Quantico, hiper alert

de Ştefan Dobroiu în 29 Sep 2015
Diva Bollywood-ului, Priyanka Chopra, este sarea şi piperul serialului ABC

Un atentat ce distruge gara Grand Central din New York şi un grup de tineri recruţi FBI, al căror trecut este bântuit de secrete. Aceasta este premisa lui Quantico, serial al cărui episod pilot a fost difuzat duminică pe postul american ABC. Dintre serialele lansate până acum în acest sezon, Quantico este cel mai promiţător: se poate lăuda cu personaje ataşante şi un mister cu miză gigantică pentru siguranţa Statelor Unite.

Iată un material despre întreaga ofertă a toamnei în ceea ce priveşte serialele americane.

Din punctul de vedere al scenariului, Quantico merge pe metoda unui alt hit ABC, How to Get Away with Murder, făcând slalom între prezent şi trecut. În prezent New York-ul este în fierbere din cauza celui mai distrugător atentat terorist de la 11 septembrie încoace, care face una cu pământul imensa gară Grand Central. Între dărâmături este găsită Alex Parrish (Priyanka Chopra), agentă FBI. Imediat, mergem nouă luni în trecut, când Alex începe cursurile la Quantico, academia FBI. Într-un episod pilot doldora de răsturnări de situaţie şi dezvăluri, descoperim imediat că mulţi dintre noii colegi ai lui Alex ascund secrete întunecate. Imediat se naşte întrebarea: cât de mare este legătura dintre recruţii FBI şi atentat?

Citeşte despre alte seriale noi: aici despre Limitless, aici despre Minority Report, aici despre Blindspot şi aici despre The Bastard Executioner.

Quantico se poate lăuda cu unul dintre cele mai intense şi bine conduse episoade pilot văzute în ultima vreme la TV. Prima oră a serialului reuşeşte să ridice un colţ al vălului aruncat peste o lume în care dezastrul poate lovi în orice clipă . Poate că slalomul între prezent şi trecut este o idee mai greu de urmărit decât ai fi vrut, dar te asigurăm că Joshua Safran, creatorul serialului, nu face confuzia între complex şi haotic.

Quantico aduce pe ecran câteva nume tot mai prezente în serialele americane. După ce a jucat un rol principal în Believe, Jake McLaughlin este Ryan Booth, un coleg al lui Alex care ar putea deveni principalul personaj masculin în următoarele episoade. Johanna Braddy din UnReal (detalii această soap opera "with a twist" aici) este Shelby, care poate părea veriga slabă a grupului, până când afli că posedă atât o aptitudine extraordinară, cât şi motivaţia pentru a deveni cea mai bună din anul ei. După rolul principal din Sense8 (citeşte aici despre curajosul serial al fraţilor Wachowski) Brian J. Smith este Eric, protagonistul unuia dintre cele mai şocante momente ale episodului pilot.

Quantico atrage atenţia şi cu o evidentă schimbare de perspectivă între personajele masculine şi feminine. Cei de la Forbes scriu că serialul ABC ar putea fi "unul dintre cele mai feministe seriale ale toamnei", cu multe personaje feminine mai stâpâne pe ele însele şi pe situaţie decât partenerii lor de pe ecran.

Nu încape îndoială că Priyanka Chopra, fostă Miss World în 2000 şi unul din cele mai populare nume de la Bollywood, este atuul cel mai mare al serialului. Poate că cinema-ul bollywoodian este hulit pentru obsesia sa pentru muzică, dans şi "sirop", dar lucrurile s-au schimbat mult în ultimele decenii, iar Chopra este poate primul nume care îţi vine în minte când vrei să lauzi versalitatea recentă a filmului indian: a fost asasină în neo noir-ul 7 Khoon Maaf, o tânără autistă în comedia romantică Barfi!, campioană la box în filmul biografic Mary Qom şi topmodel cu probleme în drama feministă Fashion. Fii sigur că are tot ce-i trebuie pentru a interpreta ofertantul rol din Quantico.

Exploreaza subiecte similare:

Priyanka Chopra, Quantico, Limitless, Minority Report, The Bastard Executioner, Blindspot, Believe, Sense8, Jake McLaughlin, Johanna Braddy, Brian J. Smith, 7 Khoon Maaf, Fashion

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 29 septembrie 2015 15:08
"Quantico se poate lăuda cu unul dintre cele mai intense şi bine conduse episoade pilot văzute în ultima vreme la cinema." ?!
Probabil ati vrut sa spuneti "la TV".

StefanDo pe 29 septembrie 2015 16:00
corectat, merci
turcananda pe 30 septembrie 2015 19:17
M-a plictisit teribil.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells