Filmele lunii septembrie 2019

de Ştefan Dobroiu în 1 Sep 2019
Recomandările lunii, de la sequelul It la Downton Abbey şi Ad Astra

După aproximativ şase săptămâni în care am avut chiar şi o singură premieră pe săptămână, septembrie vine cu o resuscitare a programului cinematografelor. Vedem trei dintre cele mai aşteptate premiere româneşti ale anului, ecranizarea unui roman multipremiat şi mutarea pe marile ecrane a unuia dintre cele mai apreciate seriale britanice din ultimul deceniu. Iată mai jos recomandările noastre.

6 septembrie
It Chapter Two/It: Capitolul 2
Avalanşa de premiere nu începe din primul weekend al lunii, când vedem doar It Chapter Two. După ce primul film a devenit horror-ul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, aşteptările pentru sequel sunt gigantice, iar distribuţia plină de nume mari (să-i amintim doar pe James McAvoy, Jessica Chastain şi Bill Hader) cu siguranţă va atrage publicul în sălile de cinema. Primele reacţii laudă interpretările, dar printre probleme nominalizează lungimea (2 ore şi 50 de minute) şi faptul că scenariul este dominat de flashback-uri. Noi sigur o să fim în sală la premiera filmului.

13 septembrie
The Goldfinch: Iluzia Libertăţii
Ecranizarea unui roman extrem de apreciat este una dintre cele mai dificile misiuni pe care Hollywood-ul şi le poate propune, iar romanul premiat cu Pulitzer "Sticletele" clar nu face excepţie. Povestea unui puşti care îşi pierde mama în urma unui atentat cu bombă în celebrul Metropolitan Museum of Art, filmul va explora încercările eroului de a depăşi trauma ajungând să se maturizeze în condiţii mai mult decât speciale. Din distribuţie fac parte Nicole Kidman, Sarah Paulson, Jeffrey Wright şi tot mai popularul Finn Wolfhard (Stranger Things). Este foarte posibil ca acest film să devină portdrapelul studiourilor Warner în campania pentru Oscar, asta dacă nu pariază toţi banii pe aşteptatul Joker.

În al doilea weekend al lunii mai vedem cât de atractiv este pentru publicul nostru proaspătul şi atipicul film românesc La Gomera. Ne reîntâlnim cu personajele din serialul britanic Downton Abbey într-un lungmetraj care ne arată domeniul familiei Crawley transformându-se într-un uragan al pregătirilor când regele George al V-lea îşi anunţă vizita oficială. Copiii pot vedea acum animaţia Trouble/O belea de cățel, iar oferta mai cuprinde şi comedia maghiară Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)/Sper să mori data viitoare :).

20 septembrie
Ad Astra
Lansat în selecţia festivalului de la Veneţia, Ad Astra îl are în rolul principal pe Brad Pitt, iar trailerul pare să sugereze o apropiere destul de mare cu Interstellar al lui Christopher Nolan. Cronicile sunt de părere că povestea oferă mai mult decât pare să o facă la prima vedere şi că aspectul filmului face toţi banii, Ad Astra meritând să facă parte din superliga blockbusterelor despre cosmos precum Interstellar şi Gravity. Să fie Ad Astra un pretendent la Oscaruri? Mai trebuie să aşteptăm doar câteva săptămâni pentru a afla.

Tot acum vedem dacă dacă a fost o idee bună ca Sylvester Stallone să se reîntoarcă după atâta timp la unul din personajele emblematice ale începutului său de carieră în Rambo: Last Blood/Rambo: Ultima luptă. Producţia românească Arest discută din 20 septembrie despre unul dintre cele mai neliniştitoare aspecte ale istoriei noastre comuniste. Vedem şi drama franceză L'homme fidèle/Un bărbat fidel, premiată la cea mai recentă ediţie a festivalului Transilvania, şi animaţia pentru copii Princess in Wonderland/Prinţesa din Ţara Minunilor.

27 septembrie
Hustlers: Striptease pe Wall Street
Jennifer Lopez este starul acestei drame de acţiune inspirate de un articol publicat în 2015 în revista New York. Acţiunea are loc în primii ani ai crizei economice de la sfârşitul deceniului trecut, când mai multe stripteuze ajung să escrocheze zeci de clienţi, cei mai mulţi dintre ei brokeri de pe Wall Street, pentru a face faţă problemelor financiare. În distribuţie o vedem şi pe Constance Wu, actriţa din serialul Fresh Off the Boat devenită cunoscută în întreaga lumea după neaşteptatul succes al comediei romantice Crazy Rich Asians.

La sfârşitul lunii vedem Monştri., un film românesc căruia noi i-am scris o cronică elogioasă după premiera mondială în cadrul festivalului de la Berlin. Vedem acum şi animaţia Playmobil: The Movie/Playmobil: Filmul şi drama sud-americană Our Time/Timpul nostru.

Ce filme vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

It Chapter Two, The Goldfinch, La Gomera, Downton Abbey, Trouble, Stranger Things, Ad Astra, Hustlers, Monștri., Playmobil: The Movie, Our Time, Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), Rambo: Last Blood, arest, L'homme fidèle, Princess in Wonderland

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Alex24 pe 5 septembrie 2019 13:10
Doar It chapter 2, Ad Astra si Rambo: Last blood avem luna asta de vazut la cinema.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells