Johnny Stecchino

(1991)

Johnny Stecchino

Poster Johnny Stecchino Postere Johnny Stecchino

Sinopsis Johnny Stecchino

Dante conduce autobuzul unei scoli de copii handicapati, e un om bun ca painea calda, dar simte ca viata trece pe langa el. Dar asta doar pana cand o intalneste pe fermecatoarea Maria, de care se indragosteste fulgerator, si care-l invita in vila ei somptuoasa din Sicilia. Abia acolo, Dante intelege ca femeia visurilor lui e maritata cu un mafiot - cu care el seamana in mod izbitor – si ca cei doi au un plan cat se poate de diabolic!
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2

Caseta tehnică

Produs de

Cecchi Gori Group Tiger Cinematografica

Distribuitorul international

UFA Video

Țara

Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 05 Februarie 2018 22:49
Benigni, cel ce scoate umor din piatră seacă
Mărturisesc sincer că nu am râs de mult la o comedie cum am râs la „Johnny Stecchino”. Nu, nu pentru că ar fi vreo capodoperă (că nu e!), ci pentru că talentul lui Roberto Benigni poate scoate umor din piatră seacă adică din cele mai banale idei. Vă puteți imagina, spre exemplu, că furtul unei banane poate declanșa un lanț de evenimente incontrolabile? Nu am crezut până să văd acest film.

În „Johnny Stecchino” Benigni joacă un dublu rol: el este mafiotul crud și lipsit de remușcări, dar este în același timp imbecilul suprem, bun ca pâinea caldă. Curajosul și lașul, suspiciosul și naivul, ticălosul și amabilul. Alături de el, come sempre, partenera sa de scenă și tovarășa sa de viață Nicoletta Braschi, seducătoare și candidă în același timp, femeia care te face să-ți pierzi mințile fără a profita însă de tine.… citeşte

4 1
sweetmaria pe 21 Decembrie 2009 14:27
amuzant... dak mergeti in Palermo nu furati banane! cum am mai scris in alte comentarii comediile vechi sunt mult mai bune decat cele noi...
4 1
dido pe 6 februarie 2018 19:40
Total de acord!De fapt in ziua de azi asa zisele comedii sunt doar niste incercari patetice si vulgare...
aayana pe 22 Decembrie 2010 19:19
7
Filmul ăsta e bun numai pentru că joacă Roberto Benigni în el, un actor cu o mimică şi gestică nemaipomenite. Unde mai pui că are dublu rol. Bineînţeles, nu putea lipsi muza, Nicoletta Braschi, femeia după care eroul nostru se topeşte în toate filmele în care au apărut împreună. Să tot fie vreo 7 sau 8.
2 1
cosmin_kedii pe 02 August 2013 09:51
un film excelent de marele Roberto Benigni. La fel de bine în fața cat si în spatele camerei
2 2
balta67verde pe 22 Februarie 2017 13:11
O comedie tipica lui Benigni. Un fel de umor sicilian. O comedie simpatica, fara vulgaritati, fara politica. Ceva ce poate fi vizionat de familie.
1 1
BaetuAndrei pe 23 Februarie 2012 20:48
- Premiile „David di Donatello” ale Academiei Italiene de Film- 1992: Premiul special al juriului;
- Premiile „Nastro d’Argento” ale Sindicatului Jurnaliştilor Italieni de Film – 1992: premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Roberto Benigni) şi premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (Paolo Bonacelli).

1 2
lili22 pe 16 Iunie 2018 22:09
Nu e cea mai buna comedie vazuta .Teatrul din Palermo este acelasi unde a fost filmat ultimul episod din Godfather.
0 0
Vegetarian pe 29 Septembrie 2017 20:36
Stecchino = scobitoare
Scenariul Roberto Benigni , Regia Roberto Benigni , in rol prinicipal Roberto Benigni la 39 de ani , in rolul lui Dante conduce autobuzul unei scoli de copii handicapati, e un om bun ca painea calda, dar simte ca viata trece pe langa el. Dar asta doar pana cand o intalneste pe fermecatoarea Maria, de care se indragosteste fulgerator, si care-l invita in vila ei somptuoasa din Sicilia. Abia acolo, Dante intelege ca femeia visurilor lui e maritata cu un mafiot - cu care el seamana in mod izbitor – si ca cei doi au un plan cat se poate de diabolic !

a fost la TVR 2 Luni, 05 Feb 18 20:10
Vineri, 29 Sep 17 20:10

0 1
Iulidesprefilme pe 10 Februarie 2013 11:55
O comedie de autor despre un şofer cu inimă mare şi minte îngustă...
0 2
Dragomara pe 26 August 2011 19:56
Extrem de previzibil, totuşi :D
Iar umorul cam lasă de dorit. I-am dat 6 pentru Roberto Benigni, altminteri scenariul şi regia nu merită mai mult de nota 4.
0 2
matew10 pe 14 Aprilie 2011 14:05
Inegalabilul actor italian, macaronar Benigni ne ofera o alta portie de comedie. Aici dragostea si comedia se impletesc creand relatia adorator- muza intr-un fel mai aparte. Situatiile in care Dante doreste sa se faca remarcat de Maria sunt de un comic irezistibil. Inamicii sai cad in propriile lor capcane deoarece norocul ii ajuta pe cei indrazneti. Merita revazut oricand.
0 2

Spune-ţi părerea despre Johnny Stecchino

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Johnny Stecchino
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells