Înghițitorul de săbii

(1981)

Înghițitorul de săbii

Poster Înghițitorul de săbii Postere Înghițitorul de săbii
 • Regia

  Visarion Alexa
 • Cu

  George Constantin, Leopoldina Bălănuță
 • Gen film

  2 voturi

 • Durata

  108 minute

Sinopsis Înghițitorul de săbii

Adaptare dupa nuvelele "Moartea inghititorului de sabii" si "Revolta in port", de Alexandru Sahia si schita "Vine doamna si domnul general", de Gheorghe Braescu, filmul prezinta viata unui fost artist de circ ce isi castiga existenta prezentand un numar de senzatie in sate si targuri. Infiaza un copil, impresionat de moartea tatalui acestuia. Asprimea vietii va transforma numarul de succes al inghitirii sabiilor intr-un sfarsit dramatic pentru batranul saltimbanc.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: corigeb
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 13 Ianuarie 2014 08:05
Condiţia tragică a artistului într-o societate ignorantă şi mărginită
"Înghiţitorul de săbii" este un film grav şi patetic despre condiţia tragică a artistului într-o societate ignorantă şi mărginită dominată de o putere opresivă. Regizorul de teatru Alexa Visarion adaptează aici povestirile "Moartea înghiţitorului de săbii" şi "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi schiţa "Vine doamna şi domnul general" de Gheorghe Brăescu, dar secvenţele însă nu se leagă, ceea ce face ca filmul să fie mai puţin închegat.

Regizorul conturează o lume mărginită şi ipocrită, cu politicieni ce rostesc fraze demagogice şi sforăitoare, cu falşi eroi sunt îmbrăcaţi în costume lucitoare în timp ce adevăraţii eroi de război sunt folosiţi numai la festivităţi, cu autorităţi imbecile ce-şi impun voinţa deasupra legii, cu Mitici ce simt plăcere să-i batjocorească pe oamenii cinstiţi şi cu oameni săraci… citeşte

5 0
corigeb pe 08 Septembrie 2010 12:42
Un film extraordinar (am avut momente in care am considerat ca il depaseste pe "La strada" lui Fellini) apreciat pana si de Anthony Quinn si subapreciat tocmai de noi, romanii..
1 1
Enigel1968 pe 13 Ianuarie 2014 12:08
http://enigel.blogspot.ro/2014/01/inghititorul-de-sabii.html
Un film genial despre bădărănie și umilință. O oglindă a unei societății care-l umilește pe cel care-și câștigă cinstit existența. Geniali actori! Când îi număr pe degete pe cei care mai sunt în viață, mă îngrozesc.
Protagonistul ”înghite” săbii pentru a supraviețui, dar tocmai cel care nu pusese un bănuț băiețelului care strângea plata pentru ”spectacol” declanșează o vânâtoare publică, pretinzând că înghițitorul de săbii trișează și dacă este cinstit să înghită baioneta lui.
Singur împotriva tuturor, sărmanul om, după ce este bombardat cu roșii și ouă, este nevoit să cedeze. Înghite baioneta, scuipă sânge și moare, iar cei din jur, abia când îl văd căzut se îndepărtează rușinați.
Puștiul care-l admira și îi anunța spectacolele continuă să strige:
- Maistru Michelle! Maistru… citeşte

0 0
cosmin742000 pe 17 Septembrie 2016 07:58
Înghiţitorul de săbii" este un film grav şi patetic despre condiţia tragică a artistului într-o societate ignorantă şi mărginită dominată de o putere opresivă. Regizorul de teatru Alexa Visarion adaptează aici povestirile "Moartea înghiţitorului de săbii" şi "Revoltă în port" de Alexandru Sahia şi schiţa "Vine doamna şi domnul general" de Gheorghe Brăescu, dar secvenţele însă nu se leagă, ceea ce face ca filmul să fie mai puţin închegat.

Regizorul conturează o lume mărginită şi ipocrită, cu politicieni ce rostesc fraze demagogice şi sforăitoare, cu falşi eroi sunt îmbrăcaţi în costume lucitoare în timp ce adevăraţii eroi de război sunt folosiţi numai la festivităţi, cu autorităţi imbecile ce-şi impun voinţa deasupra legii, cu Mitici ce simt plăcere să-i batjocorească pe oamenii cinstiţi şi cu oameni săraci… citeşte

0 1
csbasil pe 24 Noiembrie 2012 22:46
Nu inteleg de ce imaginea ostasului roman, a armatei romane este demonizata in acest film.
0 3

Spune-ţi părerea despre Înghițitorul de săbii

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Înghițitorul de săbii
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells