The Killer Inside Me, "probabil cea mai credibilă povestire la persoană I a unei minți criminale", la "CineTePrinde"

de Cinemagia în 10 Mai 2013
Va fi prezentat de Cristian Tudor Popescu în ediția din 11 mai

€œThe Killer Inside Me, unul dintre cele mai controversate filme prezentate la Festivalul de la Berlin, în 2010, va fi prezentat de Cristian Tudor Popescu în ediția din 11 mai a emisiunii CineTePrinde, difuzată de Pro Cinema de la ora 22:00. Ucigaş în mine este "€œprobabil cea mai credibilă povestire la persoană I a unei minți criminale", după cum s-a scris despre acest thriller.

"€œO mulțime de filme promovează violența ca o formă de divertisment, dar eu cred că filmul meu nu face acest lucru și nici nu încurajează violenţa", spunea regizorul Michael Winterbottom despre film, deși Rachel Cooke, de la The Observer, mărturisea că, la Festivalul de la Berlin, după ce a urmărit una dintre scenele mai violente, a trebuit să părăsească sala pentru ceva timp - deoarece a simțit că i se face rău.

Adaptare a romanului lui Jim Thompson, thrillerul regizat de Michael Winterbottom urmărește povestea unui șerif din Texas, Lou Ford (Casey Affleck), un bărbat fermecător și respectat de comunitate. Lou are o grămadă de probleme la slujbă, probleme cu femeile și, mai nou, o serie de crime se petrec în jurisdicția sa. Curând suspiciunile încep să planeze asupra lui Lou și este doar o chestiune de timp până când alibiurile sale se vor prăbuși unul după celălalt.

"€œUn psihopat intelectual, care nu face distincția între bine și rău,€“ ucide persoanele pe care le iubește fără a avea idee de ce face acest lucru" -€“ astfel descrie celebrul critic Roger Ebert personajul interpretat de Casey Affleck. €œLou încă mai locuiește în casa părintească, seara cântă la pian, citește cărți din biblioteca tatălui său și ascultă muzică clasică. Este un ucigaș în el, pe care de fapt nu-l înţelege", mai spune Roger Ebert.

Numeroși producători au fost tentați să transpună romanul lui Jim Thompson într-o poveste pentru marile ecrane. Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor și Marlon Brando trebuiau să interpreteze personajele din a€œUcigas în mine" până când moartea tragică a lui Marilyn a interrupt proiectul. Tom Cruise, Brooke Shields și Demi Moore au fost o altă variantă eșuată a proiectului. Uma Thurman, Juliette Lewis și Brad Pitt au încercat să ducă la bun sfârșit implicarea în acest film, însă nu s-a concretizat nimic a€“ fiind perioada imediat următoare atacurilor de la 11 septembrie, scenariul a fost considerat foarte violent.

Exploreaza subiecte similare:

The Killer Inside Me, Casey Affleck

Alte știri din cinema

Au început filmările la Freaky Friday 2

Jamie Lee Curtis şi Lindsay Lohan revin în rolurile lui Tess şi Anna

Trailer nou: vin' la Nosferatu să te gâdile cu dinţii pe piele

Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson şi Willem Dafoe joacă în remake-ul filmului din 1922

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

Se întoarce Kevin Costner în Yellowstone?

Actorul spune că revenirea sa la cea de-a doua parte a sezonului 5 se va întâmpla "doar în anumite condiţii"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 18 iunie 2013 19:50
Impresionant, fara doar si poate. Pacat insa ca l-am ratat...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells