La mulţi ani, Brad Pitt!

de Ştefan Dobroiu în 19 Dec 2012
La mulţi ani, Brad Pitt!

Ieri Brad Pitt a împlinit 49 de ani. La această vârstă tot mai onorabilă şi cu şase copii acasă (plus Angelina Jolie), mulţi s-ar aştepta ca Brad Pitt s-o lase mai moale cu proiectele epuizante, dar iată că acest lucru nu se întâmplă. Poţi afla în paragrafele de mai jos mai multe filme în care Brad Pitt va fi actor sau producător.

Probabil că cea mai interesantă premieră cu Pitt pe afiş este World War Z, aflată acum în post-producţie. Inspirat de romanul omonim al lui Max Brooks, horror-ul de acţiune regizat de Marc Forster ni-l va arăta pe actor în rolul lui Gerry Lane, un angajat al Naţiunilor Unite care, câţiva ani în viitor, documentează Războiul Mondial împotriva Zombilor, încercând în acelaşi timp să-şi salveze familia. Nu te aştepta ca World War Z să fie la fel ca toate celelalte o mie de filme cu zombi disponibile de-a lungul timpului: de această dată aceştia sunt mult mai inteligenţi şi rapizi. Poţi arunca o privire trailerului (îl găseşti AICI, dar îl poţi vedea de câteva săptămâni şi în cinematografe) ca să "admiri" valurile de zombie ce ne fac să credem că filmul va fi impresionant, măcar din punctul de vedere al efectelor speciale. Am inclus World War Z şi pe lista noastră a celor mai aşteptate horror-uri de la anul. O găseşti AICI.

Un alt proiect aşteptat în 2013 este Twelve Years a Slave, în care Brad Pitt apare alături de Michael Fassbender (au mai jucat împreună în Inglourious Basterds) şi Chiwetel Ejiofor. Regizor este Steve McQueen, foarte apreciat anul trecut cu Shame (pentru care Fassbender a câştigat un trofeu de interpretare la festivalul de la Veneţia), iar Pitt este şi producător, prin compania sa Plan B. Filmul spune povestea lui Solomon Northup, un om de culoare liber care va deveni sclav, în America secolului 19, în urma unui concurs de împrejurări extrem de dramatic. Filmările s-au terminat deja, iar premiera ar putea avea loc în toamna anului viitor, poate şi pentru a se distanţa cât mai mult de Django Unchained al lui Quentin Tarantino, cu un subiect asemănător. Aşteaptă-te să auzi de Twelve Years a Slave la Oscarurile din 2014!

Killing Them Softly, thrillerul lui Andrew Dominik inclus anul acesta în competiţia festivalului de la Cannes, apăruse la un moment dat în lista de premiere aduse pe marile noastre ecrane, dar în acest moment este pe linie moartă, putând fi ignorat de distribuitorul său în România. Filmul ţi-l arată pe Pitt din nou în haine de epocă (el şi Dominik au mai făcut The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford): Jackie Cogan trebuie să se asigure că totul merge bine în timpul unui campionat de poker organizat cu ajutorul mafioţilor. Şi Casey Affleck şi Sam Rockwell apar în film, alte două asemănări cu Asasinarea lui Jesse James...

A terminat şi filmările la The Counselor, în care face din nou echipă cu Michael Fassbender. Faptul că filmul e regizat de Ridley Scott ar trebui să te pună puţin pe jar, ca şi detaliul că scenariul e scris de celebrul romancier Cormac McCarthy (răspunzător pentru The Road şi No Country for Old Men). The Counselor spune povestea unui avocat (Fassbender) a cărui viaţă se dă peste cap dupe ce se implică într-o reţea de trafic cu droguri. Distribuţia acestui film aşteptat în noiembrie este completată de nume mari precum Javier Bardem, Cameron Diaz, Penélope Cruz şi John Leguizamo.

Nu demult s-a zvonit că Brad Pitt ar putea juca rolul principal în The Grey Man, un action despre un fost agent secret devenit asasin plătit, care trebuie să facă tot posibilul să scape din iţele unui complot pus la cale de forţe misterioase. În joc se află şi vieţile fiicelor asasinului. De remarcat este că proiectul a fost inclus pe lista celor mai bune scenarii neproduse la Hollywood în 2010. Actorul mai are în program The Mission, un thriller de acţiune despre salvarea a 15 ostatici din ghearele unei trupe de gherilă din Columbia. Evenimentele reale s-au petrecut în 2008, iar regizorul ales pentru ale aduce pe marele ecran este David O. Russell, cunoscut pentru The Fighter.

Care ţi se pare cel mai interesant proiect al lui Brad Pitt?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Fourleaf22 pe 19 decembrie 2012 13:39
World War Z cred ca o sa fie primul lui film prost de ani buni, in schimb Twelve years a slave si The Counselor au sanse sa fie excelente.
Nimicdinceparafi pe 20 decembrie 2012 22:13
De la Troia adica?
SANDA45 pe 20 decembrie 2012 14:46
un mare actor la vremea actuala.
alex_il_fenomeno pe 19 ianuarie 2013 13:22
Unul dintre cei mai mari actori, unul complet in adevaratul sens al cuvantului!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells