partenerul/partenera si plangeti impreuna la acest film, apoi apreciati-va mai mult (nu toti au norocul sau curajul sa fie langa iubirea vietii lor). Finalul m-a socat putin...nu spun mai multe...decat ca merita vazut!
Qube86 pe 19 Martie 2012 07:10
Un film agreabil acest ''One Day''...Am vizionat multe pelicule de acest gen si cred ca pot spune cu tarie ca desi, ''One Day'', nu vine cu ceva ''catchy'' pentru publicul larg este totusi un film destul de reusit...Am tot vazut comentarii de genul: ''filmu-i slab...cartea e mai buna''...''C'mon people ! Wake up !'' Normal ca din multe puncte de vedere o carte e cu mult peste o transpunere cinematografica...Nu cred ca am vazut pana acum 2-3 pelicule care sa se ridice peste sau macar sa egaleze subiectul cartilor dupa care au fost inspirate...Trebuie apreciata cumva incercarea...M-am simtit bine pus in fata unui astfel de film si chiar mi-ar fi parut rau daca nu ar fi fost lansat...In prezent suntem atat de conditionati de societate incat foarte putini dintre noi mai au timpul si resursele necesare sa mai puna mana si pe o carte...Nu am citit cartea care a inspirat acest film si probabil… citeşte
porcelaine pe 02 Decembrie 2011 00:26
Este un film plictisitor, iar actiunea decurge foarte greu. Ideea este interesanta, dar punerea in scena lasa de dorit. Cei doi nu se potrivesc, replicile sunt de-a dreptul banale.
puffulette pe 29 mai 2012 23:12
sunt total de acord cu tine
catasmile17 pe 04 Februarie 2012 23:37
Un film reusit !!! O poveste de dragoste impresionanta !!!! Merita vazut acest film !!!
bandila_coryna pe 28 Ianuarie 2012 20:06
Enjoy
Waaaw! Demult nu m-am mai uitat la un film asa de bun. Trist..dar bun. Merita sa-l vedeti in compania cuiva drag! ;)
Bakero4u pe 13 Ianuarie 2012 13:20
Lectia
Asa se intampla atunci cand nu dai frau liber sentimentelor si alegi varianta de avarie, complacandu-te in orice altceva numai in propria fericire nu. Si cand se intampla, deja e prea tarziu, destinul ordonand altceva in meniu.
Nu subscriu la ceea ce au scris altii, filmul are umor fin, poate ca erau chiori la asta, filmul are suflet, filmul are drama si mai ales filmul emana dragoste pura si neinteleasa. Dar, noi ne intelegem pe noi insine?

jacknicholson pe 09 Ianuarie 2012 18:34
Inca o data se vede clasa Annei Hathaway. Tipul putin cam sters dar......un film bun.
andyy pe 02 Aprilie 2012 01:03
Unora le trebuie o secunda, altora le trebuie ani de zile ca sa isi dea seama ca sunt facuti unul pentru celalalt...si din pacate cand se intampla acest lucru, sa intampla pentru atat de putin timp si asta este foarte trist. Multi ar spune, decat deloc mai bine sa fie cat de putin ar fi. Mi s-a parut interesant cum a fost montat finalul filmului, care incearca sa mai indulceasca oarecum tristetea acestuia.
1 2
misscriss. pe 30 Martie 2012 16:56
La sfarsitul filmului aveam o singura dorinta apriga si arzatoare: sa citesc si cartea, sa aflu si mai multe. Mi-a placut foarte mult filmul! Anne si Jim sunt minunati in rolurile principale. Este un film emotionant, din care inveti niste lucruri foarte interesante.
1 2
Tekmanni pe 05 Martie 2012 00:23
One Day
Din punctul meu de vedere acest film este o capodopera si este imposibil sa nu te implici emotional.
andreea_blau pe 20 Decembrie 2011 02:03
mediocru
Nu e chiar cine stie ce, dar e doar parerea mea, ca amicele cu care am vazut filmul au si plans (nu am idee cand, dar na). Deci asa si asa..
DragonMaster pe 27 Noiembrie 2011 19:51
Un film chiar bun
In primul rand vreau sa spun ca acest film merita mai mult de nota 5 ,povestea a fost bine impusa ,actori au jucat si ei bine si nu te plictiseste cu nimic .Eu ofer nota 7 acestui film si va sugerez sa nu va luati dupa toti critici deoarece este doar parerea lor si fiecare persoana poate avea pareri diferite si nu poti sa sti cum este filmul pana nu il vezi.
Radu1985 pe 20 Noiembrie 2011 16:31
vroiam sa il vad...
dar vad ca deja l-ati povestit in comentarii... ce rost mai are cand deja stiu cum se termina? Bv
tiberius13 pe 16 Octombrie 2011 11:40
film cu mesaje naucitoare
ca si cartea, filmul este la inaltime.
te face sa te gandesti mult dupa ce s-a terminat la ideile care se desprind din film:
- ceea ce este frumos dureaza putin;
- sa ii iubesti pe cei care sunt langa tine in fiecare zi ca si cand ar fi ultima;
- niciodata sa nu cauti binele departe pentru ca el este linga tine. doar sa ai ochi sa il vezi.
spectaculos

BlackWorld pe 16 Mai 2011 20:04
sper sa fie interesant...mai ales k e o comedie romantica
SlimShady pe 13 octombrie 2011 18:47
comedie ??? scrie clar drama, romantic si dragoste unde vezi tu comedie habar n-am
Krystyne pe 19 noiembrie 2011 14:19
din pacate predomina drama,are cateva momente si de comedie,......
mtraianc pe 20 Noiembrie 2011 02:59
plictisitor
cu greu am rezistat sa vad pina la sfirsit /////////////////////////
1 5
Yasmina001 pe 07 Octombrie 2011 12:17
De parca nu erau de ajuns 3 filme in acelasi an (Love and other drogs, No strings attached, Friends with benefits), a trebuit sa apara si al-4-lea, pe aceeasi tema: 2 tineri hotarasc sa inceapa o prietenie bazata pe sex dupa care descopera ca si-au gasit marea dragoste...Foarte tare!!!
1 7
CostinN pe 9 octombrie 2011 09:58
De aceasta data situatia este si mai ilara. Se indragostesc dar hotarasc sa se vada doar odata pe an pentru a mentine vii sentimentele. In ce lume paralela ar fi posibila o asemenea situatie? Cum poti spune ca se indragostesc dar hotarasc sa se vada odata pe an? Nu are nici o logica decat daca amandoi au probleme psihice. Inteleg mesajul care se vrea a fi transmis, este frumos, dar ideea este pur si simplu de domeniul fantasticului, chiar cred ca doar intr-un film de gen ar fi avut credibilitate, datorita lumii complet diferite fata de a noastra. Ideea nu este rea dar ar fi trebuit aplicata diferit.
pe 12 noiembrie 2011 12:58
Comentariu șters
user-651c68365249f pe 14 August 2024 23:33
Un film foarte bun!O poveste impresionanta!Anne Hathaway minunată!Recomand.
user-5ef0c8e855749 pe 04 Februarie 2024 22:52
Slab filmul,personajul masculin este antipatic pe tot parcursul filmului, Anne Hathaway este superba că de obicei,povestea filmului deși credeam că este una de romantic love story,este o drama...iar finalul...spoiler!
Ea moare! Lăsând sens filmului că ei cumva au trăit intens multi ani. O mizerie de film...ecranizare după o carte, daca și cartea este că filmul atunci merita de pus pe foc la gratar. Nu este un subiect major filmul este o povestea de durata cu final nefericit.

user-5ffb5c4d2f087 pe 24 Martie 2021 10:44
Foarte bun filmul. Profund. Transmite multa emotie. Recomand !
ellutza_maria pe 11 Februarie 2021 20:15
Este departe de carte , foarte departe. Parca nu transmite, nu pune accent pe emoțiile unor momente ce par neimportante ( dar sunt) . As fi văzut altfel filmul ăsta, alți actori , alte accente ( mai mult pe dramă).
Poate daca il vedeam înainte de a citi cartea, imi lasă alta impresie , dar așa..... este mediocru , pe când cartea.... e impresionantă!

Aishor pe 20 Februarie 2020 23:15
Un film liniștitor, totul curge lent si firesc. E un film de dragoste, oarecum neîmpărtășită...Nu m-am așteptat la mai mult. Plăcut. De văzut o dată.
AbsinT7 pe 18 Ianuarie 2020 14:30
Huh
Bun film, dar sunt cam subiectiv in ceea ce voi scrie pentru ca in mine a trezit niste sentimente filmul asta si m-a facut oarecum sa dorm mai bine... Pot spune ca m-am regasit si Emma care e destul de uratica :))) are unele momente in care e chiar draguta si imi aminteste de o prietena... nu intru in detalii :)))
Pe final m-am speriat la faza aceea, a fost parca prea brusc, vorbesc in special de sunet, parca ar fi fost dintr-un horror.

marinescunadia20 pe 08 Septembrie 2014 22:25
One day este un film de dragoste sensibil,dar nu melodramatic,amuzant,dar nu comic si,in acelasi timp,trist fara a deveni o tragedie!!merita vazut.
radu_kpax pe 12 Iunie 2014 02:07
o poveste de dragoste ecranizata perfect , iesita din tiparul filmelor americane.
nick-azh pe 22 Aprilie 2014 15:41
O singura zi
Un film foarte frumos care a reusit cu usurinta sa ma emotioneze ...povestea este destul de originala si foarte romantica.Mi-a placut la nebunie de Anne Hathaway insa si Jim Sturgess face un rol ok.
One day este un film romantic care chiar trebuie vazut de catre totii iubitori genului,nu se compara cu alte filme care au consacrat genul insa si acest film merita vazut.

Iulidesprefilme pe 08 Aprilie 2014 21:05
O singură zi poate însemna în viaţa a doi tineri un moment de răscruce...o poveste care impresionează mult prin firescul, emoţia, dramatismul ei, transmise prin scenariu, jocul actorilor, maniera regizorală...
KaaLibru pe 07 Aprilie 2014 20:01
Nu risti, nu castigi
Ametit de atata bere, Dexter (Jim Sturgess ) ajunge sa o cunoasca pe Emma ( Anne Hathaway ) abia la absolvirea facultatii. Amandoi par stangaci la inceput, ascunzad ceea ce e cu adevarat in mintea lor. Ceea ce pare la inceput sa fie multumitor pentru ei este o prietenia foarte buna. O oarecare timiditate din partea ei si grija lui de a nu o rani ( fiind un tip realist si constient de placerea lui pentru aventurile de cateva zile) fac ca timp de 20 de ani adevarata fericire sa nu existe pentru ei.
Si cu toate astea sunt tentat sa afirm ca o singura zi, e mai bun decat nimic.

Go1 2 3

jinglebells