News of the World se alătură cursei pentru Oscar într-o poziție de concurent important

de Marina Florea în 29 Nov 2020
News of the World are multe puncte tari care vor atrage cu siguranță voturile Academiei

Dacă există cineva care poate salva o fetiță orfană de lumea mare și rea, acela este Tom Hanks. Într-unul din cele mai complexe roluri din carieră, actorul cu două Oscaruri joacă rolul căpitanului Jefferson Kyle Kidd în News of the World, cu premiera americană pregătită pentru Crăciun de Universal Studio, iar în România cu data de lansare programată pentru 22 ianuarie 2021.

Filmul, semnat de un regizorul nominalizat la Oscar (United 93) și de către arhitectul seriei Bourne Paul Greengrass, va fi una dintre cele mai interesante producții în cursa pentru Oscar.

Materialul original este un roman din 2016 semnat de către Paulette Jiles, nominalizat pentru premiul National Book Award.

News of the World are multe puncte tari care vor atrage cu siguranță voturile Academiei, scrie GoldDerby.com. În primul rând, este un film cu doi eroi. De la The Miracle Worker până la Midnight Cowboy, premiul Oscar recompensează filmele care descriu două personaje, de obicei unele care nu se potrivesc, dar își schimbă viața unul altuia în mod semnificativ până la finalul filmului.

News of the World îi duce pe spectatori într-o călătorie lungă de aproape 600 de kilometri, în care eroul, văduv și veteran al Războiului de secesiune, încearcă să o salveze pe Johanna Leonberger (Helena Zengel, pe care o știm din filmul System Crasher), o fetiță albă de 10 ani răpită de indienii Kiowa și crescută într-o familie de indieni; familia ei adevărată e de imigranți din Germania care au o fermă. Kidd trebuie să câștige încrederea fetiței, să o învețe limba engleză și să o apere de pericolele din jur, dar și de ea însăși. Kidd trebuie să își depășească condiția, dar este personajul potrivit să o facă.

În al doilea rând, News of the World dă de gândit, explorând o temă sensibilă a alienării culturale, într-un mod ieșit din comun. Oare Johannei îi este mai bine printre indieni decât printre oamenii albi? Așa cum reiese din film, răspunsul nu este ușor de găsit. În al treilea rând, News este un western, cel mai american dintre toate genurile de film, mai notează publicația mai sus citată. Westernurle precum Dansând cu lupii și Necruțătorul și-au croit drum către Oscarul pentru Cel mai bun film în 1992, respectiv 1993.

Pe măsură ce Kidd și Johanna devin prieteni, pe neașteptate, într-o lume dură, membrii Academiei de Film s-ar putea să se îndrăgostească de ei.

Gold Derby plasează acum filmul News of the World pe locul nouă, cu șanse de 20 la 1 să câștige o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film. Tom Hanks, care a fost nominalizat în 2019 la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru rolul lui Fred Rogers în Welcome to the Neighborhood, se pregătește de cea de-a șaptea nominalizare, cea de-a șasea ca Cel mai bun actor, iar Gold Derby îi dă șanse de 28 la 1 într-o categorie din care mai fac parte câștigătorii anteriori, Anthony Hopkins (The Father) și Gary Oldman (Mank).

Greengrass, care a fost regizorul lui Hanks în Captain Phillips, stă puțin mai bine. Este pe locul șase, cu șanse de 22 la 1. Filmul este plasat printre competitorii la „Cel mai bun scenariu adaptat”, cu șanse de 13 la 1 și cu șanse la locul 5.

Un răspuns favorabil la box office și o primire bună din partea criticii vor crește șansele acestei producții la Oscar 2021.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2021, Tom Hanks, Paul Greengrass, The Miracle Worker, Midnight Cowboy, News of the World, Helena Zengel, Systemsprenger

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells