Tot ce știm (și putem dezvălui) despre finala sezonului 3 al The Witcher

26 Iul 2023
Episoadele 6, 7 și 8 pot fi vizionate din 27 iulie

Pe 27 iulie se lansează ultimele trei episoade din serialul The Withcher aşa cum îl ştim - cu Henry Cavill în rolul faimosului vânător de monștri, urmând ca seria să continue de la anul cu Liam Hemsworth în rolul titular. Cinemagia a văzut în avans ultimele trei apisoade și vă spune, cu încercarea evitării spoilerelor, la ce să vă așteptați.

Înainte de a începe aceste rânduri am tras adânc aer în piept. Nu vă ascundem că ne-a adus multă emoție finalul sezonului. E o mare finală din multe puncte de vedere. Ne-am atașat de personajul implacabilului vânător de monștri Gerald, mare mânuitor al sabiei, ce se relevă - pe parcursul serialului - atât de uman, devenind - dintr-un singuratic - un tată adoptiv pentru Ciri și partener devotat al lui Yennefer.

Finala sezonului 3 reușește să ne atingă cele mai adânci corzi ale sufletului, oferă scene majore de acțiune, aduce momente definitorii pentru personaje, revelații ale unui mare rău, fiind dens - de la un capăt la altul..

Vladimir Furdik, cascador veteran și coordonator de lupte (care a lucrat inclusiv pentru Urzeala Tronurilor), a lăudat calitățile de luptător ale lui Cavill. Furdik a vorbit pe larg despre „stilul coregrafic de luptă” pe care l-a creat pentru personajul lui Cavill, Geralt: „Nu cunosc pe nimeni care să arate precum el. Sau vreun alt actor care să aibă măiestria cu sabia precum Henry. Este un luptător excepțional. Nu a fost greu să îl învăț ceva. A depus multe eforturi în scenele de luptă”. Coordonatorul de cascadorii descrie că nu i-a fost greu să creeze acest stil. „Se luptă de parcă anticipează ce se va întămpla. Știe cu trei secunde înainte cum o să omoare”. A mai lăudat calitățile de luptător ale actorului: „Henry este excepțional, fără el nu puteam face serialul. Nu am mai întâlnit pe nimeni care să poată să învețe, în numai două ore, coregrafia unei scene de luptă...”

Finalul (episoadele 6, 7 și 8) sezonului 3 reușește să ne atingă cele mai adânci corzi ale sufletului, oferă scene majore de acțiune, aduce momente definitorii pentru personaje, revelații ale unui mare rău, fiind dens - de la un capăt la altul. S-a observat un efort scenaristic și de producție mult mai amplu și concentrat decât la volumul 1, iar asta e salutar pentru sezon.

Iată ce va urma în The Witcher Sezonul 3 Volumul 2, pe măsură ce saga fantasy își atinge punctul culminant pe 27 iulie

Distribuția pentru Sezonul 3, Volumul 2 revine: Henry Cavill, Freya Allan și Anya Chalotra își continuă periplul. Alături de ei, vor veni noi figuri, printre care Robbie Amell, Meng’er Zhang, Hugh Skinner, și Christelle Elwin, aducând o nouă energie în captivanta lume a serialului.

Fără a da spoilere, finala sezonului pune în scenă consecințele trădărilor și uneltirilor ce se întrevedeau în finala volumului 1 la Aretuza. Rolul lui Cavill ca Geralt se va încheia după ultimele episoade din Sezonul 3. Atunci când Sezonul 4 va urma, la peste un an distanța, Geralt va fi jucat de Liam Hemsworth.

Tomek Baginski, producător executiv, declară că serialul The Witcher va fi „foarte aproape de ideile țesute în povestirea lui Sapkowski, mai ales în Cartea numărul 5”.

Cărțile, semnate de autorul polonez Andrzej Sapkowski, au surprins cititorii cu lumea lor fantastică și cu personajele complexe. Fanii serialului au savurat atât jocurile cât și serialul Netflix. Însă ce se va întâmpla cu Geralt și cu tovarășii săi la final?

Ultima carte din serie, „Lady of the Lake”, la care face referire Tomek Baginski, oferă un final interpretabil călătoriei lui Geralt. În carte, Ciri i-a luat atât pe Yennefer cât și pe Geralt pe Insula Avallach, unde și-au revenit și au trăit în pace, departe de lucrurile care le-au afectat viața până acum. Însă fie că Avallach este doar un simbol al vieții după moarte, fie personajele chiar au supraviețuit, e doar în puterea cititorilor să decidă în ce cred.

Sezonul 2 din The Witcher a ajuns pe Netflix pe 17 decembrie 2021, iar fanii l-au așteptat cu nerăbdare: Variety  anunța la acea dată că s-au înregistrat nu mai puțin de 142,43 de milioane de ore de vizionare pentru succesul Netflix, ceea ce îl punea lejer pe locul 1 la momentul respectiv, asta după ce Sezonul 1 rămânea cel mai vizionat de pe platforma Netflix. Un total de 1,1 milioane de abonați au urmărit și debutul Sezonului 3. Episoadele 6, 7 și 8 din sezonul 3 urmează să aibă premiera și să aducă noi vizionări sezonului.

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells