Interviu cu Emma Watson!

15 Iul 2011
Interviu cu Emma Watson!

Zece ani şi-a petrecut Emma Watson pregătind, filmând sau promovând seria Harry Potter, adică jumătate din propria viaţă. Află în interviul de mai jos ce a însemnat această experienţă pentru tânăra actriţă şi cum a pregătit-o ea pentru viitor.

Este pentru ultima dată când dai interviuri în contextul lansării unui film Harry Potter. Ce sentimente te încearcă?
Este uimitor şi în acelaşi timp epuizant să faci parte dintr-un proiect atât de iubit, dar partea bună e că rămâi în pielea personajului tău şi ai suficient timp pentru a-l face să evolueze cu adevărat. Eu simt că dacă ai o experienţă îndelungată într-un rol, ştii atât de multe lucruri şi îi poţi sublinia mai uşor toate faţetele. Ce să mai, a fost o experienţă incredibilă să pot juca în acest ultim Harry Potter.  

Privind în urmă la celelalte filme, cred că aţi avut foarte mult de învăţat având în vedere că niciunul dintre ele n-a semănat cu celălalt. Nici măcar cele 2 părţi ale lui Harry Potter şi Talismanele Morţii. Crezi că experienţa aceasta te-a ajutat să devii o actriţă desăvârşită? 
Da, cu siguranţă. De asemenea, eu cred că a fost important şi faptul că am lucrat cu 4 regizori diferiţi. Fiecare film a avut un aer şi o acţiune proprie şi a reprezentat o experienţă în sine. Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2 a fost diferit în sensul că a fost foarte solicitant fizic, spre deosebire de prima parte în care s-a pus accentul mai mult pe trăirile personajelor. Aici a fost dificil să învăţ să-mi fac cascadoriile şi să fac faţă scenelor de acţiune complicate. Pot spune cu mâna pe inimă că, după Harry Potter, am absolvit cea mai bună şcoală de actorie din lume. Nu cred că voi mai întâlni vreodată un proiect mai provocator. Imaginaţi-vă numai faptul că noi am lucrat în mod constant cu foarte multe efecte speciale şi de nenumărate ori am fost în situaţia de a-mi spune replicile fără un partener real, trebuia să îmi imaginez eu întreaga scenă. Cred că acesta a fost un exerciţiu fantastic atât pentru mintea, cât şi pentru corpul meu. 

Chiar aceasta este temă principală din Harry Potter, toate acţiunile din copilărie încep să-şi pună amprenta pe fiecare personaj în anii adolescenţei. Simţi vreodată că această experienţă îţi va influenţa considerabil cariera actoricească? 
Sunt sigură de acest lucru! Experienţa asta nu mă va părăsi niciodată, indiferent ce voi face mai departe. Şi aici nu exagerez deloc, gândiţi-va că eu am sentimentul acesta deşi sunt proaspăt ieşită de pe platourile de filmare ale primului meu proiect în afară fenomenului Harry Potter.  Când am avut revelaţia asta, mi-am dat seamă şi câtă putere am de fapt. Seria Harry Potter m-a pregătit pentru absolut orice situaţie. Nu văd ce m-ar mai putea speria acum, după ce am călărit dragoni, am zburat pe mături, am lucrat cu animale şi cu multe efecte speciale. Va daţi seama că sunt pregătită pentru orice (râde).

Tu ai crescut odată cu personajul tău. Cum o vezi pe Hermione de azi în comparaţie cu ea în urmă cu 10 ani? 
Aşa este, noi chiar am crescut şi am evoluat împreună. La început ea era doar un copil care îşi dorea cu orice preţ să fie pe placul profesorilor, pentru că îşi imagina că exmatricularea este mai cumplită decât moartea. Pe parcursul filmelor Hermione devine din ce în ce mai independentă. Ea începe să-şi dezvolte simţurile şi determinarea în a deosebi binele de rău. Îşi urmează inima şi alege să facă ceea ce consideră ea că este bine. S-a transformat într-o femeie pe care o admir, pentru că aşa îmi doresc şi eu să devin. Este uimitoare, un adevărat model de urmat. Trebuie sa îi mulţumesc lui Jo pentru că mi-a dat ocazia să devin o femeie puternică şi o vrăjitoare atât de bună. Şi lui David pentru că personajul meu a rămas fidel cărţii şi m-a provocat să fac totul din ce în ce mai bine.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Printesa_79 pe 15 iulie 2011 10:56
Superb!!! Felicitari ,Emma!
xerses pe 15 iulie 2011 11:20
O experienta cinematografica excelenta ca a putut inlocui cu succes absolvirea unei scoli de arta dramatica ...
HarryCineastul3 pe 15 iulie 2011 11:47
@xerses intradevar! cum a zis si ea proiectul Harry Potter intrece orice scoala de actorie! felicitari draga Emma! astept sa te vad si in alte filme!!!
AeroX pe 15 iulie 2011 12:19
da. asa este!
Crist11 pe 15 iulie 2011 16:14
"Eu cred ca pe parcursul a 10-11 ani, dintr-o copila paralela cu actoria a devenit o actrita destul de buna pentru varsta ei!" Dar tine cont ca toti suntem paraleli cu actoria, mai ales la o varsta atat de frageda [11 ani], dar prin munca si multa multa dorinta de implinire a reusit sa faca ceva cu viata ei, si sa-si asigure viitorul. De la fetita tocilara a ajuns o femeie cum a zis si ea independenta cu plusuri si minusuri. O felicit, si sper ca alti sa aiba ce invata de la ea.
claudelina pe 15 iulie 2011 12:11
Cred ca este destul de greu pentru ea sa renunte la Hermione.
Crist11 pe 15 iulie 2011 17:45
Dar mie... :D
Crist11 pe 16 iulie 2011 14:21
Da', vezi ce minuni pot face unele lucruri pentru fete?
Bayard pe 15 iulie 2011 13:12
Toti 3 au sanse sa ajunga actori excelenti.... desi baietii au dezavantajul ca nu au look-ul "hollywoodian", adica musculosi, inalti, aratosi si fara asta poti fi actor foarte bun, nu o sa primesti cele mai bune roluri. Emma in schimb....
Crist11 pe 15 iulie 2011 16:15
Lasa ca nici Tobey Maguire nu e ' mare ' in comparatie cu cei 2 actori principali din HP, si uite ca a avut succes.
dlena pe 15 iulie 2011 13:35
Harry Potter a insemnat enorm atat pentru toti fanii sai cat si pentru actorii care au dat viata personajelor. A fost un adevarat fenomen cum nu cred ca va mai fi prea curand!!
eenie.meenie pe 15 iulie 2011 14:45
Foarte talentata Emma. Cu siguranta va mai primi multe alte roluri, pana ala urma ''Nu văd ce m-ar mai putea speria acum, după ce am călărit dragoni, am zburat pe mături, am lucrat cu animale şi cu multe efecte speciale".
Crist11 pe 15 iulie 2011 16:17
Nu sunt la fel de sigur ca tine, daca ai reusit sa duci o franciza la bun sfarsit, inceputa acum 10 ani, nu inseamna neaparat ca va primi mari roluri. Va mai trece vreo 5 ani pana sa devina o actriva completa si sa joace in roluri mari.
Sorin87 pe 15 iulie 2011 15:34
o actrita exceptionala
Crist11 pe 15 iulie 2011 16:20
Eu ce sa zic, si eu ca voi toti am crescut cu HP, dar vezi cand esti mai mic nu te afecteaza atat de mult si treci repede de la starea de nostalgie la o nepasare continua, dar cand esti maricel desi e un film te simti aiurea, si te intrebi "pentru ce am asteptat 10 ani?"
Fie... ii doresc bafta..//...

claudelina pe 16 iulie 2011 11:58
da..exact :))) Am crescut cu filmele astea :))...zece ani...
Crist11 pe 20 iulie 2011 17:10
Cristi, nice to meet you ;;)
natty96 pe 15 iulie 2011 17:43
acesti 10 ani petrecuti pe platourile de filmare au pus o baza in viaat ei ......bv emmma'
alexutza380 pe 16 iulie 2011 09:03
Mai,nu pot sa zic ca Emma e o actrita extraordinara.Cum au mai spus unii din voi,sunt altele mai bune.Dar e de remarcat ca din atatea fetite cate s-au prezentat atunci la casting,ea a fost cea care s-a potrivit pentru acest rol.Bravo ei!Sa mergi timp de 10 ani,in fiecare zi si sa pui suflet in ceea ce faci e de admirat.Sper sa o vad si in alte filme.
alex_il_fenomeno pe 16 iulie 2011 10:59
sper ca dupa aceasta franciza sa mai aibe parte de multe filme de succes !
RedHead pe 22 iulie 2011 11:59
Chiar trebuie sa fie foarte greu si in acelasi timp foarte frumos sa iti petreci 10 ani intr-o poveste care sa contina de toate. Superb, e frumos ca am trait si noi in aceasta perioada si am asteptat Harry Potter in fiecare an, o sa-mi lipseasca.
Champion pe 1 aprilie 2012 08:20
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .
margott pe 14 aprilie 2012 16:54
Imi place Emma Watson.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells