Netflix îl concediază pe Kevin Spacey. Continuarea serialului House of Cards, incertă

de Gloria Sauciuc în 5 Nov 2017
Spacey a jucat rolul unui politician lipsit de scrupule, care reuşeşte să ajungă până la preşedinţia Statelor Unite

Vineri noapte, canalul Netflix declara despre Kevin Spacey că nu va mai face parte din echipa serialului House of Cards şi că taie orice legături cu actorul, după o serie de acuzaţii cu privire la scandaluri de natură sexuală.

„Netflix nu va mai fi implicat în nicio colaborare cu Kevin Spacey", a declarat compania. De asemenea, Netflix susţine că va colabora cu firma de producţie MRC pentru a reevalua dacă va continua sau nu producţia serialului, renunţând la serviciile celebrului actor. Producţia serialului a fost deja oprită marţi.

Spacey a fost nominalizat la premiile Emmy, în categoria „Cel mai bun actor în rol dramatic” pentru fiecare dintre cele cinci sezoane ale serialului, dar totuşi nu a câştigat niciodată. Spacey a jucat rolul unui politician lipsit de scrupule, care reuşeşte să ajungă până la preşedinţia Statelor Unite. Robin Wright joacă şi ea un rol central în serial, şi probabil va avea un rol tot mai important. 

Netflix susţine, de asemenea, că va opri premiera filmului Gore, în care Spacey joacă rolul scriitorului Gore Vidal, semnând şi producţia.

CNN menţionează că opt persoane de pe platourile House of Cards susţin că Spacey a făcut platoul un loc „toxic” şi că un fost coleg susţine că ar fi primit avansuri din partea lui Spacey. Actorul, care deocamdată nu a fost arestat sau pus sub acuzaţie, nu a răspuns acuzelor. Un purtător de cuvânt a declarat totuşi că acesta „ia în considerare varianta de a participa la evaluări şi tratamente".

Actorul, câştigător de Oscar, a fost arătat cu degetul în scandalul sexual de la Hollywood după ce actorul Anthony Rapp l-a acuzat de avansuri sexuale în 1986, pe când acesta din urmă avea 14 ani. Spacey nu a confirmat episodul, însă şi-a cerut scuze dacă asemenea „comportament iresponsabil” a avut loc.

Povestea a dat naştere şi altor acuzaţii similare, fiind zvonuri conform cărora actorul este anchetat.

Şi Hamilton Fish, editor la The New Republic, a demisionat în contextul unor acuzaţii similare de hărţuire sexuală. Fish a reacţionat însă: „Înţeleg că unii dintre colegi, spre supărarea mea, s-au plâns de prezenţa mea la The New Republic", scria ziaristul către patronul ziarului, Win McCormack într-o scrisoare deschisă. „Femeile au griji justificate privind felul în care sunt tratate la muncă. Mulţi bărbaţi încă nu au învăţat lecţia încă. Nici eu nu am învăţat, şi sper ca acest moment să încurajeze o schimbare”. În plus, editorul îşi accepta concedierea.

Fish şi Spacey sunt doar două nume dintr-un val de celebrităţi care au de suferit din cauza comportamentului lor, în contextul scandalului declanşat de acuzaţiile la adresa lui Harvey Weinstein. Alţii sunt Mark Halperin, fost analist NBC, Leon Wieseltier, fost editor New Republic, Michael Oreskes, fost editor şef NPR, notează agenția  Associated Press.

Exploreaza subiecte similare:

Kevin Spacey, House of Cards, Anthony Rapp, Robin Wright

Alte știri din cinema

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Discovery aduce un documentar unic: Bear Grylls și Președintele Zelenski: Zona de război

Pe 26 martie, de la ora 22:00, doar la Discovery Channel

Jack Farthing într-un interviu exclusiv despre Rain Dogs, care a debutat recent pe HBO Max

Serialul este fix despre acei oameni care nu sunt stereotipuri, oameni care nu pot fi incluși într-o categorie

Se lucrează la un serial Gattaca. Este în faza de dezvoltare la Showtime

Serialul va fi semnat de cei care au creat hit-ul Homeland

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 5 noiembrie 2017 11:14
Incredibil pentru ca a facut niste avansuri in '86 acum este concediat, deja s-a ajuns prea departe. Tampitii de neo-liberali considera acum orice replica de agatat ca fiind hartuire sexuala.
Neo-liberalii conduc din pacate si Europa, ei sunt cei care au deschis portile Europei pentru imigrantii africani si arabi care au sosit sa comita crime, jafuri si violuri.

cavallioty pe 5 noiembrie 2017 17:31
acum se trezeste toata lumea ca a fost hartuita,brusc toti au fost hartuiti,s-a ajuns in aceeasi situatie in care daca faceai o gluma cineva o gasea ofensatoare.Cand au obtinut ceva in urma acelor avansuri a fost bine si nu mai erau hartuiti dar acum ca si-au facut un nume isi permit sa iasa la inaintare ca si ipocrita de Rose McGowen,in locul lui Harvey Weinsten le dadeam in judecata pentru ca au incalcat contractul incheiat in care au primit bani ca sa renunte la acuzatii,ori iei banii si pleci ori mergi inainte cu acuzatiile

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells