Hobbitul, cel mai bun debut 3D în România

18 Dec 2012
Hobbitul, cel mai bun debut 3D în România

Hobbitul: O călătorie neaşteptată este cel mai bun debut al unui film 3D pe marile ecrane româneşti, cu 89.000 de admisii în primul weekend după lansarea în România. Filmul a rulat şi în format 3D HFR, la 48 de cadre pe secundă, oferind astfel spectatorilor o experienţă spectaculoasă, de un realism fascinant.

“Ne-am dorit ca Hobbitul să fie o adevărată experienţă vizuală, cu cel puţin câţiva paşi în faţa trilogiei Lord Of The Rings”, explică regizorul Peter Jackson. “Acum zece ani, tehnologia 3D nu exista în cinematografele pentru publicul larg la nivelul la care este astăzi, aşadar am decis ca Hobbitul să fie primul film artistic redat cu tehnologia High Frame Rate şi să devină astfel un spectacol vizual cât se poate de impresionant”.

Imaginată ca preambul la trilogia Stăpânul Inelelor, ecranizarea urmăreşte călătoria lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) către regatul pierdut al gnomilor, Erebor, pe care trebuie să îl elibereze de sub stâpânirea dragonului Smaug. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur (interpretat de Ian McKellen), Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar (Richard Armitage, foto), care au pornit în lupta pentru recâştigarea ţinutului Erebor. Aventura îi va purta pe cei 15 călători în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, wargi, orci şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo întâlneşte creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum. Singur cu Gollum, pe malul unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins descoperă că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el. Doar mizând pe aceastea, Bilbo intră şi în posesia „preţiosului“ inel al lui Gollum, cu calităţi neaşteptate şi foarte utile. Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.

Filmul este prima parte a trilogiei Hobbitul şi urmează a fi continuat conform previziunilor MGM la finalul anului 2013.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 18 decembrie 2012 14:18
uau,bun debut in Romania
Skynet.Zbenga pe 18 decembrie 2012 22:24
frumos
catasmile17 pe 18 decembrie 2012 22:47
Super!
africanus pe 19 decembrie 2012 15:12
Cool
Claudiaco pe 19 decembrie 2012 23:17
Ma asteptam, ce-i drept! Tolkien mi-a placut din totdeauna! O intoarcere in timp ca asta mai zic si eu! Mi-a placut faptul ca filmul a fost foarte alert.
Theodoric pe 20 decembrie 2012 17:28
era de asteptat
alex_il_fenomeno pe 19 ianuarie 2013 13:15
Fain. Merita din plin.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells