Arest

(2019)

Arest

Poster Arest Poster Arest

Sinopsis Arest

Mai mult
Arest

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu împreună cu soția și cei doi copii, un băiețel și o fetiță, sunt pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale.

Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii.

Filmul continuă în arestul miliției, unde arhitectul Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri.…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Produs de

Mandragora

Distribuit in Romania de

Iadasarecasa

Țara

Romania

Box office Arest

Weekend premieră (16.09.2019)
  • Loc 17
  • Spectatori 4.717
  • Încasări (RON) 12.802,40
Total
  • Spectatori 5.938
  • Încasări (RON) 24.170,71
  • Încasări (USD) 5.605,93

Părerea criticului

Gloria pe 20 Octombrie 2019 22:51
Arest, un film necesar: ilustrează aspecte ale comunismului ce nu trebuie uitate
La treizeci de ani de la căderea regimului comunist, Arest este o nouă incursiune în tenebrele ceauşismului. Inspirat cu o anumită largheţe din cazul dizidentului Gheorghe Ursu, unul dintre puţinele cazuri de dizidenţi torturaţi şi ucişi în închisoare din ordinul autorităţilor comuniste, filmul face o mărturie necesară generaţiilor care nu au trăit înainte de 89: da, comunismul omora oameni, inclusiv la propriu.

Filmul începe cu o plajă de nudişti pe fundalul unui peisaj industrial, apoi continuă integral în interiorul dezolant al unui arest de miliţie din anii '80; filmul putea fi aproape la fel de bine şi o piesă de teatru. Un dizident - Dinu (Alexandru Papadopol) - este pus împreună cu torţionarul său - Vali (Iulian Postelnicu) - deţinut de drept comun constrâns în acest rol de nişte figuri sadice ale autorităţii. Torturile, care… citeşte

2 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mirodoni pe 25 Septembrie 2019 17:40
„Arest” - regia Andrei Cohn
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?p=1729553#post1729553

Durata: 126 minute
Nu am rezistat decât cca o oră. Am început să fiu mai pretențios cu timpul meu disponibil.

Sinopsis Arest
În august 1983, arhitectul Dinu Neagu împreună cu soția și cei doi copii, un băiețel și o fetiță, sunt pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale.

Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii.

Filmul continuă în arestul miliției, unde arhitectul Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.
citeşte

5 5
kapecoo pe 07 Ianuarie 2022 23:08
Am înțeles că filmul e inspirat de cazul inginerului Gheorghe Ursu, ucis în arestul IGM in 1985. Cred că ar fi obligatoriu de văzut în special pentru tinerii care nu au prins deloc comunismul (ceaușist) in Romania. Nu de alta dar ar trebui sa mai vedem care era prețul libertății in anii comunismului.
3 0
cosmin21buc pe 20 Decembrie 2020 00:49
Un film foarte bun, veridic si jucat excelent de cei doi actori principali. O piesa de teatru filmata intr-un decor neprimitor, trist, dar real.
Dialogurile sunt cel putin interesante, intrigante, amuzante.
Si, desi pare usor incredibil, deznodamantul filmului nu este departe de ce se intampla in anii comunismului in arestul militiei.

3 1
Catalinq pe 04 Aprilie 2020 20:26
remember
Am văzut trailerul și paturile din încăpere îmi amintesc de perioada 2011-2013 când eram în școala militară. Sunt exact la fel. Prefer să nu văd filmul, e ca și cum aș retrăi perioada mai sus menționată :)) și nu cred că transmite nimic interesant așa la prima vedere...
3 8
gogu_bordei pe 27 Decembrie 2020 12:53
Am trăit acele vremuri și nu am văzut vreun film românesc să redea atât de fidel teroarea sub care mai cădeau sporadic și cetățenii obișnuiți, in cazul tatălui meu fiindcă a aflat întâmplător cum anumiți colegi de-ai lui sustrăgeau piese auto și benzina de la un parc auto in cârdășie cu niste milițieni coordonați de un capitan de miliție care la final s-a sinucis (sau a fost "sinucis") pentru ca ancheta sa nu meargă și mai sus. Căpitanul și-a folosit băiatul său de 10 ani pentru a-i inscena fratelui meu tot de 10 ani ("prietenul" lui "cel mai bun") și a-l găsi țap ispășitor pentru o lipsă în gestiune de câteva milioane de lei, in 1980. Instigat de "prietenul cel mai bun", frate-miu a intrat printr-o gaură de care nu știa că există. "Prietenul" s-a făcut că intră, dar a fugit. Frate-miu a găsit o piesă auto care-l aștepta chiar la… citeşte
2 1
ancota pe 24 Mai 2020 22:14
Un film cutremurător
Cei doi protagoniști fac roluri foarte bune. Amândoi sunt credibili, asumați, implicați și reușesc să mențină interesul spectatorului. Din păcate, deși există ceva acțiune, povestea nu pare foarte legată, nu prea duce nicăieri și dă semne că lucrurile sunt lăsate cumva cam la voia întâmplării. În plus faptul ca Dinu nu are nici măcar o minimă opoziție la tot ce i se întâmplă pare cumva de necrezut. În rest, chiar dacă filmul se apropie mai mult de acțiunea unei piese de teatru, pot să spun că e o realizare. Un film foarte bun față de catastrofele românești din ultimii ani.
2 1
Horatiucrisan pe 31 Ianuarie 2023 10:47
Un film excelent care ne arata încă odată societatea socialista multilateral dezvoltata pe care o plâng unii nostalgici pentru ca "Ceaușescu le dădea casa și servici" și acum raii ăștia capitaliști nu oferă totul pe tava dacă stai la întins mana. Interpretările celor doi actori sunt excelente, limbajul, elementele de argou și jargon tipice pușcăriasului "deprins" demult cu viata din închisoare fac din acest film unul obligatoriu de vizionat. Pentru pustimea receptiva doar la super eroi și efecte speciale computerizate nu îl recomand.
1 0
dark_soul pe 30 Ianuarie 2022 13:03
slab
cel mai bun actor este calul. restul sper ca sunt desene animate sau decedati demult un film oribil
1 2
user-5fb16e85355c6 pe 15 Noiembrie 2020 20:12
Pacat de actori, povestea reprezinta comunismul in care a trait Romania, filmul insa, reprezinta mai mult violenta omeneasca dintr-o incapere. Daca nu eram extrem de suparat pentru cele doua ore pierdute si starea proasta pe care am reusit sa o capat in tot acest timp, cu siguranta nu ma implicam in a da un comentariu, si cu siguranta este plin de sinceritate. Pacat de actori...
1 2
mirceathekid pe 15 Februarie 2022 22:45
O mizerie de film care încearcă să arate ,,intunecimea" de atunci macar eram o țară liberă și independentă nu eram considerați țiganii Europei ca acum fiecare om primea o locuință de la stat ,vârsta de pensionare era la 55 de ani la toată lumea ,asta așa ca idee.
1 4
user-5e39699c3c1f4 pe 22 Decembrie 2023 00:15
@Horatiucrisan Ești un jeg muist USR-ist care mănâncă căcat cu polonicul!
După Lovitura de Stat din '89, România a fost condusă de CRIMINALI ȘI HOȚI care au furat, vândut și distrus țara asta de sus până jos! Ceaușescu a fost de depaaarte cel mai bun președinte pe care l-a avut România! Punct.

0 0
steauamortii pe 29 Martie 2020 16:27
Un film plictisitor, absurd ce durează prea mult.Enervant și stupid.Păcat de Papadopol credeam că este un actor pretențios.
0 6

Spune-ţi părerea despre Arest

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Arest
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells