Totul despre Django Unchained

de Ștefan Dobroiu în 18 Nov 2012
Totul despre Django Unchained

Americanii vor putea vedea Django Unchained/Django dezlănțuit la sfârșitul lui decembrie, pentru ca filmul să se califice pentru Oscarurile de la anul. Noi va trebui să mai așteptăm câteva săptămâni, până pe 18 ianuarie, pentru a vedea aventura de epocă a lui Quentin Tarantino care, după ce a dat lovitura cu Inglourious Basterds acum câțiva ani, se reîntoarce pe tărâmul violenței alături de același Christoph Waltz, însoțit acum de Jamie Foxx și Leonardo DiCaprio. Află din materialul de mai jos premisele producției și urmărește trailerul filmului, pentru a ști la ce să te aștepți de la noul Tarantino.

Poate o să te mire, dar Quentin Tarantino a pornit în realizarea lui Django Unchained de la o premisă familiară regizorilor români. Anii comunismului sunt atât de prezenți în filmele noastre din simplul motiv că avem probleme nerezolvate cu această perioadă tulbure din istoria recentă a României și cam la fel gândește și Tarantino cu privire la cele două secole de sclavie din sudul Statelor Unite. Acțiunea din Django se petrece cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului Civil, când toate muncile din sud se făceau cu ajutorul sclavilor, aceștia având parte de tratamente mai mult sau mai puțin brutale din partea stăpânilor lor.

Intră în scenă Django (Jamie Foxx), un sclav ce a fost separat de soția sa, Broomhilda (Kerry Washington). Eliberat de doctorul King Schultz (Christoph Waltz), un vânător de recompense ce pozează în dentist, lui Django i se cere să le ia urma fraților Brittle, o bandă de asasini pe care numai el i-a văzut la față. În schimb, Schultz îl va ajuta să o elibereze pe Broomhilda de pe plantația nemilosului ei nou proprietar, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

Dacă ai citit cărți precum Coliba unchiului Tom, știi foarte bine cât de dur putea fi tratamentul sclavilor din anii premergători Războiului civil. Conform unei declarații a lui Tarantino, motorul din spatele proiectului a fost aducerea din nou pe ecran a unor lucruri „de care Americii îi e rușine”. Bineînțeles, spiritul comercial al lui Tarantino nu l-a lăsat pe regizor să transforme filmul într-o producție despre inechitatea socială a vremurilor, așa că forma finală a lui Django Unchained este inspirată de western-urile spaghetti, al căror fan declarat este regizorul. Cea mai importantă sursă de inspirație a lui Tarantino a fost Django, filmul lui Sergio Corbucci din 1966. Ca omagiu adus producției italiene, starul acesteia, Franco Nero, are parte de o apariție specială în Django Unchained.

Așteaptă-te la multă violență și multe împușcături în premiera din 18 ianuarie, pentru că filmul este doldora de urmăriri și execuții în stilul propriu al lui Tarantino. Mai mult de atât, personajul lui DiCaprio, Calvin Candie are câteva secvențe deosebit de dure, acesta devenind chintesența nemiloșilor proprietari de sclavi din secolul 17. Dacă te uiți și la celelalte trailere lansate de producători, o să-l auzi pe Candie spunând „Broomhilda este proprietata mea și cu proprietatea mea fac ce vreau”, replică ce îți poate da o idee atât despre spiritul personajului, cât și despre alte direcții violente ale filmului.

Django Unchained este cu atât mai interesant cu cât Tarantino a sugerat că această producție și Inglourious Basterds, succes de casă și critică al anului 2009, ar fi părți ale unei trilogii. Filmele sunt foarte diferite, ceea ce face declarația surprinzătoare, dar Tarantino a promis că va mai exista o parte, aceasta putând face legătura între Django dezlănțuit și Ticăloși fără glorie.

Te vei duce să vezi Django Unchained la cinema?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 18 noiembrie 2012 15:44
Evident
It's a must

legolas05 pe 18 noiembrie 2012 16:09
nu cred ca am sa vad filmul,nu mi se pare asa interesant
darkrider92 pe 18 noiembrie 2012 18:48
Abia astept!
alex_il_fenomeno pe 18 noiembrie 2012 20:49
sa vedem cat de mult va merita. din ce se spune pare de milioane dar...
vali_r pe 18 noiembrie 2012 23:16
Da , sunt curioasa cum este noua productie "marca" Tarantino!
Vreau sa vad cum joaca Christoph Waltz mai ales , dar si Leonardo DiCaprio in regia lui Tarantino!

anca_11 pe 18 noiembrie 2012 23:38
Bineinteles!
aur_11 pe 18 noiembrie 2012 23:42
Nici nu se discuta!

De vazut : daca, si cu ce, ne mai surprinde si aici,Tarantino!

Razvan600 pe 19 noiembrie 2012 12:24
sigur ca o sa ma duc.
Macabru pe 19 noiembrie 2012 17:12
Nu-s eu mare fan al filmelor astea "western", cu pistolari, dar asta cu siguranta e pe lista de "must see" atunci cand apare. Mai ales ca-i regizat de Tarantino si joaca si actori buni in el.
octavinspector pe 19 noiembrie 2012 22:14
Legătura între Django dezlănțuit și Ticăloși fără glorie va fi facuta cred de Christoph Waltz !!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells