Scurtmetrajul Prin oraș circulă scurte povești de dragoste, premiat la Cannes

de Marina Florea în 16 Iul 2021
Filmul regizat de Carina-Gabriela Dașoveanu îi are în distribuție - printre alții - pe Ilinca Hărnuț și Andi Vasluianu

Scurtmetrajul Prin oraș circulă scurte povești de dragoste, în regia Carinei-Gabriela Dașoveanu, a luat premiul trei, la egalitate cu un film brazilian de școală, Cantareira (regizat de Rodrigo Ribeyro), la cea de-a 24-a ediție a Cinéfondation. 17 filme studențești s-au luptat anul acesta pentru trofeele Cinéfondation, acestea fiind alese din 1.835 scurtmetraje provenind din 490 școli de film din lumea întreagă, se notează pe site-ul oficial al evenimentului.

The Salamander Child, în regia lui Théo Degen, de la INSAS/Institut Supérieur des Arts, Belgia a luat premiul întâi, iar Cicada, în regia lui Daewoen Yoon, de la Korea National University of Arts, Coreea de Sud, a luat premiul doi.

Filmul „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, realizat în cadrul UNATC - Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București prezintă povestea unui cuplu, Lili, o taximetristă în vârstă de 36 de ani, și Dani, un pescar amator, care încearcă să își salveze căsnicia. Cursele sale pe taxi o fac pe Lili martora a mai multor povești de dragoste, complet diferite față de a ei. Carina-Gabriela Dașoveanu este actualmente studentă în anul I, la Masteratul de Regie, în cadrul Facultății de Film, iar „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste" reprezintă lucrarea ei de diplomă de licență, fiind al șaselea film al regizoarei.

Filmul îi are în distribuție pe Ilinca Hărnuț, Andi Vasluianu, Ion Arcudeanu, Cătălina Mihai, Andrei Ivan și Alina Florescu. Regizoarea a fost prezentă la Cannes împreună cu actrița principală și o parte din echipă: Ștefan Aghițoaie (director de imagine), Paul Sima (monteur și co-sound designer) și Tijana Marjanović (sound designer).

UNATC obține pentru al doilea an consecutiv o distincție la Cannes, după premiul al III-lea ex-aequo de la Cinéfondation de anul trecut, acordat regizoarei Lucia Chicoș pentru filmul Contraindicații, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Legendă imagine galerie: Théo Degen, Yoon Daewoen, Carina-Gabriela Dașoveanu și Rodrigo Ribeyro © Mathilde Gardel / FDC.

Exploreaza subiecte similare:

Carina-Gabriela Dașoveanu, Rodrigo Ribeyro, L'enfant salamandre, Théo Degen, Cicada, Daewoen Yoon, Lucia Chicoș, Contraindicații

Alte știri din cinema

O luăm de la capăt? Hollywood-ul dă înapoi din calea tulpinii delta

Premiere amânate şi îngrijorare în studiouri după creşterea numărului de noi cazuri covid

Grădina de vară din Eforie Sud vă așteaptă - a început festivalul Cinemascop

Un evenimentul care aduce împreună publicul de toate vârstele la proiecții de film și alte activități educative și culturale

Scarlett contra Disney: cine câştigă, cine pierde şi cu cine ţinem?

Actriţa Scarlett Johansson dă în judecată gigantul Disney pentru onorariul Black Widow

The Whaler Boy câștigă marele premiu la TIFF 2021

Otto Barbarul a fost laureat cu premiul Zilelor Filmului Românesc

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells