Minions, primele reacţii

de Ştefan Dobroiu în 23 Iun 2015
Animaţia cu mult-iubitele creaturi galbene se lansează pe 10 iulie

Mai sunt nici 20 de zile până când se lansează pe ecrane Minions/Minionii, film inspirat de franciza Despicable Me/Sunt un mic ticălos şi de principala ei sursă de umor: năzdrăvanii, împiedicaţii, certăreţii, imprevizibilii minioni. Filmul a avut deja primele proiecţie în SUA, iar cronicile sunt în mare parte pozitive. Iată mai jos ce spun criticii americani despre aventura din anii '60 a minionilor, când, înainte de a-l întâlni pe Gru, caută un villain ai cărui aghiotanţi de nădejde să fie.

Atunci când s-a anunţat proiectul ne-am întrebat cum vor putea scenariştii să le ofere minionilor o poveste în toată puterea cuvântului având în vedere dialogul extrem de limitat al acestora. Se pare că, pe de o parte, această limitare este unul din punctele de atracţie ale lui Minions, care-şi aruncă eroii într-un şir fără sfârşit de gaguri, dar şi un motiv pentru a ţine povestea la un nivel copilăresc şi simplist.

Cei de la Variety scriu că filmul "este la fel de amuzant precum te aşteptai". Cronicarul Variety îşi încheie comentariul astfel: "Dacă analizezi rezultatul - şi nu doar te aşezi comod în scaunul de cinema şi te bucuri de film, aşa cum mulţi oameni din întreaga lume vor face - îţi dai imediat seama ce provocare nebunească trebuie să fi fost acest film. Nu doar că personajele sunt incapabile să se exprime în engleză (deşi Wall-E a demonstrat că această restricţie poate avea potenţial), dar personalităţile lor sunt perfecte pentru a fi exploatate, ceea ce înseamnă că au fost milioane de idei cu minionii pe care Lynch (n.r. - scenaristul Brian Lynch) şi echipa pur şi simplu nu au reşit să le includă într-un singur film. Sunt speranţe că cele mai bune dintre ele îşi vor face loc în Despicable Me 3, aşteptat în vara lui 2016".

Cei de la Screen International scriu că filmul este "fuziune dezlănţuită şi plină de spirit, chiar dacă simplistă, a umorului pentru adulţi cu sensibilitatea unui copilaş anarhic", iar Flicks avertizează că Minions ar putea fi mai pe gustul copiilor decât cele două filme Despicable Me.

Singura cronică negativă publicată în acest moment vine de la The Hollywood Reporter: cronicarul Boyd van Hoeij este de părere că "minionii - ca nişte adevăraţi aghiotanţi ce sunt - nu învaţă şi nu evoluează, lăsându-se prinşi în variaţii ale aceluiaşi scenariu".

Iată sinopsisul complet al filmului: "Simpaticii aghiotanţi ai lui Gru, transformaţi în favoriţii copiilor de cele două filme Despicable Me, au parte de o animaţie dedicată lor! Aflăm că minionii au existat încă de la începutul timpurilor, visând mereu să fie în slujba celor mai mari ticăloşi ai istoriei. Doar că mulţi stăpâni şi-au aflat sfârşitul din cauza năzbâtiilor minionilor, iar aceştia rămân singuri şi neconsolaţi... Totul pare a se rezolva când minionul Kevin dă peste Scarlet Overkill (Sandra Bullock), a cărei ambiţie e nemăsurată: vrea să conducă peste întreaga lume şi să devină prima super-ticăloasă din istorie..."

Exploreaza subiecte similare:

Minions

Alte știri din cinema

Armată de drone pentru promovarea action-ului Without Remorse

Filmul cu Michael B. Jordan a avut parte de o promovare inedită din partea Amazon

David Cronenberg regizează Crimes of the Future, cu Viggo Mortensen, Léa Seydoux și Kristen Stewart

Crimes of the Future „plonjează într-un viitor nu foarte îndepărtat, acolo unde omenirea învață să se adapteze unui mediu artificial”

Jason Statham, despre Hobbs & Shaw 2 și dacă se va întoarce la seria Fast & Furious

În timp ce Statham nu va mai apărea în noul Fast & Furious 9, actorul a continuat să își discute viitorul în principala serie de filme

Iată cine a fost ales să îl joace pe Green Lantern în viitorul serial HBO Max

Este cunoscut pentru American Horror Story

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 23 iunie 2015 10:44
Mda, adevarul este ca daca nu minionii nu invata nimic si nu evoleaza, cat timp ii poti folosi fara sa te plictisesti de ei???

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells