Hamlet

(1990)

Hamlet

Poster Hamlet Poster Hamlet

Sinopsis Hamlet

Tragedia printului Hamlet al Danemarcei, care-si razbuna tatal, ucis de uchiul sau Claudiu si de propria lui mama, intr-o impresionanta transpunere cinematografica realizata in nordul Scotiei.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
2 nominalizări Oscar
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Warner Bros.

Distribuitorul international

Warner Bros.

Distribuit in Romania de

Euro Entertainment Enterprises

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
matew10 pe 02 Mai 2011 11:10
Poate cea mai buna adaptare Tv a piesei lui Shakespeare. Comic grotesc,ironia nebunului, inteligent- in esenta un joc actoricesc de exceptie a lui Mel Gibson in Hamlet. De remarcat naturaleatea lui Helena Bonham Carter (Ofelia) in rolul fecioarei timide, disperate, apoi de nebuna bolnava; Ian Holm in rolul sfetnicului regal Polonius inteligent, viclean. Ambii impreuna cu Glenn Close in rolul reginei intregesc aceasta capodopera a marelui Zeffirelli. De remarcat ambientul nobil clasic specific zonei si scena aparitiei fantomei regelui defunct. Merita citita si vazuta piesa – o incantare pentru cunoscatorii genului si nu numai.
7 3
dannyndian pe 8 noiembrie 2012 19:42
Pe Branagh ca Hamlet l-ai vazut?
matew10 pe 22 noiembrie 2012 14:57
Nu ma impresionat cealalta varianta. Scrie comentarii mai dezvoltate la adresa filmelor in general, macar 20, ca sa vad ca stii cu ce se "mananca" Shakespeare.
dannyndian pe 08 Noiembrie 2012 19:44
Gibson nu e Branagh
Sunt curios daca l-ati vazut si pe cel al lui Branagh si inca mai credeti ca asta e versiunea cea mai buna.
2 1
gbanescu pe 11 februarie 2013 20:03
Dupa parerea mea, varianta lui Branagh surclaseaza net filmul lui Zeffirelli. Singura exceptie este Helena Bonham-Carter care joaca admirabil - comparativ cu rolul destul de sters pe care-l face Kate Winslet in Ofelia lui Branagh.
serban_ionescu pe 17 octombrie 2017 21:25
ABSOLUT GRESIT !!! Laudele mele se indreapta IN MOD ABSOLUT, EXTREM DE HOTARAT si FARA NICIUN DUBIU spre varianta initiala "Hamlet" din anul 1948, cu SUPERBA interpretare de un LIRISM DRAMATIC DESAVARSIT, dar si regie a celebrului Laurence Olivier care creeaza la modul superlativ profund misterioasa si intrucatva "placut"-infricosatoarea aura a fantomei (spiritului) fostului rege si tata al lui Hamlet, cat si spre probabil aproape la fel de reusita ecranizare "Hamlet" din 1990, a celebrului MARE REGIZOR Franco Zeffirelli, ambele ecranizari realizand tot la MODUL SUPERLATIV atmosfera istorica PROFUND FIDELA perioadei de PLIN EV MEDIU in care se desfasoara actiunea acestei tragedii shakespeariene si NICIDECUM plasarea ABSOLUT NEFERICITA si PROFUND CONDAMNABILA a MUTILARII spiritului istoric original shakespearian prin oribila mutare a actiunii in decorul locativ si costumatiile specifice celei de a-2-a jumatati a secolului XIX si chiar ale inceputului de sec. XX, asa ca si in ecranizarea TOTAL NEINSPIRATA a lui K. Branagh, care practic parca ar dori sa mutileze intentionat si sa duca in derizoriu atmosfera shakespeariana asa cum a fost ea creeata de catre acest geniu al dramaturgiei universale !
Oana pe 22 Decembrie 2007 20:14
Superb film...superbi actori...interpretari reusite ;)
2 1
serban_ionescu pe 18 Octombrie 2017 18:48
Foarte buna, de ceva peste nota 8 (consider ca aprox. 8,3-8,4) si aceasta ecranizare a celebrei tragedii shakespeariene "Hamlet", foarte apropiata de nivelul inalt calitativ al productiei din anul 1948 !
Este aproape la fel de reusita si aceasta ecranizare "Hamlet" din 1990, a celebrului MARE REGIZOR Franco Zeffirelli, ca si aceea initiala din anul 1948, extrem de bine interpretata dar si regizata de celebrul fost MARE ACTOR Laurence Olivier, ambele ecranizari realizand tot la MODUL SUPERLATIV atmosfera istorica PROFUND FIDELA perioadei de PLIN EV MEDIU, mai curand timpuriu, in care se desfasoara actiunea acestei tragedii shakespeariene si NICIDECUM plasarea ABSOLUT NEFERICITA si PROFUND CONDAMNABILA a MUTILARII spiritului istoric original shakespearian prin oribila mutare a actiunii in decorul locativ si costumatiile specifice celei de a-2-a jumatati a secolului XIX si chiar ale inceputului de sec. XX, asa ca si in ecranizarea TOTAL NEINSPIRATA a lui K. Branagh din anul 1996, care practic parca ar dori sa mutileze intentionat si sa duca in derizoriu atmosfera shakespeariana asa cum a… citeşte
1 1
gbanescu pe 11 Februarie 2013 20:17
Un film bun, dar nu o capodopera
Am vazut intr-un interval relativ scurt de timp ecranizarea dupa Hamlet a lui K.Branagh si apoi cea a lui Zeffirelli.
Laudele mele se indreapta, fara nicio retinere, spre varianta britanicului. Atat regia, cat si jocul actoricesc ale lui Branagh si distributiei sale surclaseaza net, din punctul meu de vedere, filmul lui Franco Zeffirelli.
Singura exceptie : Helena Bonham-Carter are o prestatie excelenta in rolul Ofeliei lui Zeffirelli, mult mai convingatoare in comparatie cu rolul cam sters al lui Kate Winslet din Ofelia lui Branagh (in conditiile in care ambele sunt actrite de "prima mana").

1 1
serban_ionescu pe 17 octombrie 2017 21:19
Iar laudele mele se indreapta IN MOD ABSOLUT si... tot "fara nicio ezitare" spre varianta initiala "Hamlet" din anul 1948, cu SUPERBA interpretare de un LIRISM DRAMATIC DESAVARSIT, dar si regie a celebrului Laurence Olivier care creeaza la modul superlativ profund misterioasa si intrucatva "placut"-infricosatoarea aura a fantomei (spiritului) fostului rege si tata al lui Hamlet, cat si spre probabil aproape la fel de reusita ecranizare "Hamlet" din 1990, a celebrului MARE REGIZOR Franco Zeffirelli, ambele ecranizari realizand tot la MODUL SUPERLATIV atmosfera istorica PROFUND FIDELA perioadei de PLIN EV MEDIU in care se desfasoara actiunea acestei tragedii shakespeariene si NICIDECUM plasarea ABSOLUT NEFERICITA si PROFUND CONDAMNABILA a MUTILARII spiritului istoric original shakespearian prin oribila mutare a actiunii in decorul locativ si costumatiile specifice celei de a-2-a jumatati a secolului XIX si chiar ale inceputului de sec. XX, asa ca si in ecranizarea TOTAL NEINSPIRATA a lui K. Branagh, care practic parca ar dori sa mutileze intentionat si sa duca in derizoriu atmosfera shakespeariana asa cum a fost ea creeata de catre acest geniu al dramaturgiei universale !
spriamarierose18 pe 04 Februarie 2011 20:53
TREBUIA SA IA OSCARUL
Oricum o intorc si o sucesc oricat ma intreb care Hamlet a fost mai convingator, mai aproape de cel creeat de Shakespeare, concluzia mea ramane aceeiasi...Mel Gipson sub indrumarea inegalabilului Zeffirelli. N-am sa inteleg niciodata de ce a ramas doar cu nominalizarile la Oscar...Premiile Academiei au fost de multe ori discutabile...Filmul e o capodopera si nu cred ca va fi depasit usor, asa cum nici Romeo si Julieta lui Zeffirelli nu a mai putut fi depasit de aproape jumatate de secol !
1 1
lili22 pe 09 Noiembrie 2012 00:33
Zefirelli nu a fost preferatul meu
Actorii au jucat bine, cred ca Helena Bonham Carter face cea mai frumoasa Ofelia din cite am vazut.Unde e contributia regizorului nu-mi dau seama.Coloana sonora semnata Morricone.
1 2
Iulix_73 pe 05 Octombrie 2013 23:26
ATENTIE ! Vizionarea acestui film iti poate trezi sentimentul sa doresti sa-l revezi !
GENIAL ! Dupa aceasta ecranizare mi-am schimbat parerea despre Mel G. ( in bine ) si chiar am inceput sa-i urmaresc filmele !
0 0
Iulidesprefilme pe 12 Martie 2013 20:57
Un artist spunea că adevăratul actor este cel căruia îi reuşeşte partitura lui Hamlet...
0 0
ciprian34 pe 02 Mai 2012 21:02
Rol mare facut de Mel Gibson intr-o piesa foarte buna a lui Shakespiere.
0 0
Rose pe 17 Iunie 2015 11:14
Mie mi-a plăcut mai mult Helena Bohnam Carter in rolul Ofeliei decât Kate Winslet-din varianta lui Branagh. Le apreciez foarte mult pe amândouă, dar cred că în acest rol H.B.Carter a fost mai convingătoare şi mai expresivă.
0 1
serban_ionescu pe 17 octombrie 2017 21:22
Laudele mele se indreapta IN MOD ABSOLUT si foarte hotarat spre varianta initiala "Hamlet" din anul 1948, cu SUPERBA interpretare de un LIRISM DRAMATIC DESAVARSIT, dar si regie a celebrului Laurence Olivier care creeaza la modul superlativ profund misterioasa si intrucatva "placut"-infricosatoarea aura a fantomei (spiritului) fostului rege si tata al lui Hamlet, cat si spre probabil aproape la fel de reusita ecranizare "Hamlet" din 1990, a celebrului MARE REGIZOR Franco Zeffirelli, ambele ecranizari realizand tot la MODUL SUPERLATIV atmosfera istorica PROFUND FIDELA perioadei de PLIN EV MEDIU in care se desfasoara actiunea acestei tragedii shakespeariene si NICIDECUM plasarea ABSOLUT NEFERICITA si PROFUND CONDAMNABILA a MUTILARII spiritului istoric original shakespearian prin oribila mutare a actiunii in decorul locativ si costumatiile specifice celei de a-2-a jumatati a secolului XIX si chiar ale inceputului de sec. XX, asa ca si in ecranizarea TOTAL NEINSPIRATA a lui K. Branagh, care practic parca ar dori sa mutileze intentionat si sa duca in derizoriu atmosfera shakespeariana asa cum a fost ea creeata de catre acest geniu al dramaturgiei universale !
Rose pe 19 octombrie 2017 11:17
Desigur, e „semnificativ” să scrii fără diacritice și să îți urli părerea cu majuscule-în cazul în care nu știi, buna cuviință ne invață să nu scrii cu majuscule, deoarece în limbajul internauților înseamnă că țipi! În ceea ce privește lungimea comentariilor, nimeni nu a stabilit standarde. Nu înseamnă că cine se lălăie pe o mulțime de rânduri are și ceva interesant de spus.
cosmin_kedii pe 03 Aprilie 2013 12:08
,,Ah, Hamlet,,, Pentru a fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea. Toată lumea își amintește această tiradă emisa de eroul carismatic William Shakespeare.
0 1
Gable pe 13 Ianuarie 2013 11:41
Cand spui Mel Gibson spui,capodopera,asa e si filmul asta.
0 1
Bayard pe 05 Iulie 2011 03:04
O adaptare buna, dar am vazut si mai bune! Distributia este insa exceptionala.
0 3

Spune-ţi părerea despre Hamlet

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Hamlet
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells