La mulţi ani, Ron Howard!

de Ştefan Dobroiu în 1 Mar 2012
La mulţi ani, Ron Howard!

În ultimii ani ne-a cam dezamăgit cu ecranizările după Dan Brown şi ciudatul Cum s-o dai să fie bine?, dar şi-a plătit greşeala cu Frost/Nixon, care nouă ni s-a părut unul dintre cele mai bune filme ale deceniului trecut! La 58 de ani împliniţi chiar azi, Ron Howard are planuri mari pentru noua perioadă din viaţa lui, având în pregătire nu mai puţin de 20 de proiecte, ca regizor sau producător. Poţi afla lucruri interesante despre ele mai jos, iar în comentarii ne poţi spune care ţi se pare cel mai bun film din cariera lui Howard, cunoscut pentru O minte sclipitoare, Apollo 13, Cocoon, Cinderella Man sau Far And Away, filmul cu Tom Cruise şi Nicole Kidman, lansat exact acum 20 de ani.

În acest moment Ron Howard filmează la Rush, un biopic inspirat de cariera pilotului de Formula 1 Niki Lauda. Interpretat de unul dintre cei mai cunoscuţi actori germani, Daniel Brühl, Lauda a avut parte în 1976 de un periculos accident în care şi-ar fi putut pierde viaţa, dar la doar câteva săptămâni după acesta a revenit pe pistă pentru a-l înfrunta pe marele său oponent, James Hunt (Chris Hemsworth). În film mai apar Olivia Wilde şi actriţa de origine română Alexandra Maria Lara.

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte ale lui Howard ar fi The Dark Tower, care la un moment dat părea că primise undă verde, în ciuda unui buget uriaş. Retras din producţie, proiectul suferă acum modificări pentru a i se reduce bugetul. În rolul lui Roland Deschain, un pistolar dintr-o realitate paralelă care trebuie neapărat să ajungă la un turn întunecat pentru ca întreaga lume din jurul său să nu piară, a fost ales Javier Bardem. În acest moment nu se ştie când ar putea fi produsă ecranizarea după Stephen King şi chiar umblă zvonuri că proiectul şi-ar putea găsi loc pe HBO, în forma unui serial, tot cu Ron Howard ca producător...

Pentru 2014 Howard ar putea să regizeze Spy vs. Spy, o comedie de acţiune despre doi agenţi secreţi rivali, pregătiţi să se folosească de orice mijloace pentru a-şi dejuca reciproc maşinaţiunile. Noi ne aşteptăm la multe efecte speciale şi la doi actori de categorie A în rolurile principale. Regizorul ar putea schimba genul în 364, o dramedie despre un bărbat obişnuit care-şi pierde 364 de zile dintr-un an visând la unica zi din anul respectiv când ar putea avea superputeri.

Regizorul mai are în program, ca producător, un remake după filmul lui Lars von Trier The Boss of It All, care a ajuns în anii trecuţi şi pe marile noastre ecrane. Subiectul se învârte în jurul managerului unei mici companii, care, după ce a inventat un preşedinte-fantomă pentru ca angajaţii să nu-i poarte pică pentru deciziile nepopulare, trebuie să-l scoată pe preşedinte din apă seacă atunci când intenţionează să vândă compania, iar posibilii noi proprietari nu vor să trateze decât cu... the boss of it all.

Compania de producţie a lui Ron Howard a achiziţionat şi drepturile de ecranizare ale lui The Parsifal Mosaic, romanul lui Robert Ludlum (scriitorul din spatele lui Jason Bourne) despre un agent secret care intră într-un hăţiş de intrigi şi şantaje când i se pare că o vede pe fosta sa iubită şi parteneră, despre care ştia că a fost executată fiind bănuită că este vândută KGB-ului.

Cu atâtea proiecte interesante în pregătire, este greu de prevăzut în ce direcţie se va îndrepta Ron Howard... 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 1 martie 2012 10:16
Nu mi se par chiar asa de interesante proiectele lui..... majoritatea sunt chestii simple, comedii, filme de actiune...... doar The Dark Tower iese in evidenta, si asta e posibil sa nu se mai faca
viorellll pe 1 martie 2012 10:22
Cinderella Man este fara dar si poate cel mai bun film al lui....
xerses pe 1 martie 2012 16:54
La multi ani si la cat mai mule reusite si pe viitor....
alex_il_fenomeno pe 6 martie 2012 19:38
sa mai realizeze zeci de filme bune !!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells