Un nou Dune la orizont!

de Gloria Sauciuc în 11 Feb 2010
Un nou Dune la orizont!

Pierre Morel, regizorul filmelor From Paris with Love  şi Taken, a convins Paramount să-i încredinţeze regia filmului Dune, iar Palmer va da viaţă ideilor lui Morel, conform The Hollywood Reporter. Intenţia regizorului este să nu se îndepărteze de volumul clasic al lui Frank Herbert din 1965.

Primul care a adaptat Dune pentru marele ecran a fost David Lynch pentru Universal, în 1984.

Kevin Misher şi Richard Rubinstein vor produce noua versiune sub egida Paramount, dorinţa producătorilor fiind de a crea o franciză.

Palmer dezvoltă în acest moment scenariile la proiectele Number Thirteen (la care îl are ca producător pe Gail Mutrux, de la Pretty Pictures) şi Wild Wild East, cu producătorul Paul Schiff. Chase Palmer va şi regiza cele două filme.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Vadim pe 12 februarie 2010 13:50
O capodopera vizuala si de atmosfera (nu neaparat si scriptica) cum a fost "Dune"-ul lui Lynch din 1984 nu se va mai face prea curand. Adaptarea pentru TV a romanului de acum cativa ani a fost groaie si plictisitoare.
De la noua ecranizare de care vorbiti mai sus ma tem cel mai mult de fenomenul "Star Trek 2009", adica un film modern, cu o tona de efecte speciale, fara suflet si fara profunzime. Cam cum au fost si noile "Star Wars". We'll see.
Oricum, "Dune"-ul lui Lynch este un film cult, precum "Odiseea Spatiala 2001" sau "Planeta Interzisa".

Thl pe 13 februarie 2010 10:31
@Vadim: la partea cu "Star Trek 2009" subscriu si eu... cat despre filmul lui Lynch, eu sunt de parere ca totusi se putea si mai bine.
Dar eu zic ca Morel ar face cel mai bine sa mute actiunea de pe o planeta a deserturilor pe una cu jungla, sa schimbe numele eroului principal din Paul Atreides in Jake Sully, in loc de fremeni sa le spuna Na'ii... si mai cateva schimbari de nume... ar iesi un film de succes.

Gigi pe 14 februarie 2010 02:06
Oricine a citit Dune trebuie sa aiba bunul simt sa admita ca ecranizarea lui Lynch a fost un fel de "fâs" sau, ca sa folosim un eufemism indulgent, se putea si mai bine. Nu stiu cate sperante sa-mi pun in Pierre Morel, dar cine stie...poate iese ceva bun.
Adrian Armaş-Cioflec pe 15 februarie 2010 09:58
Daţi un ochi şi pe la filmul "Banlieue 13"; este tot al lui şi propune o viziune realistă a viitorului apropiat al omenirii, dacă situaţia actuală financiară, şi-anume sărăcia, va avansa în următorii ani ;)
Andreea pe 16 februarie 2010 23:50
Sper sa iasa mai bine decat versiunea facuta de Lynch. Am fost sincer dezamagita de ea. Cartile din seria Dune sunt absolut superbe. Sunt curioasa ce va face Morel. Dar dupa parerea mea, cartile Dune nu pot fi ecranizate asa cum trebuie, asa cum vor fanii lor ( ca mine, le recitesc de fiecare data cand am timp liber si mereu descopar ceva nou )...e ca si "Parfumul" de Suskind, ceva va lipsi mereu.
ThoR121 pe 17 februarie 2010 16:06
singura veste buna referitoare la noua ecranizare e plecarea lui peter berg pe care personal nu il consider apt sa regizeze dune,,,,,,e greu sa faci un film dune de 2 ore si ceva si sa iasa bine,,,,,,nu stiu daca ai loc sa prezinti complexitatea personajelor si actiunea,,,,,parerea mea ,,,,,singura sansa ptr ceva maret o reprezinta un serial produs de hbo,,,,,,ptr cine a vazut rome si deadwood e clar despre ce vorbesc....oricum astept cu nerabdare noua ecranizare
Radu1711 pe 2 mai 2010 09:23
foarte bine, inca nu am vazut filmul Dune, dar astept sa vad

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells