Hobbitul, primele reacții

de Ștefan Dobroiu în 3 Dec 2012
Hobbitul, primele reacții

Hobbitul: O călătorie neașteptată/The Hobbit: An Unexpected Journey a putut fi văzut săptămâna trecută în Noua Zeelandă, iar între timp primele reacții și-au făcut loc în mediul online. Le trecem și noi în revistă, pentru a pune paie pe foc și a crește așteptările pentru premiera de pe 14 decembrie, categoric una dintre cele mai așteptate ale lui 2012. Atunci ne vom da seama și dacă există vreo șansă ca Hobbitul 1, prima parte a noii trilogii inspirate de scrierile lui J.R.R. Tolkien, să se apropie de succesul lui Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui, blockbusterul care câștiga în 2004 11 Oscaruri din același număr de nominalizări.

Conform presei internaționale, primele vizionări ale lui The Hobbit au avut deja loc, dar Peter Jackson și compania sa de producție au impus un embargo de publicare până azi, 3 decembrie. Cu toate că primele cronici în adevăratul sens al cuvântului nu-și vor face apariția în presă decât în cursul acestei săptămâni, primele reacții pe twitter ne dau o idee despre cam ce ne-am putea aștepta de la aventurile lui Bilbo, interpretat de excelentul Martin Freeman.

Invitații premierei mondiale găzduite de orașul Wellington din Noua Zeelandă n-au așteptat prea mult înainte de a dezvălui cum s-au bucurat de cele 160 de minute ale filmului. Bryan Singer, regizorul seriei X-Men și omul din spatele lui Jack the Giant Slayer, care s-ar putea dovedi un succes al primăverii viitoare, a scris: „Tocmai am văzut Hobbit. Sunt foarte invidios pe framerate. Uimitor și captivant. Mi-a plăcut la nebunie!”. Tot Singer a scris despre Ian McKellen, interpretul popularului vrăjitor Gandalf, că este pur și simplu genial.

O spectatoare este de părere că „The Hobbit este tot ce am sperat. Perfecțiune. Încă două filme, vă rog", iar o alta spune „Tocmai am văzut The Hobbit și mi-a plăcut la nebunie. E extraordinar". Singura părere în parte negativă a fost cea a userului Campbell Smith, care a considerat că prima jumătate e foarte lentă, dar că a doua este... „awesome”.

Deocamdată a apărut o singură cronică, iar aceasta este laudativă inclusiv la adresa proiecției cu 48 de cadre pe secundă, despre care se crede că e mult mai potrivită pentru formatul 3D: „după un minut sau două pentru adaptare, rezoluția mai mare îți ia ochii și ai senzația că redescoperi televiziunea HD", scrie cronicarul New York Daily News. Acesta are cuvinte îngrijorătoare de spus numai despre personajul Radagast the Brown, un vrăjitor interpretat de Sylvester McCoy, care i s-a părut echivalentul din Pământul de Mijloc al mult-hulitului Jar Jar Binks din seria Războiul Stelelor. Dar, cine știe, în contextul mai comic al ecranizării după primul roman al lui J.R.R. Tolkien, poate că personajul nu deranjează.

Una dintre marile întrebări ale fanilor în ceea ce privește The Hobbit a fost dacă balaurul Smaug își va face apariția în prima parte a trilogiei. Fără să fie un spoiler, se pare că informația nu a fost dezvăluită de către primii comentatori ai filmului, unul dintre ei îndemnându-i pe fani să meargă la cinema pentru a afla răspunsul la această întrebare. Nici nu mai este nevoie, căci un spot TV realizat pentru promovarea filmului ți-l arată pe Smaug zburând deasupra unui oraș. Deci da, Smaug va fi unul dintre marile puncte de atracție ale premierei de pe 14 decembrie, dar cele mai consistente scene ale sale vor fi în The Hobbit: The Desolation of Smaug, programat pentru 13 decembrie 2013.

Reprezentanții Forum Film, distribuitorul lui The Hobbit în România, ne-au dezvăluit că blockbusterul lunii decembrie va fi putea fi vizionat și în România în formatul 48 de cadre pe secundă. Deocamdată acest lucru va fi posibil doar în cinematografele Cinema City Sun Plaza și Cinema City Afi Cotroceni din București, dar cu siguranță numărul de săli în stare să proiecteze în noul format se va mări în perioada următoare. O dată cu anunțarea programului proiecțiilor pentru The Hobbit, Cinemagia îți va semnaliza, în secțiunea Program Cinema, care proiecții sunt în formatul 48fps.

Te vei duce la cinema să vezi The Hobbit?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 3 decembrie 2012 10:44
cu siguranta ma voi duce sa vad filmul,deabia astept sa il vad pe Smaug,am vazut tv spot-ul,este super
vanhelsing_ro pe 3 decembrie 2012 22:05
buna seara desigur,abia astept sa merg la cinema sa vad filmul il astept de un an de zile recomandarea mea ,de vazut in cea mai performanta sala de cinema:samsung imax
Manusa pe 3 decembrie 2012 11:12
Cu siguranta va fi un film reusit, abia astept sa il vad la cinema.
aavramescu23 pe 3 decembrie 2012 11:27
Felicitari Bucuresti. Singurul oras in care filmul poate fi vizionat cu 48 de cadre pe secunda. Sper sa ne tineti la curent cu cinematografe vor mai putea sa proiecteze in noul format. Mam ir ca in Ploiesti nu exista o astfel de aparatura. Cinema city a deschis un cinematograf cu 12 sali !!! Noi muritorii de rand care suntem la 500 km distanta de Bucuresti o sa-l vedem cu 24 de cadre pe secunda :( Daca as sta in Ploiesti, Pitesti sau Constanta m-as sui pe autostrada si as merge sa-l vad la Bucuresti. Dar cum stau in vestul Romaniei... si nu avem autostrada pana in Bucuresti o sa-l vad ca muritorii de rand cu 24 de cadre pe secunda. :(
AeroX pe 3 decembrie 2012 20:48
Ce te lamentezi atat pentru 48 fps? Parca vine apocalipsa. :))
Bayard pe 3 decembrie 2012 21:40
Nu cred ca este atat de evidenta diferenta si s-ar putea sa fi suprins sa apara sali si pe-acolo .... Eu as fi mai enervat ca nu exista mai multe IMAX-uri, alea chiar sunt costisitoare. In mod normal ar trebui sa se poata proiecta cu 48fps cam peste tot, dar la noi asa este, se cumpara cele mai ieftine proiectoare posibile, fara niciun fel de planificare pt viitor.
sober pe 3 decembrie 2012 12:40
debia astept !!! va fi un film extraordinar :X
Mercutio pe 3 decembrie 2012 14:11
N-am inteles chestia cu 48 de cadre pe secunda. La ce bun, atata timp cat ochiul omenesc nu distinge dincolo de 24 de cadre pe secunda? O sa se vada in schimb mai bine la derulare cu viteza inainte. :)
Kriss_Kringle pe 3 decembrie 2012 17:24
O sa se vada ca o emisiune tv live,lucru care ma enerveaza la culme.Pur si simplu nu suport imaginea asta la un film pentru ca ii ia toata frumusetea,ramanand doar o imagine clara,insa fara atmosfera. Uite si un articol despre frame rate-ul din The Hobbit: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2403746,00.asp Eu sper ca daca ajung la Bucuresti sa vad filmul in IMAX,sa fie si proiectii pe 24 de fps,ca n-o sa dau banii ca sa vad un film care imi ia din efectul ala de cinema si imi ofera in schimb echivalentul unui jurnal de stiri filmat in HD.
Kriss_Kringle pe 3 decembrie 2012 23:34
Reactiile din aprilie de la Cinema Con au fost mixte,asa ca lumea va fi impartita in privinta frame rate-urilor.Eu nu il suport si poate sa fie si cea mai clara imagine din lume,daca nu-mi ofera efectul de film pe care il doresc,e pe degeaba.
cetateanu pe 3 decembrie 2012 15:06
nu cred ca voi putea sa ajung in Bucuresti ca sa va d filmul.
IngrydIOnescu pe 3 decembrie 2012 15:50
Normal ca voi merge sa il vad...Este minuat! Ce mai conteaza cate cadre atata timp cat pot sa il vad:X:X:X:X:X...Conteaza povestea, personajele, nu cate cadre pe secunda...
Xenomorph pe 3 decembrie 2012 17:01
corect:) in sfarsit o opinie pertinenta:))
Skynet.Zbenga pe 3 decembrie 2012 17:07
il voi vedea sigur ! La Bucuresti ;)
Alexutzu1988 pe 3 decembrie 2012 20:01
Merita vazut la cinema !
rizea.alex70 pe 3 decembrie 2012 21:31
Cu siguranta voi vedea the Hobbit...abia astept sa apara...si sper in continuare sa fie la fel de bun ca LOTR.....
nyuszi pe 4 decembrie 2012 00:01
Mi-am cumparat deja bilet, la un cinema care ruleaza in mega-rezolutia aia fantastica. Sunt foarte curioasa. DAR, trebuie sa recunosc ca mult mai curioasa sunt sa vad filmul in sine, si cum au incorporat in povestea destul de simpla, de altfel, a Hobbit-ului, toate informatiile de fundal care apar prin apendice si Silmarillion si Lost Tales si History of Middle Earth. Pentru mine, sincer, asta e cea mai mare atractie.

Apropo, m-ar bucura teribil daca Jackson ar mai adapta povesti din universul creat de Tolkien. Silmarillion-ul e plin de povesti perfecte pentru adaptare, iar Copii lui Hurin e geniala.

Crist11 pe 4 decembrie 2012 21:26
Pai chiar vine apocalipsa AeroX :lol:
^Neo^ pe 8 decembrie 2012 20:40
La IMAX va fi la 48fps? Vad ca reprezentantii Cinema City se codesc sa raspunda, ceea ce ma duce la gandul ca la IMAX nu va fi la HFR.
Voi ce ati aflat?

alex_il_fenomeno pe 30 decembrie 2012 20:08
Va fi un film de urmarit la cinema, dar fiecare o sa il urmareasca asa cum va avea ocazia.
Rippa pe 5 ianuarie 2013 18:04
a fost foarte frumos....l-am vazut la CInema City au avut cateva prob. tehnice l-a el ,dar nimic nu m-a oprit sa-l vad ...,recomand cu caldura ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells