Reacții entuziaste după primele vizionări ale filmului Mulan

de Gloria Sauciuc în 12 Mar 2020
Mulan va avea premiera pe 27 martie. În România cinematografele din Rețeaua RADEF România film vor fi închise până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade

La aproape 22 de ani distanță de lansarea animației cu elemente de musical Mulan, ce devenea un hit pentru Disney, iată că filmul live-action omonim a avut o vizionare pentru presă la Hollywood iar primele reacții nu au întârziat să apară pe rețelele de socializare.

Yifei Liu o joacă pe eroina titulară, Hua Mulan, o tânără care se deghizează în bărbat pentru a-l cruța pe tatăl ei de serviciul militar. Niki Caro regizează filmul, în care mai joacă fețe asiatice cunoscute, alături de actori mai puțin cunoscuți - de la Jet Li, Li Gong, la Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan, Tzi Ma, Rosalind Chao, Pei-pei Cheng, Nelson Lee și Chum Ehelepola.

Mulan va avea premiera pe 27 martie. În România cinematografele din Rețeaua RADEF România film vor fi închise până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade. Pe de altă parte, în conferința de presă de miercuri, 11 martie, susținută împreună cu secretarul de stat Nelu Tătaru, Raed Arafat a comunicat o serie de noi măsuri ce au intrat în vigoare în momentul anunțării lor - printre ele, o măsură ce îi afectează pe cinefili - „în spațiile închise (cum ar fi sălile de cinema, biserică, muzeele sau sălile de concert) pot intra MAXIMUM 100 de persoane”.

Iată ce scrie presa americană despre film:

Erik Davis, de la Fandango, scrie că „Mulan este captivant, vibrant, emoționant și diferit de versiunea animată. Este, cu siguranță, un film cu personalitate proprie, pe care l-am sorbit din priviri - un film Disney mult mai matur, cu scenografie și coregrafii de luptă uluitoare. Regizoarea Niki Caro și starul Liu Yifei sunt remarcabile”.

Pe de altă parte, Angie J. Han de la publicația Mashable, a scris că „Mulan e cel mai bun remake live-action al Disney de la Cinderella încoace. Nici măcar nu mi-au lipsit cântecele. Tratează noi aspecte ale unei povești pe care o cunoaștem deja, în timp ce livrează o acțiune excelentă, umor, totul spus cu suflet”.

Kirsten Acuna, de la publicația Insider, scrie că „Mulan e absolut fantastic. Suficient de diferit, cu scene de acțiune grozave, păstrează inima filmului original. Nici măcar nu contează că nu este muzical. Dacă sunteți fani ai animației, sunt suficiente referințe subtile la multe dintre cântece. Abia aștept să revăd filmul”.

Katie Wilson de la SyfyWire scrie că „Disney a fost capabil să aducă noi elemente la viață în acest remake, în același timp menținând nostalgia clasicului. Pur și simplu incredibil!”.

Kevin Polowy de la Yahoo Entertainment e, de asemenea, de părere că Mulan este cel mai bun reboot live action al Disney. „Cred că oferă și prima bătălie de proporții epice dintre filmele Disney. Este frumos, captivant, intens, mobilizator. Distribuția este excelentă iar regia lui Niki Caro pur și simplu îți taie respirația”.

Michael Lee, blogger de la Geeks Of Doom și Thats It LA, notează pe contul personal de Instagram că „Mulan onorează filmul din 1998 și balada de la care s-a făcut, modernizând scene iconice și teme precum puterea feminină, în același timp remarcându-se prin imagine și secvențe de luptă ce sunt reminescențe ale stilului Wuxia”.

Povestea

Mulan este povestea tinerei cu nume de magnolie, oferind publicului o lecţie memorabilă de onoare şi curaj, împletită cu suspans. În vremuri de răstrişte, când hunii invadează China, împăratul porunceşte ca fiecare familie să-şi trimită un reprezentant la luptă. Deşi este bolnav şi slăbit de atâtea războaie, tatăl lui Mulan şi capul unei familii respectabile e hotărât să-şi apere patria chiar cu preţul vieţii. Degeaba se împotriveşte Mulan; hotărârea e luată. Trăind într-o societate conservatoare, fetei nu i-ar rămâne decât să se roage şi să astepte întoarcerea tatălui său.

Dar Mulan, ştiind că tatăl său n-ar supravieţui unei noi încercări pe câmpul de luptă, îi îmbracă armura şi, deghizată în războinic, îi ia locul în oastea imperială, gata să lupte pentru ţară şi pentru onoarea familiei sale. Hotărârea fetei e de neclintit. Pericolele n-o ocolesc pe Mulan, dar tânăra câştigă respectul camarazilor săi de arme şi admiraţia chipeşului căpitan Shang. Nu-i cunoaşte nimeni taina… Până când, într-o înfruntare directă cu hunii, e rănită şi adevărata-i identitate e dată în vileag.

Deşi travestiul o poate costa viaţa şi luptătorii bărbaţi n-o iau în seamă, fata stăruieşte să-şi ducă misiunea la capăt. Dacă va reuşi sau nu vom vedea în Mulan, o escapadă captivantă într-una din cele mai frumoase legende ale folclorului chinezesc.

Exploreaza subiecte similare:

Mulan, Jet Li, Li Gong, Yifei Liu, Niki Caro, Tzi Ma, Yoson An, Ron Yuan, Pei-pei Cheng, Nelson Lee, Chum Ehelepola, Donnie Yen, Utkarsh Ambudkar, Jason Scott Lee, Rosalind Chao

Alte știri din cinema

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells