Eroii din Prometheus

de Gloria Sauciuc în 18 Apr 2012
Eroii din Prometheus

O sesiune de întrebări şi răspunsuri organizată la Londra cu ocazia promovării filmului Prometheus i-a adus în faţa jurnaliştilor pe regizorul Ridley Scott, pe Noomi Rapace - protagonista filmului, şi pe actorii Charlize Theron şi Michael Fassbender. Ei au vorbit despre personajele lor, eroii superproducţiei, iar regizorul a dat câteva detalii despre film.

"Singura legătură cu Alien-ul original este doar în ADN"

Scott a mărtursit că în crearea plot-ului pentru Prometheus a pornit de la o întrebare simplă: cine e acela care stă pe scaun şi căruia i se spune The Space Jockey? "Nici nu ştiu cum a căpătat numele ăsta: e o creatură de vreo 3 metri înălţime, care stă pe un scaun. Am pus patru întrebări studiourilor Fox: 'Cine sunt ei? De ce sunt acolo? Ce transportau, unde mergeau, şi dacă au aterizat forţat?' După care am făcut un portret robot al pilotului şi l-am prezentat, Tom Rothman (preşedinte şi CEO al Fox Filmed Entertainment) a spus "Mi se pare o idee bună!", a povestit Ridley Scott la conferinţa de presă. Aşa că s-a pornit la lucru cu doi scenarişti, John Spaihts şi Damon Lindelof, şi s-a pregătit schiţa de scenariu. "E ceva interesant atunci când porneşti la drum cu o idee interesantă ca asta şi nu ştii dacă vei dezvolta din ea un prequel sau un sequel. Încetul cu încetul, povestea a dat naştere unor întrebări mult mai complexe, aşa că acum singura legătură cu Alien-ul original este doar în ADN".

Căutarea în care porneşte Elizabeth Shaw este una foarte personală: este vorba de ceva aşteptat întreaga viaţă.

Elizabeth Shaw, jucată de Noomi Rapace, este cercetătoare, om de ştiinţă. Născută în Africa şi având tatăl preot, a fost crescută în spirit religios şi a avut ocazia să observe diferite culturi şi diferite moduri de trai încă din copilărie. Cu experienţa călătoriilor, cunoaşte diverse forme de viaţă. Însă moartea prematură a tatălui său au făcut-o să se simtă singură şi să nu conteze decât pe ea însăşi, văzând partea pozitivă a lucrurilor. Deşi om de ştiinţă, ea crede cu ardoare încă. Există aici un conflict între a fi om de ştiinţă, dar a-ţi păstra credinţa în Dumnezeu, spune Noomi Rapace. "Iar căutarea ei este una foarte personală: este vorba de ceva aşteptat întreaga viaţă".

Noomi Rapace mai spune despre Elizabeth Shaw: "Personajul meu trece prin multe situaţii în film, şi desigur că ea se transformă. La începutul filmului, deşi nu este o naivă, e plină de speranţă şi de credinţă. Apoi, după evenimentele care au loc, ea e un supravieţuitor, un luptător, un războinic. Nu ştiu care ar fi adevărata ei convingere la sfârşitul filmului. Cu siguranţă, nu cea la care s-ar fi aşteptat.

Întrebată dacă a simţit că trebuie să dovedească faptul că merită comparaţia cu Sigourney Weaver, Noomi a răspuns că personajul ei nu este acelaşi cu Dr. Ripley (personajul lui Sigourney Weaver), însă e din aceeaşi categorie. "Acelaşi gen de supravieţuitoare, de luptătoare, oarecum la fel".

Michael Fassbender, androidul navei, inspirat de Blade Runner, David Bowie şi de un înotător olimpic

Michael Fassbender joacă rolul lui David, androidul navei, un fel de predecesor al androizilor Ash şi Bishop din seria Alien. Întrebat dacă a studiat jocul lui Lance Henrikson sau al lui Ian Holm, Fassbender a spus că a fost influenţat în crearea personajului de Blade Runner.

"De asemenea, am urmărit la sugestia lui Ridley The Servant (cu Dirk Bogarde), Lawrence of Arabia, The Man Who Fell to Earth (cu David Bowie). După aceea, şi pe Greg Louganis (înotător, câştigător olimpic în 1984 - n.red.) poate pentru felul în care se mişca. Pe când urmăream Olimpiada în copilărie, eram uimit 'Uau, cine e acela?', îmi ziceam. Avea un mers ciudat care mă făcea să râd, însă era în acelaşi timp eficient, ca mişcările de yoga care pun accent pe economia mişcării. Aşa că mi s-a părut că am ce învăţa de aici", a spus Fassbender la conferinţa de presă.

Personajul lui Michael Fassbender e singurul android printre oameni. "Iar oamenii nu agreează să aibă printre ei un robot care le seamănă, dar e mai inteligent şi mai puternic fizic. Şi care are propriile lui întrebări - e curios - precum erau şi zeii din mitologia greacă, zei care invidiau pe oameni pentru că au parte de experienţa vieţii şi a morţii", a mai spus actorul din Shame. "Androidul a fost programat să fie ca o fiinţă umană, însă asta îi poate conferi o personalitate proprie? Oare nu suntem şi noi, oamenii, la fel programaţi? Ne-a creat cineva, la rândul nostru? Personajul meu a fost interesant prin multe aspecte şi mi-a dat mult de gândit. Senzaţia aceea de gelozie, de a trăi printre fiinţe umane dar fără a face parte dintre ele. În plus, are şi acel ceva copilăresc: în cei doi ani şi jumătate în care echipajul se află în somn criogenic, androidul trebuie să îşi ocupe imaginaţia cu ceva", explică Fassbender.

Charlize Theron este Meredith Vickers, cea care va face viaţa grea celorlalţi

"O mare parte din aerul ei enigmatic de la început poate fi înţeles drept atitudine de şef, cu distanţare şi lipsă de sentimente. Şi, într-adevăr, singurul ei scop e să facă viaţa grea celorlalţi, cum fac directorii de obicei! Ea face doar necazuri, nu e un om de ştiinţă, nu e religioasă, pur şi simplu ea e acolo ca să se asigure că lucrurile merg conform planului. Însă de fapt ea e acolo dintr-un motiv foarte personal - nu pot spune care", explică Theron.

Actriţa a mai spus la conferinţă că a fost inspirată de jocul Tildei Swinton din Michael Clayton, că a captivat-o acea starea de panică pe care o transmite personajul ei la prima vedere, chiar şi fără să spună nimic.

 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FlorinMovieFreak pe 18 aprilie 2012 13:42
Superb ..
Darksnakeheart pe 18 aprilie 2012 14:09
De-abia aștept..........
wildinthecountry pe 18 aprilie 2012 16:35
bijou......
bogdan118 pe 18 aprilie 2012 20:58
IMAX scrie pe mine pe 10 iunie
FlorinMovieFreak pe 18 aprilie 2012 22:51
Chiar ca asta-i un deliciu vizual care merita toti banii !
Bayard pe 18 aprilie 2012 21:54
A aparut azi un viral pe internet cu David .... merita neaparat vazut, e extraordinar Fassbander.
FlorinMovieFreak pe 18 aprilie 2012 22:41
Da .. caterinca .. vocea si prezentarea m-a dus repede cu gandul la HAL 9000 ;)
WikdMovies pe 19 aprilie 2012 03:22
Tipul ala era Fassbender? Wow, ce freza si-a tras...
alex_il_fenomeno pe 11 mai 2012 13:47
trebuie sa fii nebun sa nu astepti un asemenea film !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells