Documentarul What Happened, Brittany Murphy? scoate la lumină noi informații în cazul morții premature a actriței

de Marina Florea în 12 Oct 2021
Actrița - vulnerabilă, prea încrezătoare și dornică să aibă o familie - a fost escrocată, se spune în documentar

Într-o dimineață din decembrie 2009, Brittany Murphy și-a pierdut cunoștința brusc în locuința din West Hollywood, unde locuia cu soțul ei, Simon Monjack. Mai târziu, actrița minionă cu ochi de căprioară era dusă la spital, unde era declarată decedată. Inițial, autoritățile au declarat că actrița de 32 de ani murise din cauza pneumoniei combinată cu medicamentele prescrise, însă documentarul What Happened, Brittany Murphy? - ce se va difuza pe HBO Max din 14 octombrie - intră mai adânc în circumstanțele tragice legate de moartea ei și de relația dificilă cu soțul ei, scrie New York Post.

Murphy s-a născut la Atlanta în 1977. Tatăl ei fusese arestat de mai multe ori, și a fost crescută de către mama ei, Sharo Murphy. A început să studieze actoria și dansul la 5 ani, și în adolescență era deja o actriță de succes, cu roluri în Murphy Brown, Sister, Sister, Boy Meets World și alte emisiuni TV ale momentului.

Totuși, succesul a venit în 1995 cu Clueless, unde juca rolul lui Tai, amuzanta colegă a personajului Aliciei Silverstone. Au urmat roluri de succes în Girl, Interrupted, 8 Mile și Sin City - dar și povești de dragoste cu Eminem și Fred Durst, cu Ashton Kutcher și cu producătorul Jeff Kwatinetz. Totuși, viitorul ei luminos a pălit atunci când a intrat într-o relație cu Monjack, un scenarist britanic cu un succes moderat, cu șapte ani mai mare decât ea, cu probleme cu banii, cu legea și provenit dintr-un mediu dubios.

Relația lor a început în 2006 și a evoluat, însă persoanele din cercul lui Murphy cred că actrița - vulnerabilă, prea încrezătoare și dornică să aibă o familie - a fost escrocată.

Scenaristul și regizorul Allison Burnett își amintește prima întâlnire cu Monjack la o petrecere din 1999 la care acesta mințea că ar fi proprietarul a multe mașini Ferrari, că ar fi avut o relație cu Madonna și că ar fi supraviețuit unui cancer pe creier. Pe atunci, se vedea că se află într-o relație cu o femeie pentru bani. Mai târziu, când acesta era cu Murphy, Burnett era consternat.

Deși anturajul își punea semne de întrebare, cei doi s-au căsătorit în 2007. Se pare că Monjack a făcut eforturi să își ascundă trecutul dubios față de proaspătăa soție. Elizabeth Ragland fusese logodită cu el mai înainte și apoi a relatat că a fost manipulată, mințind-o și refuzându-i tratamentul medical, apoi cerându-i discreție referitor la fiul lor.

Cariera lui Murphy, cândva de succes, a fost frânată. „Nu era ea însăși. Suferea.”, relatează în documentar machioza Trista Jordan, care a lucrat cu Murphy la ultimul ei film, Something Wicked. „Avea ochii duși în fundul capului, părea așa tristă...”

După moartea lui Murphy, lucrurile au continuat pe o pantă bizară. Monjack nu a permis autopsia și a cerut cunoștințelor fostei soții mii de dolari pentru o „fundație” în cinstea ei. Mama lui Murphy, Sharon, locuise cu cei doi și a continuat să locuiască după moartea lui Brittany. Atunci când Ryland a vizitat-o, susține că părea că împarte cu Monjack același pat și că se comporta ciudat.

Apoi, în mai 2010, la numai cinci luni după moartea lui Murphy, Monjack deceda la 40 de ani, aparent din cauza pneumoniei și a medicamentelor.

„Pe noptiera lui Simon am găsit aproape 90 de flacoane cu medicamente, cu nume diferite, ceea ce este ciudat”, relatează Winter. Ragland crede că Monjack s-a sinucis pentru a nu fi acuzat.

Exploreaza subiecte similare:

Simon Monjack, Brittany Murphy, Clueless, Girl Interrupted, 8 Mile, Sin City, Boy Meets World, Sister Sister, Something Wicked

Alte știri din cinema

Să facem cunoștință cu Eternii! Tot ce știm despre Ikaris

Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

Dune, în premieră la Happy Cinema și After 2 pe platforma de streaming a cinematografului

Rețeaua Happy Cinema are săli în București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bistrița, Bacău, Vaslui și Botoșani

Cinemagia recomandă 3 filme horror asiatice.

Recomandări pentru o noapte albă de Halloween: 3+1 bijuterii ale cinemaului horror asiatic

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc - propunerea României pentru premiile Oscar

Filmul, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells