Netflix: şase seriale dramatice de văzut în carantină

de Ştefan Dobroiu în 26 Mar 2020
În toate cele şase propuneri, familia, grupul şi solidaritatea au o importanţă majoră

Ne-am ascuns în case, apartamente şi garsoniere de teama epidemiei şi avem toate şansele să căutăm online mijloace de petrecere a timpului liber. Iată că îţi oferim mai jos şase recomandări de seriale care au în centrul poveştii tema familiei, a grupului sau a solidarităţii de grup în faţa unui obstacol. Titlurile propuse sunt din mai multe genuri şi suntem siguri că poţi găsi în listă un serial exact pe gustul tău. Şi nu, lista nu conţine omniprezentul Stranger Things...

Zilele trecute am postat şi opt propuneri de seriale de comedie care să te ajute să stai acasă. Printre ele se află şi titluri precum One Day at a Time sau Family Reunion, care se sincronizează şi ele foarte bine temei acestui articol.

Ozark
În spiritul lui Breaking Bad, acest serial ni-l arată pe Jason Bateman în rolul lui Marty Byrde, un expert contabil care ajunge, în urma unui concurs de împrejurări (de evoluţia cărora îi depinde viaţa) să spele bani pentru un cartel mexican. Poate că Ozark este prea dur pentru a fi vizionat alături de întreaga familie, dar familia este o temă recurentă, mai ales că Marty ajunge la acte extreme pentru a se asigura că nimeni nu se va atinge de soţie (Laura Linney) şi cei doi copii. Al treilea sezon de zece episoade se lansează pe Netflix chiar mâine.

Lost in Space
Schimbăm complet genul cu această adaptare a aventurile celebrei familii de exploratori Robinson la genul SF. În centrul atenţiei sunt membrii unei familii alese de către o iniţiativă de colonizare a universului să pornească spre sistemul solar Alfa Centauri. Obstacole aparent insurmontabile le vor ieşi în faţă, iar principalul punct de atracţie al serialului este întâlnirea providenţială dintre Will Robinson, mezinul familiei, şi un robot extraterestru.  

Dark
Dacă ar fi să facem un clasament al celor mai intense sesiuni de binging din ultimii ani, cu siguranţă Dark, primul serial Netflix realizat în Germania şi lansat în decembrie 2017, ar fi în top. Etichetat drept un Stranger Things pentru publicul matur, Dark combină evenimente din 2019, 1986 şi 1953, pe măsură ce membrii a patru familii dintr-un orăşel german, fiecare afectată de o traumă, descoperă că în apropierea oraşului se află o gaură de vierme ce le permite, accidental sau voluntar, să călătorească în alte perioade de timp. Şi vânzoleala încolo şi încoace între ani diferiţi are şi o miză gigantică: împiedicarea apocalipsei.

Outlander
În avalanşa de seriale de epocă, Outlander ocupă un loc aparte şi nu doar pentru că este o neaşteptată combinaţie de genuri, trecând de la poveste de dragoste la thriller politic şi de la aventură la fantasy. În centrul atenţiei se află unul din cele mai reuşite - cel puţin în opinia noastră - cupluri văzute vreodată într-un serial, Claire (Caitriona Balfe), o infirmieră din Anglia anului 1946, şi Jamie (Sam Heughan), un nobil scoţian din 1743, a căror improbabilă întâlnire în trecut deschide drumul unei tumultuoase poveşti de dragoste. Tema familiei devine tot mai importantă pe parcursul sezoanelor, Outlander ajungând acum la al cincilea, lansat în februarie.

When They See Us
Da, When They See Us este la un cu totul alt nivel de relevanţă în comparaţie cu celelalte recomandări din această listă. Miniseria regizată de Ava DuVerney, poate cea mai importantă voce feminină a comunităţii cineaştilor de culoare de la Hollywood, ne arată ce s-a întâmplat în aprilie 1989 după ce o femeie caucaziană care alerga în Central Park din Manhattan a fost agresată cu bestialitate. Povestea se concentrează pe experienţele extreme ale celor cinci adolescenţi de culoare acuzaţi arbitrar de faptă. Una dintre cele mai sfâşietoare scene ale miniseriei ni-l arată pe tatăl unuia dintre acuzaţi sfătuindu-şi copilul să mintă şi să recunoască o faptă pe care nu a comis-o pentru că altfel justiţia americană pur şi simplu îl va răstigni din cauza culorii pielii sale. O cronică detaliată aici.

Sense8
În miezul poveştii nu se află aici familia, ci grupul şi solidaritatea de grup. Serialul imaginat de surorile Wachowski ne arată experienţele extreme a opt oameni de pe mai multe continente uniţi printr-o misterioasă conexiune psihică ce le permite să-şi trăiască unul altuia senzaţiile, dar şi să-şi ocupe reciproc corpurile (folosindu-şi astfel abilităţile personale) atunci când se află în pericol. Şi pericolul are forma unei misterioase şi tenace organizaţii hotărâte să-i prindă pe eroi. Sense8 este unul dintre cele curajoase şi ambiţioase proiecte de serial din ultimul deceniu, cu filmări în Marea Britanie, Kenya, Coreea de Sud, India, Germania, Mexic şi Statele Unite şi cu unul dintre cele mai incluzive mesaje venite vreodată de la Hollywood.

Exploreaza subiecte similare:

Sense8, Lost in Space, Ozark , Outlander, Dark , When They See Us, Jason Bateman, Laura Linney, Caitriona Balfe, Sam Heughan, Ava DuVernay, Stranger Things, One Day at a Time, Family Reunion

Alte știri din cinema

Nobody Wants This: mama-mpunge şi eu trag (ponoasele)

Poate dragostea învinge prejudecăţile, iată întrebarea la care vrea să răspundă serialul Netflix

Salem's Lot: înşfăcaţi-vă crucile şi ţăruşii

Iniţial destinată marelui ecran, ecranizarea dă tonul lunii sperieturilor pe Max

Daniel Day-Lewis se întoarce: actorul va juca rolul principal în Anemone

După o pauză de şapte ani, Day-Lewis revine într-o dramă de familie regizată de fiul său

Anul nou care n-a fost: emoţionant, frustrant, terifiant

O experienţă cinematografică recomandată atât celor care au trăit comunismul, cât şi celor care îl ştiu doar din cărţile de istorie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells