Paul Ipate, despre experiența în prima producție românească History Channel, serialul „Misterul aurului dacic”

de Cinemagia în 28 Oct 2022
„Pe teritoriul României sunt sute de așezări dacice, încă nedescoperite și nu s-a făcut încă nici o săpătură”

HISTORY Channel anunță lansarea primei sale producții românești, Misterul Aurului Dacic, un show hibrid docu-reality cu peisaje fermecătoare, reconstituiri istorice și povești pline de magie. În rolurile principale ale acestei aventuri se află cunoscutul actor Paul Ipate și exploratoarea Simina Cernat. Premiera primului episod va avea loc pe 31 octombrie, de la ora 21:00.

Pornind de la Roma antică și sfârșind până în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa. Telespectatorii îi vor vedea pe Paul și Simina în grote, râuri, păduri adânci și mine abandonate, dar și la înălțime, ghidați de tehnologia cu infraroșu.

În interviul pentru cinemagia.ro, Paul Ipate a declarat:

Cinemagia: Cine te-a convins să iei parte la acest proiect?
Paul Ipate
: Nu a trebuit să mă convingă nimeni. Am zis "da" foarte repede pentru că este un proiect fabulos. În primul rând este vorba despre History Channel care e un mastodont, apoi subiectul este unul apetisant. Cred că oricine și-ar fi dorit sa fie in locul meu, să lucreze la un asemenea proiect.

C.: Care a fost cea mai dificilă parte a acestui proiect?
Paul Ipate: Cred că cea mai dificilă parte a fost oboseala. Eu nu sunt un om al muntelui, iar efortul a fost uriaș. A compensat faptul că locurile pe care le-am vazut au fost fabuloase.

C.: Care a fost locația de filmare preferată?
Paul Ipate: E greu să fac un clasament pentru că am văzut foarte multe locuri. O sa zic galeriile romane, pentru că am primit permisiunea să intram în niște galerii care nu sunt accesibile publicului, dar, cea mai frumoasă locație, de departe, rămâne Sarmisegetuza.

C.: Cat de diferita a fost această experiență față de alte producții la care ai lucrat?
Paul Ipate: Este unică! Nu pot compara cu filmul, pentru că acolo este un alt tip de proces de creație. Aici, în fiecare zi aflam lucruri noi, se intampla ceva nou, vedeam locuri noi.

C.: În calitate de pasionat de istorie, care a fost cea mai interesanta informație pe care ai aflat-o filmând pentru acest proiect?
Paul Ipate: Faptul că în urma scanarii LIDAR, pe teritoriul României sunt sute de așezări dacice, încă nedescoperite și nu s-a făcut încă nici o săpătură.

C.: Ce ai vrea sa rețină publicul la finalul seriei? Care este lecția pe care ai vrea să și-o amintească?
Paul Ipate: Aș vrea să inteleagă faptul că acest popor despre care se știu atât de puține lucruri, era unul extrem de evoluat din toate punctele de vedere. Dar mai ales că aveau o conexiune aparte cu natura, implicit cu divinitatea.

„Misterul Aurului Dacic” este un show hibrid docu-reality cu peisaje fermecătoare, reconstituiri istorice și povești pline de magie. În rolurile principale ale acestei aventuri se află cunoscutul actor Paul Ipate și exploratoarea Simina Cernat. Premiera primului episod va avea loc pe 31 octombrie, de la ora 21:00, la HISTORY Channel.

Exploreaza subiecte similare:

Paul Ipate, Misterul Aurului Dacic, Simina Cernat

Alte știri din cinema

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells