Serviciile britanice şi americane de spionaj luptă cot la cot în Kingsman 2

de Cinemagia în 23 Sep 2017
Kingsman: Cercul de Aur rulează în premieră pe marile noastre ecrane

Când filmul lui Matthew Vaughn Kingsman: Serviciul secret a avut premiera în cinematografele noastre, s-au întâmplat câteva lucruri. În primul rând, i-am întâlnit pe Kingsmeni, membrii unei organizații britanice de informații, independentă, autofinanțată, a cărei misiune este să salveze lumea în timp ce sub acoperirea unor croitori de lux, arătau de parcă tocmai coborâseră din vitrină. L-am cunoscut pe Harry Hart aka Galahad, un gentleman discret, agentul secret interpretat de Colin Firth cu eleganță, farmec și cu abilitatea de a mânui o umbrelă letală. Mai erau și Merlin (Mark Strong), scoțianul cusurgiu, un guru tehnologic al organizației, Chester King aka Arthur (Michael Caine), un lider cu o parte întunecată. Și, în sfârșit, dar nu în ultimul rând, Eggsy (Taron Egerton), un puști de pe cealaltă parte a baricadei care e recrutat, luat sub aripa protectoare a lui Harry, și care în cele din urmă devine un adevărat Kingsman.

În al doilea rând, era un film de acțiune fără constrângeri, de o inventivitate debordantă, care jongla și distrugea clișeele stabilite de mii de alte filme de spionaj înaintea lui, în care Vaughn și coscenarista Jane Goldman crea un amestec alert, amuzant și mereu surprinzător care încalcă în mod constant toate regulile și ne propunea lucruri nemaivăzute până acum într-un film convențional, de la secvența palpitantă petrecută în biserică, până la scena în care zeci de capete explodează pe acordurile marșului „Pomp & Circumstance”, de Edward Elgar.

În al treilea rând, publicul din înteaga lume a savurat combinația de spionaj de școală veche și întorsături strălucitoare, noi și moderne. Kingsman: Serviciul Secret a obținut încasări de peste 400 de milioane de dolari la nivel mondial, și a deschis calea spre continuarea cu un sequel. Acest sequel este Kingsman: Cercul de Aur, în care Eggsy și Kingsmenii se întoc și fac echipă cu o organizație americană pentru a anihila o teroristă scelerată megalomaniacă, pe cale să stăpânească lumea. Și a reprezentat pentru Vaughn — un autor care a revigorat filmele cu gansteri, filmele cu supereroi și filmele fantastice   — provocarea carierei lui.

Cercul de Aur începe cu un șoc imens: un atac devastator este lansat împotriva organizației. „Îl pune pe Eggsy în situația în care trebuie să iasă la luptă”, explică Vaughn acest moment șocant și epocal. „Nu am simțit că trebuie să arunc în aer Kingsman, a fost doar lucrul cel mai firesc pe care puteam să-l fac”.

După atac, Eggsy i se alătură lui Merlin — care pare a fi singurul supraviețuitor — pentru a investiga circumstanțele din spatele celor întâmplate. ‘Protocolul Zilei de pe urmă’ îi duce pe cei doi în Kentucky, unde descoperă că Kingsman nu este singurul nume în spionajul internațional. Bun venit în organizația americană generos finanțată, Statesman.

Vaughn și Goldman i-au imaginat pe Statesmeni ca pe niște miliardari care au reușit prin forțe proprii și cărora afacerile cu whisky le-au adus o avere colosală și mijloacele necesare pentru a construi gadgeturi și arme incredibile, la o scară care îi depășește chiar și pe Kingsmeni. Dar, în timp ce Kingsman acționează sofisticat și cu discreție, Statesman întruchipează stilul filmelor americane. „Când eram copil îmi plăceau foarte mult filmele cu cowboy”, spune Vaughn. „Personajele mi se păreau grozave și am vrut să mă distrez puțin cu genul de filme tipic americane. Așa că, dacă am introdus o scenă cu umbrela în primul Kingsman, aici am vrut să realizez o secvență cu lasoul. Le-am dat biciuri, care sunt mișto de tot, și în loc de șase trăgători am pus 12”.

În timp ce Kingsman acționează — sau a acționat — din sediul amplasat într-o croitorie Savile Row, o fațadă discretă și elegantă, potrivită pentru o organizație discretă și elegantă, Sediul Statesman este foarte diferit, mult mai mare, altă mâncare de pește. E o distilerie de whisky în plin Kentucky — o altă provocare redutabilă pentru designerul de producție, Darren Gilford.

Deși Statesman este o organizație extinsă, agenții șef pe care îi întâlnesc Eggsy și Merlin sunt: Champagne (Jeff Bridges), Tequila (Channing Tatum), Ginger Ale (Halle Berry) și Whiskey (Pedro Pascal). „Toți agenții secreți de la Statesman arată ca starurile de la Hollywood”, râde Egerton. „E foarte ciudat”.

Exploreaza subiecte similare:

Kingsman: The Secret Service, Kingsman: The Golden Circle, Mark Strong, Taron Egerton, Jeff Bridges, Halle Berry, Channing Tatum, Pedro Pascal, Colin Firth, Matthew Vaughn

Alte știri din cinema

Nobody Wants This: mama-mpunge şi eu trag (ponoasele)

Poate dragostea învinge prejudecăţile, iată întrebarea la care vrea să răspundă serialul Netflix

Salem's Lot: înşfăcaţi-vă crucile şi ţăruşii

Iniţial destinată marelui ecran, ecranizarea dă tonul lunii sperieturilor pe Max

Daniel Day-Lewis se întoarce: actorul va juca rolul principal în Anemone

După o pauză de şapte ani, Day-Lewis revine într-o dramă de familie regizată de fiul său

Anul nou care n-a fost: emoţionant, frustrant, terifiant

O experienţă cinematografică recomandată atât celor care au trăit comunismul, cât şi celor care îl ştiu doar din cărţile de istorie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells