Recomandări Timp liber: concerte explozive, balet şi teatru

de Gloria Sauciuc în 21 Mar 2014
Rubrica „Timp liber” oferă informaţii despre cele mai interesante spectacole, petreceri, concerte, expoziţii din Bucureşti

Sfârşitul de săptămână vine, aşa cum v-am obişnuit, cu recomandări de petrecere a timpului liber. Fie că sunteţi iubitori ai teatrului, ai petrecerilor la final de săptămână sau ai concertelor, iată - mai jos - câte ceva pe gustul fiecăruia.

Concert CARGO în Club Live din București, pe 21 martie

Vineri, 21 martie, în cel mai mare club de muzică live din România - Club Live din București (str. Turturelelor, nr 11) - una dintre cele mai puternice nume ale rockului românesc, CARGO, se va desfăşura după ora 22. În deschidere va cânta formația The Dada.

Înființată la Timișoara în 1985, Cargo a revoluționat rockul românesc, încă de la primul album, „€œPovestiri din gara”. Succesul l-au cunoscut cu albumul din 1995, „Destin”, iar gloria absolută în 1998, de Sânziene, când au lansat „Ziua Vrajitoarelor” și o broșură intitulată „Jurnal de bord”, cu texele tuturor cântecelor și biografia oficială a trupei.

La începuturile anilor 2000, se lansează „Baga-ți mințile în cap” sub egida Media Pro Music, iar în 2007 au lansat un album „€œBest Of” intitulat „XXII”, ce conține 22 din piesele trupei. Cele mai recente single-uri ale trupei, „€œNu mă lăsa să-mi fie dor” și „€œA 5-a dimensiune”, s-au bucurat în 2013 de un succes enorm la public.

Cargo înseamnă Adi Barar la€“ chitară, Adrian Igrisan (baciu)- voce, Tavi Pilan- tobe, Ionuț Cârja la€“ clape și Florin Barbu la€“ bass. Accesul în locație se realizează începând cu ora 22:00. Biletele pentru concertul CARGO din Club Live pot fi găsite online pe www.iabilet.ro și pe ww.bestmusic.ro, la prețul unic de 50 de lei. Rezervarea locurilor la masă se face la unul dintre numerele de telefon 0731248468, 0741141079.

Sprint Media Group a deschis cel mai mare club de muzică LIVE din România, începând cu luna februarie, aducând un concept inovator și o experiență nouă tuturor bucureștenilor, alături de tehnologie de ultimă generație pentru a asigura un act artistic de calitate. Club LIVE (str. Turturelelor, nr 11) va fi gazdă perfectă pentru iubitorii de muzică live, care vor avea parte de cele mai tari concerte și petreceri.

Duminică, balet. Spectacolul de balet „La Sylphide” este programat pe 23 şi 30 martie 2014, ora 19:00

Corpuri zvelte şi aripi străvezii vor umple scena Operei Naţionale Bucureşti în ultima săptămână din luna martie. Noile silfide, Cristina Dijmaru şi Rin Okuno îşi vor face apariţia pentru prima oară în spectacolul lui Johan Kobborg, La Sylphide, unul dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, în 23, respectiv 30 martie, ora 19.00.

„Sunt unele balerine care interpretează rolul Silfidei ca şi cum ea ar fi inocentă, naivă şi iubitoare, alte fete o interpretează mai degrabă ca manipulatoare, ca o altă versiune a lui Madge, vrăjitoarea. Sunt atât de multe caracteristici diferite din care poţi alcătui aceste personaje, care să le facă interesante şi vii astăzi, deşi sunt atât de vechi… Spectatorii pot veni să vadă spectacolul de mai multe ori pentru că ştiu astfel că el va fi diferit de fiecare dată, chiar dacă din punct de vedere coregrafic nu se schimbă”.(Johan Kobborg, coregraf)

Deşi baletul se cheamă La Sylphide, pentru Johan Kobborg personajul principal este James, pentru că „totul este văzut din perspectiva lui James”. În acest rol va debuta cel mai nou membru al Companiei de Balet, polonezul Dawid Trzensimiech, fost balerin al Baletului Regal din Londra.

Luni, teatru

Luni, 24 martie, spectacolul Te iubesc! Te iubesc? de la Godot Cafe Teatru oferă, de la ora 20, o reţetă comică despre cum să fim fericiţi în cuplu şi cum să evităm blazarea în doi. Manuela Hărăbor (foto 2) este cap de afiş.  Alături de ea joacă şi Corina Moise (Roxanne, Fetele marinarului). Piesa ilustrează, cu siguranță, momente din viața de cuplu cotidiană, în care rutina vine la pachet cu certurile conjugale. Poate că acesta este elementul-cheie, care provoacă amuzament în rândul spectatorilor, întrucât este imposibil să nu vă regăsiţi în cel puțin o replică.

Smiley și IRIS cântă, săptămâna viitoare, la Hard Rock Café

Concertele vor avea loc pe 26, respectiv 27 martie, iar biletele se găsesc exclusiv pe www.iabilet.ro, dar și în ziua concertului la intrare.

Trupa IRIS este una dintre cele mai îndrăgite trupe de rock din România, cu o activitate muzicală de peste 35 de ani și 19 materiale discografice lansate. La Hard Rock Cafe veţi asculta inclusiv piesele de legendă „€œSomn Bizar”, „€œNoaptea”, „€œSă nu crezi nimic”, „€œUltimul mic dejun al lui Bon”, „Baby”, „Totul sau nimic” şi €œ„De vei pleca”, totul în cadrul unui concert eveniment pentru fanii de toate vârstele! Show-ul IRIS este oferit de BestMusic Live Concerts și prezentat de Seenow și Samsung Smart TV iar cei care nu pot fi prezenți în sală pot urmări live concertul transmis HD pe aplicația Seenow de pe Smart tv-urile Samsung.

Smiley şi trupa sa live promit încă un concert sold out la Hard Rock Café, unde veți putea ascultă hiturile care l-au făcut celebru: „Dream Girl”, „Criminal”, „Dincolo de cuvinte”, „Dead Man Walking”, „Preocupat cu gura ta”, „Cai verzi pe pereți”, „Am bani de dat" și multe altele. Biletele pentru concertul IRIS costă 40 de lei cu loc la masă, respectiv 50 de lei cu loc la masă în fața scenei, iar pentru concertul Smiley, 70 de lei cu loc la masă.

Tot săptămâna viitoare, byron și Cuibul cântă acustic în Colectiv pe 28 martie, iar VAMA încinge Centrul Istoric tot pe 28 martie în Re:public.

Alte știri din cinema

Robert Pattinson, un "consumabil" în SF-ul Mickey 17

După amânări repetate, filmul se lansează global la sfârşitul lunii ianuarie

Să moară Vincent: dragostea în vremea haosului dezlănţuit

Inventiv şi imprevizibil, filmul tratează european o premisă specifică cinema-ului de consum

O nouă ecranizare după Salem's Lot se lansează în octombrie. Iată trailerul!

Vampirii pun stăpânire pe un întreg oraş în noua adaptare după romanul lui Stephen King

Trailer final Venom 3: promisiunea unui sacrificiu

Iată trailerul subtitrat al finalului trilogiei cu Tom Hardy în rolul lui Venom

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 aprilie 2014 15:23
Pentru fiecare gust in parte... Eu as fi mers pe Cargo sau Iris.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells