Păreri Call Me by Your Name

Strigă-mă pe numele tău

Ordonează după
Gumnosophistai pe 21 Ianuarie 2018 18:35
Ce frumos... ;-(
Un minor are „norocul” să fie „inițiat” în pederastie de un „domn profesor” iar părinții minorului îl încurajează și-i spun copilului lor cât de norocos este.
Nu cumva e caz penal ăsta? Întreb și eu. De unde până unde este romantic ca „dom profesor” să corupă minorul și să realizeze acte sexuale cu el?
Cei care laudă acest film au copii? Ar fi de acord ca, copii lor să aibă parte de așa „tratament”?

22 35
woodstar pe 21 ianuarie 2018 20:05
In primul rand, Oliver nu era profesor, ci student. Deci din prima imi dau seama ca nu trebuie sa te iau in serios. Corupe minorul? Homosexualitatea este ceva biologic, nu o alegere. Parintii trebuie sa-si incurajeze copilul indiferent de subiect. Iti spun eu ca multa lume si-ar dori un parinte ca in acest film, un parinte care sa spuna "e ok, este viata ta, tu alegi ce vrei sa faci cu ea". Si poftim, nu am copil, dar cand o sa am o sa ii spun acelasi lucru, "este viata ta, ai dreptul sa alegi cum vrei sa ti-o traiesti".
Cretzulynne pe 12 octombrie 2018 11:51
Haideți să ne gândim puțin. De ce există prostata ? De ce există clitorisul ? De ce un tip nu se poate îndrăgosti nici până la bătrânețe de o tipă? De ce simte că vrea să fie ținut în brațe de un mascul, ca și el ? Sau o tipă, de ce vrea aceasta să fie ținută de cineva din același sex și gen? De ce excitația este fizică ? Dacă te exciți, tip fiind, de alt tip, înseamnă că suferi psihic, deși ești perfect sănătos? Deci, excitația, care e fizică, e o boală psihică? În plus, de când iubește o persoană ? De când se naște. O iubește pe mamă. La singular sau la plural. Îl iubește pe tată. La singular sau la plural. Iubește jucăriile, joaca, viața, mediul înconjurător. Iubește oamenii, fie că sunt mari sau de aceeași vârstă. Indiferent că are 2 sau 20 sau 200 de ani. Apoi, după ce devine apt sexual, începe să iubească și în acest fel. Care este în perioada 14 ani - bătrânețe. Sexologii (deci oameni de știință care au studiat intens și pe toate părțile subiectul) afirmă "Vârsta la care apar primele dileme legate de sexualitate este cuprinsă între 7 şi 8 ani. Cele mai mari schimbări fizice şi psihologice la ambele sexe apar la adolescenţă, în perioada 14-19 ani, adică vârsta furtunoasă, mai ales pentru că transformă copilul într-o fiinţă sexuală." sursa: /adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/sexul-diverse-varste-1_50ace7db7c42d5a6638b98bf/index.html. De ce vă asumați în permanență rolul de Judecători și hotărâți pentru alții cum trebuie să simtă și să gândească alții, în afară de propria persoană? Și care e legătura dintre biologie și religie, de pomeniți mereu de păcate? Cine e acela care a inventat conceptul de păcat, de trebuie să ascultați de el, și nu de voi înșivă ?
dannnnn pe 02 Februarie 2018 19:04
Homofobia în floare.
Filmul este genial dacă puteți lăsa la o parte homofobia și ignoranța și încercați să vă bucurați de o capodoperă. Normal că românii s au triggerit la acest film, doar pentru că este vorba despre iubirea dintre un bărbat mai în vârstă și unul mai tânăr. Apoi lovește ipocrizia, dacă filmul era despre un bărbat în vârstă și o femeie tânără bag mâna în foc că nu se mai sesiza nimeni. Și iar văd placa aia: Dacă ai avea un copil așa ce ai face.. Mai lăsați placa cu '' copii, ce o să zică copii, ce fac copii dacă văd astfel de comportament''. Vă dau un exemplu de film'' Lolita'' acolo nu mai comentează nimeni diferența de vârstă, ci îi iau apărarea lui Humbert, că avea probleme din copilărie și etc, dar nuuu, când e vorba de homosexuali toată lumea ia foc.
24 16
nathalie_dinu pe 5 februarie 2018 17:09
Asa este, dannnnn, ipocrizia este o trasatura specifica ,,sfintilor'' bigoti. Aceste persoane care pozeaza in mari evlaviosi si damneaza homosexualitatea( mai ales din motive religioase),sunt foarte periculoase. Sa nu uitam de filmul ''Brimstone'', care portretizeaza astfel de indivizi.
robert_raghina pe 31 ianuarie 2021 13:47
si tu ce esti?
woodstar pe 20 Ianuarie 2018 13:38
"Prima lovitură de pumnal a iubirii este asemeni unui apus de soare, a unei explozii de culoare."
Initial nu am vrut sa fac o cronica a acestui film. De ce? Pentru ca m-a lasat cu un sentiment ce nu putea fi exprimat in cuvinte. Stand pe scaun in timpul ultimei scene, cu Elio privind focul avand lacrimi in ochi, m-am simtit ca si cum m-as fi uitat in oglinda. Apoi, gandindu-ma ca pe 9 februarie acest film va aparea si in cinematografele noastre, iar majoritatea persoanelor o sa-l catalogheze din prima ca fiind doar un "gay movie" (Moonlight, Brokeback Mountain), m-am gandit sa scriu aceste randuri, poate unii o sa reuseasca sa-l priveasca cu mintea deschisa si sa-l savureze cum trebuie.

Este o poveste de prima iubire, petrecuta in vara anului 1983, in nordul Italiei, si este coordonata cu maiestrie de regizorul Luca Guadagnino "un maestru al simturilor si senzualitatii" l-a numit un prieten cinemagist, si nu pot sa-l contrazic. Filmul este atat de real, incat reuseste sa… citeşte

27 23
nathalie_dinu pe 22 ianuarie 2018 13:31
Foarte frumos scris.
alali pe 16 februarie 2018 12:36
Dezavuez reactia de neandertalian a lui AndreiStefan. Si eu fac parte dintre cei ce gasesc acest film plat si chiar gresit in constructia lui. Am iubit Moonlight, pelicula ce surprinde evolutia unei persoane. In Call Me by Your Name nu gasesc nimic care sa contribuie cu ceva la dezvoltarea individului, atat spectator cat mai ales personaj al filmului. O sa ma si explic mai pe larg intr-un viitor review. Dar de la a nu imi placea un film, argumentat dpmdv, pana la a adresa astfel de cuvinte unor persoane ce descriu stari pe care ei insisi le-au experimentat urmarind acea pelicula, este o granita imposibil de trecut daca nu esti o primata subdezvoltata si inculta. Respect celui ce a scris review-ul desi sunt de alta parere. Imbucurator e ca tot mai multi oameni incept sa posteze pareri pertinente, consistente si sustinute de explicatii pertinente.
dany6960 pe 30 Decembrie 2017 00:16
PIERDERE DE TIMP
UN GHIVECI IN 3 LIMBI (ITALIANA, FRANCEZA SI ENGLEZA) DESPRE IUBIREA DINTRE DOI GAY.
35 59
Sylvester77 pe 26 ianuarie 2018 12:32
Unii confunda mazgalelile dementilor cu operele de arta.
SilviuBv pe 2 aprilie 2019 03:23
Doi ignoranți goi pe interior care bat câmpii într-un mod ridicol! Sunteți jenanți!
nathalie_dinu pe 05 Ianuarie 2018 03:32
Febra dulce a primei iubiri
,,Call me by your name'' este un film extraordinar de frumos ca imagine. Peisajele sunt superbe, torida Italie fiind locul in care personajele principale traiesc chimia unei iubiri dureros de realiste si de frumoase.
Actorii creeaza extraordinar tensiunea dintre cele doua personaje, incat aproape ca poti simti febra sufocanta si dulce a primei iubiri. Te poti usor regasi in aceste personaje, deoarece ele sunt tu, filmul fiind despre tine si despre acea puritate a dragostei atat de rara, atat de unica si atat de efemera.
Orientarea sexuala a protagonistilor nu este subiectul fimului, ea fiind folosita pentru a sublinia caracterul interzis, de fruct oprit, care insoteste prima dragoste.
''Call me by your name'' este, pentru mine, cel mai bun film al anului si unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut.

41 31
woodstar pe 9 ianuarie 2018 21:48
Ma gandeam sa fac si eu un review pentru acest film, al meu posibil sa fi iesit mai lung, dar apoi l-am citit pe al tau si ai spus tot ce trebuia spus. Trebuie sa citesc cartea acum.
dannnnn pe 2 februarie 2018 19:10
Foarte bine ai punctat că aici nu este vorba despre homosexuali, ci despre subiectul iubirea care are multe forme, nu este cum e în capul unora ''BĂRBAT ȘI FEMEIE'' indiferent de vârstă normal, dar când e între persoane de același sex e grotesc, e o porcărie, unii chiar nu pot să vadă un film făcând abstracție de asta, și pierd foarte mult că se uită la film doar pentru a boicota și încep din start cu o părere negativă.
serban_ionescu pe 22 Ianuarie 2018 00:56
PROFUND DEZAMAGITOR ! DEPLORABIL ! ORIBIL !
Un film pur si simplu DEZGUSTATOR care face o publicitate profund bolnava si implicit profund condamnabila despre initierea ultra aberanta a adolescentilor spre homosexualitate, spre o profunda degenerare a instinctelor erotico-sexuale a adolescentilor spre pederastie. Acest aspect este cu atat mai HALUCINANT si implicit categoric IREAL cu cat in acest film tanarul adolescent Elio manifesta initial o fireasca atractie intensa si chiar satisfacuta CU BRIO heterosexual cu la fel de tanara adolescenta Marzia. Cel putin la fel de HALUCINANTA, profund DENATURATA si implicit CONDAMNABILA incat pare si ea mai curand IREALA, este reactia celor doi parinti ai lui Elio, care nu numai ca tolereaza relatia gay a fiului lor cu Oliver, dar culmea absurdului, chiar o incurajaza ca si cum acestia insisi ar fi bucurosi si le-ar face o cinste deosebita sa-l vada pe fiul lor ca fiind un homosexual, in… citeşte
43 70
woodstar pe 22 ianuarie 2018 06:46
Serbane... nici nu stiu ce sa-ti mai zic.. esti fara speranta
robert_raghina pe 31 ianuarie 2021 13:47
omule stiai ca filmul are tema LGBTQ+ deci nu trebuia sa te uiti la el
Go 1 2

jinglebells