Dreptatea

(1989)

Dreptatea

Poster Dreptatea

Sinopsis Dreptatea

Mai mult
Regizat de Andrei Blaier, acest film a fost produs in anul 1989, cu doar cateva luni inainte de revolutia din decembrie. Realizat intr-o cheie subtila cu trimiteri voalate la sistemul comunist de atunci, filmul nu a rulat decat o saptamana, dupa care a fost cenzurat.

Situat pe fundalul dramaticelor zile care au precedat si consfintit Marea Unire de la 1918, "Momentul adevarului" (1918) este mai mult povestea unei fascinante, dar triste iubiri decat fresca acelei epoci. Urmarind in paralel o iubire in vremuri de restriste si…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2

Caseta tehnică

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cosmin742000 pe 16 Iulie 2013 15:12
Pe cat de stupid si tendentios este realizat sinopsisul acetui film , pe atat de propagandisto-cpmunist este.filmul. Andrei Bleier se pare ca a prostit pe multi , pe mine insa nu a reusit sa ma prosteasca. Nu e nimic care s fi fost demn de cenzurat ( asta presupunand ca cenzura chiar exista ). Filmul este cap- coada o propaganda ieftina pro comunism , care , apropo , nici nu exista in vremea aia la noi.PCR s-a infintat la 8 mai 1921.
2 5
luptamaimult pe 16 Septembrie 2010 17:21
dreptatea
as vrea sal mai si vad, caci am jucat si eu in filmul Dreptatea , si nu stiu cum l-as putea viziona. adresa mea de email e nelumichi2002@hotmail.com daca cineva citeste adresa mea si poate , stie cum se poate viziona filmul sa ma ajute rog din tot sufletul
1 2
CigStar pe 4 decembrie 2010 12:16
si eu am facut figuratie la filmul asta... da' tu cum ai ajuns acolo?
avidarzal pe 30 mai 2012 22:15
Si eu am facut figuratie in acest film ... eram in armata in Arad in 1989 .Batalionul 1 , compania 3 la Cetate .
Deceoare pe 19 Iulie 2020 11:32
''Dreptatea'' zis și ''Momentul adevărului''
„Asta da „minciună mare cât secolul"... Care, în plus, are neşansa să ne intre sub ochi exact în acest Moment care se străduie să rămână și al... Adevărului.
S-a chemat iniţial Dreptatea, a fost bine moşit ca să iasă pe gustul unic al Secretarului general al PCR. Poate de aceea i s-au şi dat bani cu ghiotura, 25 de milioane, dacă nu chiar peste. Aşa, ca să combată tare.
Din acest punct de vedere, nu-i putem reproşa acestui re-botezat ''Momentul adevărului'' că ar fi economisit mijloacele sau ar fi înşelat încrederea „celui mai iubit spectator”. Asistăm la o poveste lungă şi încâlcită, în care comuniştii ''avant la lettre'' par a se bucura la gândul că anul 1918 le aducea pe lume veritabilul lor ''Mesia''. Şi dă-i cu principiile zise socialiste, şi dă-i cu fuduleala naţională turnată în pilde care mai de care mai… citeşte

0 2
blackmore pe 07 Decembrie 2019 21:08
In comunism nu a existat cenzura.Oricum in aceasta mizerie de film nu era nimic de enzurat , poate doar faptul ca e prea prost.
0 4

Spune-ţi părerea despre Dreptatea

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Dreptatea
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells