Universul extins DC, renovat din temelii

de Ştefan Dobroiu în 17 Apr 2022
Ce se va întâmplă cu Superman, Batman şi ceilalţi supereroi DC?

De la distanţa scaunului de cinema, în acerba competiţie dintre universurile cinematografice DC şi Marvel, cel din urmă câştigă categoric, atât în ceea ce priveşte încasările, cât şi în ceea ce priveşte afecţiunea publicului. În lipsa unei strategii coerente, nenumărate versiuni ale supereroilor DC coexistă în diverse media, într-o cacofonie de mesaje şi stiluri ce adesea agasează publicul sau, dacă nu îl agasează, măcar îi erodează atenţia şi îl fac să capituleze în încercarea de a ţine pasul. Lucrurile s-ar putea schimba o dată cu preluarea Warner Bros. de către Discovery şi formarea noii entităţi Warner Bros. Discovery.

Practic, în acest moment supereroi precum Superman, Batman şi Wonder Woman au alţi proprietari, iar aceşti noi proprietari par să aibă planuri mari cu DC Entertainment, compania care se ocupă de tot ce implica prezenţa acestor supereroi în filme şi seriale. Variety anunţă că David Zaslav, CEO-ul Warner Bros. Discovery, are intenţia de a reduce cacofonia din Universul extins DC.

Intenţia are în vizor viitoarele producţii, dar ar putea afecta şi filmele DC aflate acum în producţie, compania dovedind recent că poate schimba aspecte importante din megaproducţiile sale (vezi scandalul Ezra Miller). Schimbarea de strategie ar viza unificarea elementelor disparate ce formează acum Universul extins DC, cu mulţi dintre supereroi apărând în diverse seriale pe canale diferite de televiziune (de exemplu The CW, care deţine versiuni pentru micul ecran ale lui The Flash, Green Arrow, Supergirl şi alţii), în timp ce alte versiuni ale lor apar în lungmetrajele pentru marele ecran.

Iar sursele Variety arată că David Zaslav chiar intenţionează să numească la vârful companiei un singur om gata să supervizeze această gigantică reorganizare creativă, aşa cum Marvel îl are pe Kevin Feige, cel care conduce cu o mână de fier producţiile Marvel, ajungând producătorul cu cele mai mari încasări din istorie (26,8 miliarde de dolari în 2019). Dar deocamdată niciun nume nu a fost scos în faţă de Warner Bros. Discovery, deşi Emma Watts, în trecut influentă membră din echipa de creaţie a 20th Century Studios şi Paramount, a fost la un moment dat favorită pentru această funcţie.

Sursele Variety mai spun că, pe lângă popularii supereroi menţionaţi mai sus, ale căror noi aventuri ar putea avea coerenţă mai mare în Universul extins DC, şefii de la Warner Bros. Discovery mai au două direcţii de atac. Prima ar fi ca personaje din filmele DC să inspire seriale pentru platformele de streaming, aşa cum recentul Peacemaker (cronica noastră aici) s-a născut după apariţia personajului interpretat de John Cena în The Suicide Squad. Publicaţia menţionează un posibil nou serial inspirat de The Penguin (recent interpretat de Colin Farrell în The Batman) şi de conflictul său peren cu poliţia din Gotham.

A doua direcţie ar fi recurgerea la personaje secundare pentru filme de mai mică anvergură, dar care ar putea atinge noi categorii de public. Sursa acestui entuziasm a fost, desigur, succesul neaşteptat al fenomenului Joker, filmul cu Joaquin Phoenix în rolul titular care a devenit primul film cu rating R (în SUA acest rating înseamnă că spectatorii sub 17 ani trebuie însoţiţi de un adult pentru a intra în sala de cinema) ce a depăşit un miliard de dolari încasări.

În sfârşit, Superman. Noii şefi ai companiei sunt convinşi că Superman, în continuare considerat cel mai popular supererou DC, a fost dezavantajat de ultimele sale apariţii în filmele pentru marele ecran şi chiar că nu-i contrazicem. Intenţia este ca Superman să aibă parte de noi apariţii de o calitate pe măsura popularităţii sale...

Exploreaza subiecte similare:

Peacemaker, John Cena, Kevin Feige, Colin Farrell, Joaquin Phoenix, Joker, The Batman

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells