Million Dollar Bond

2 Sep 2005
Million Dollar Bond
Scenaristul Paul Haggis (Million Dollar Baby / O fata de milioane) a primit recent sarcina de a rescrie scenariul la Casino Royale, mult-asteptatul comeback al agentului 007. Prima varianta a scenariului a fost scrisa de Neal Purvis si Robert Wade, care au lucrat si la The World Is Not Enough si Die Another Day.
Scenariul se bazeaza pe romanul omonim din 1953 al lui Ian Fleming, care este primul si cel mai violent dintre romanele din seria cu James Bond. Il prezinta nu numai pe Bond, dar si organizatia rau-intentionata SMERSH, precum si pe antagonistul-model Le Chiffre.
Romanul a fost adaptat prima data in 1967 sub forma unei parodii a filmelor cu spioni cu Peter Sellers, David Niven, Orson Welles si George Raft, chiar daca aceasta comedie nu este considerata ca facand parte din seria Bond.
Haggis a mai adaptat recent si cartea Flags of Our Fathers, despre al doilea Razboi Mondial, a lui James Bradley, pentru acelasi Clint Eastwood cu care a lucrat la Million Dollar Baby, care a inceput deja filmarile in Islanda. Paul Haggis va regiza Honeymoon With Harry, produs de New Line Cinema, o alta adaptare pe care a scris-o dupa un roman de Bart Baker, dupa care va scrie si produce pentru Warner Bros. filmul Death an Dishonour, despre un ofiter care isi cauta fiul disparut in Bagdad.
In imagine, coperta romanului aparut in Romania la editura RAO.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells